Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 17°C

Edzőhelyet keresnek

Tegnap zárt ajtók várták a Szegedi VSE birkózóit. A sportcsarnokban ugyanis megszüntetik a korszerűtlen és nagyon drágán üzemeltetett fűtést. A klubvezetés azonban nem akarja a birkózást felszámolni.
Huszár Zoltán, az SZVSE társadalmi elnöke miután az elkeseredettségükben kissé mérges birkózókat meglátta, igyekezett megnyugtatni őket: „A klubalapítónak számító birkózást nem hagyjuk elveszni." A sportvezető elmondta még, hogy a cselgáncstól már úgy tűnik, hogy megválnak, de a végső szót rájuk is majd a közgyűlés mondja ki.

A birkózók Tóth János szakosztályvezetővel az élen rögtön a megoldáson törték a fejüket, hiszen ebben a sportágban nincs sem téli, sem pedig nyári szünet. Januárban már versenyek vannak, s ha nem tudnak edzeni, akkor a sok tehetséges fiatal kiesik a munkából, s egy részük pedig elveszik. Az ismert edző, Savanya Ferenc rögtön fel is ajánlott egy helyiséget, ahol ideiglenesen meghúzhatják magukat. De Borbola Imre, a szülői munkaközösség vezetője két alternatívát említett: vagy a csarnok melletti kazánház fölötti részt alakítsák ki edzőteremnek, vagy mérjék fel a volt tekepálya felújításának költségeit, valamint végeztessék el az épület statikai vizsgálatát.

A klub ügyvezető elnöke, Ludvig Zoltán némi vigasszal is szolgált, hiszen elárulta: az SZVSE kimondottan rossz anyagi helyzetéről már a képviselő-testület sportbizottsága is tájékozódik. Így minden remény megvan arra, hogy a város legpatinásabb sportegyesülete, s azon belül a több mint nyolcvanéves birkózószakosztály nem szűnik meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúri miskolci ötöse

A futsal NB I őszi zárófordulójában a szegedi Első Beton Miskolcon győzött, míg a Szentes… Tovább olvasom