Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Edzőtábor edzőtábor hátán

Kéthetes dunavarsányi edzőtábor után ismét Szegeden, Czeglédi Gábor csapatával edz a nyári szegedi világbajnok egyik meglepetés egysége, az ötszáz méteren második kajak négyes két démászos tagja, Sík Márton és Csamangó Attila.
A tavaszias idő mindenképpen kajakosaink és kenusaink javát szolgálja. Hiszen minél tovább tart a 10 fok körüli hőmérséklet, annál tovább szállhatnak válogatottjaink vízre. És ez a 2007-es világesemények szempontjából nem mindegy.

– A már megszokott kéthetes tábor volt Dunavarsányban, amelyen szerencsére még sokat dolgoztunk vízen – mondta a szegedi vb-n meglepetésre ötszáz méteren második kajaknégyes egyik Démász-versenyzője, Sík Márton. – Ott minden együtt van, hogy az ilyenkor szokásos munkát elvégezzük, ráadásul a hosszú kajakozások sem unalmasak. Ebben az időszakban a varsányi központ a legjobb felkészülési hely. Decemberben még visszatérünk, majd január másodikán sífutótábor következik, február 19-én pedig egymás után harmadszor megyünk a dél-afrikai Port Edwardba, melegvízre. Jelenleg Séra Miklós instrukciói alapján Czeglédi Gábor csapatával készülünk. Ha még egy hetet végigkajakozhatunk a Tiszán, akkor elmondhatjuk, egész novemberben vízen voltunk. Szerencsénk van, mert máskor az év ezen szakaszában már sokkal hidegebb az idő.

Edzőtábor edzőtábor hátán, tréning tréning után – a monotonitásra kiváló alkalmak adódnak a versenyzők életében. Ám a vb-ezüstérmes kajaknégyes másik szegedi tagja, Sík állandó társa, Csamangó Attila szerint ennek kiküszöbölésére is vannak lehetőségek.

– A dunavarsányi két hét alatt három-négy alkalommal fociztunk az ottani teremben, az olimpiai bajnok Horváth Gábor révén pedig megnézhettük a Hullámtörők című filmet. Jó kis mozizás volt. Hiába a nagy távolság, a tiszaújvárosi Boros Gergő is eljött Szegedre a Márton-napot megünnepelni. Aztán Vereckei Ákos szervezésében bortúrán vettünk részt a Tokajban, egészen pontosan Tarcalon. A csapat zöme szereti a bort, így örömmel vettük az invitálást. A két edzés között előkerülnek a könyvek, újságok, valamint az internetet is használjuk. Kell néha a lazulás, a változatosság, de mindent a megfelelő keretek közt igyekszünk megoldani. Az edző, Séra Miklós ebben partner, hiszen tudja, felnőttek vagyunk, akként kezel, és meg is bízik bennünk. És ez csak most engedhető meg, mert a meleg vízi táborozástól a világbajnokságig már nem fér bele semmi ehhez hasonló – vélte Csamangó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jovanovics a rangadón debütál

A világhírű irányító, Nedeljko Jovanovics az elmúlt péntektől a Pick Szeged játékosa. Igaz, az… Tovább olvasom