Délmagyar logó

2018. 10. 24. szerda - Salamon 8°C | 14°C Még több cikk.

Edzőtábor után itthon a Volán jégkorongosai

Új alapokról, új vezetőedzővel, felnőtt jégkorongozók nélkül készül több mint száz szegedi hokis az új bajnokságra. Legutóbb önköltséges alapon szlovákiai edzőtábort szerveztek.
Egy évvel ezelőtt más célokkal és elvárással vágott neki a bajnoki felkészülésnek a Tisza Volán SC jégkorongszakosztálya. Többéves szünet után akkor úgy gondolkodtak, hogy a felnőtt csapatot az OB II-ben, az utánpótlás- együtteseket pedig a vajdasági helyett a hazai bajnokságban indítják. A felnőttek jócskán elmaradtak a tervezett helyezéstől. Az utánpótlás azonban szépen megállta a helyét. Ebből levonva a konklúziót a szakosztály vezetése úgy döntött, most nem indít csapatot a felnőtt pontvadászatban.

– Az utánpótlásra azonban különösen nagy figyelmet fordítunk – árulta el Bánáti Antal, aki Lippai Pál szakosztályvezetővel meglátogatta a szlovákiai Léván edzőtáborozó népes csapatot. – Tíz napig három edzővel készült a négy korosztály. Egyébként teljesen önköltséges volt a tábor, amit a szülők, ismerve a klub anyagi helyzetét, teljes mértékben megértettek és támogattak. A srácok pedig nagy lelkesedéssel és odaadással dolgoztak. A kisebbek naponta három, míg a serdülők és az ifik napi négy tréningen vettek részt. Ebből kettő-kettő az egész évben üzemelő korcsolyapályán folyt. Este pedig a gyerekeknek a kemény munka után csak egyetlen kívánságuk volt: minél hamarabb ágyba kerülni.

Léván Kalocsa László és Redler Attila edző az új tréner, Mikola Dujmovics irányításával végezte a munkáját. Az új szakember a bosnyák válogatott szövetségi kapitánya is volt, az utóbbi három esztendőben pedig egy olasz első osztályú klubcsapat kispadján ült.

– Saját magunk is meggyőződhettünk arról, hogy a három edző az első pillanattól kezdve remekül megértette egymást. Szerencsére sok a hokisunk, így nagyon nagy szükség volt arra, hogy némileg tehermentesítsük az eddigi vezetőedzőt, Kalocsa Lászlót. Egyébként Dujmovics mestert a jó szabadkai kapcsolatunk révén sikerült a klubunknak megnyerni – árulta el Bánáti Antal.

Olvasóink írták

  • 1. toht antal 2008. április 17. 23:16
    „nem értk vele egyettt egyáltalán én teljesen a foditotját gonolom az edzöröl...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeretné megtartani a harmadik helyet a Szeviép-Szeged

Tegnap délután megkezdte a felkészülést a bajnoki szezonra a Szeviép-Szeged NB I A csoportos női… Tovább olvasom