Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Eger–Szeged bronzcsata

Akárcsak egy évvel ezelőtt, idén is az Eger ellen vívja a bronzmérkőzéseket a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapata. Tavaly a Tisza-partiak szerezték meg a harmadik helyet, most nehezebb lesz, mert az alapszakaszban a hevesiek szerepeltek jobban.

Fotó: Karnok Csaba
Szerda este eldőlt, hogy a Vasas és az Eger csapata közül melyik került be a fináléba, melyik csatázik majd a harmadik helyért.

Fináléban a Vasas

A nyolc pontig tartó elődöntőben a fővárosiak 6–4-es vezetésükkel utaztak el az egri Bitskey-uszodába. Nem különösképpen zavarta őket az idegen környezet, meglehetősen simán, 8–5-re a vetélytárs medencéjében is nyerni tudtak. A bajnoki döntőben a Szeged Beton VE együttesén már április közepén két sima meccsel túllépő Domino-BHSE-vel mérik össze tudásukat. A hagyományokhoz híven.

De lassan már az is megszokottá válik, hogy a bronzcsatát két vidéki gárda, az Eger és a Szeged vívja. Egy évvel ezelőtt jókora meglepetést okozva Gyöngyösi András legénysége harcolta ki az Euroliga-indulást – a negyedikként záró egriek nem kis bosszúságára.

Két vagy három meccs

Az euroligás indulásról is döntő, két győzelemig tartó bronzpárharc első összecsapását Egerben rendezik, méghozzá május 2-án (kedden), 19 órától. A második találkozó kezdési időpontja május 5. (péntek), 18.30, helyszíne az újszegedi sportuszoda. Amennyiben két mérkőzés után egy-egy győzelemmel rendelkeznének a felek, a mindent eldöntő harmadik összecsapást is Egerben (május 8.) bonyolítják le.

Sorsdöntő az első meccs

– Nekem nem számít szenzációnak, hogy megint az Egerrel kell összecsapnunk a bronzmeccseken – jelentette ki Komlósi Péter, a Beton bekkje. – A Vasast érettebb, modernebb, intelligensebb pólót játszó együttesnek tartom. Az Eger stílusa annyira nem fekszik nekünk, de ez nem jelenti azt, hogy ne okozhatnánk megint meglepetést. Vetélytársunk nyilván csalódott, ez a mi malmunkra hajthatja a vizet, viszont mi meg kicsit kiestünk a meccsmenetből; régen játszottunk már tétmérkőzést.
Tavaly az egriek az otthonukban elért 12–8-as győzelmük után azt hitték, már a zsebükben a bronzérem, nyilván tanultak az esetből, most minden bizonnyal jobban figyelnek majd. A két győzelemig tartó párharcot idegenben kezdjük, edzőnk, Gyöngyösi András szerint azon az összecsapáson el is dől a harmadik hely sorsa. Úgy gondolom, ha van különbség a két csapat között, az úgyis kiderül két meccsen. Bízom magunkban, tavaly sem nekünk állt a zászló, mégis mi lettünk a harmadikok.

A Szeged legrutinosabb játékosától, Tóth Lászlótól is megkérdeztük, hogy az Egert várta-e a kisdöntőbe?

Agresszív hevesiek

– Igen, biztos voltam benne, hogy Kiss Csabáékkal játszunk majd – válaszolta a kiváló center, aki egykoron 287-szer szerepelt a válogatottban. – Igaz, arra számítottam, hogy Egerben egyenlítenek a hazaiak, a Vasas a mindent eldöntő befejező csatában harcolja majd ki a fináléba kerülést. Az angyalföldiekről egyébként nagyon jó véleménnyel vagyok, egységességének köszönhetően, csapatként az ország legjobbjává nőtte ki magát. Az Eger az agresszív, verekedős játékot alkalmazza előszeretettel, erre készülünk már napok óta. Azt nem tudom megmondani, hogy két vagy három meccset játszunk-e majd, de abban biztos vagyok, hogy Szegeden mi nyerünk. Alakuljon bárhogy is a bronzcsata, a hazai találkozónkon szépen szeretnénk búcsúzni közönségünktől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Asztalitenisz: ellenfél a Szombathely

A Floratom-Szeged AC extraligás asztalitenisz-csapatára a hét végén Inter-kupa-mérkőzés, a jövő… Tovább olvasom