Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Egervári: Újra jó érzés futballistának lenni

A korábbi Szeol AK-játékos mindig örömmel jön Szegedre, ahol fellendülni látja a futballt. Élőben nézi majd meg a Finnország–Svédország Eb-selejtezőt, és nemcsak feltérképezi a hazaiakat, de drukkol is nekik.
– A találkozó előtt köszöntötték a Szeol AK 1976–1977-es együttesének tagjait. Milyen volt találkozni az egykori társakkal?
– Természetesen jó volt visszaemlékezni a múltra, látni a régi barátokat. Nekem és a csapatnak is sikeres volt az az év, de nem csak emiatt emlékszem rá szívesen: Szeged csodálatos város, mindig örömmel látogatok ide.

– A Szeged 2011 megalakulásával, az NB II-es szerepléssel ismét futball-láz tapasztalható a városban, de ez jellemző az országra is, ahol a válogatott szereplése ad erre okot. Mit érez ebből a hétköznapokban?
– Az már korábban látszott, hogy jó irányba tartunk, az MLSZ új vezetősége több hasznos változtatást eszközölt, új szakmai programokat indított, megújította a sporttámogatási rendszert. Újra jó érzés futballistának, futballedzőnek, szövetségi kapitánynak lenni, itt, Szegeden is számtalan autogramot adtam, érezni az emberek szeretetét – a labdarúgás sokat visszaszerzett korábban elvesztett értékrendjéből. Hasonló folyamatot látok Szegeden is, és ha ehhez, a helyi futball fellendüléséhez segített a válogatott jó szereplése is, annak külön örülök.

Fotó: Schmidt Andrea
Egervári a helyszínen szurkolná ki a finnek svédek elleni sikerét.
Fotó: Schmidt Andrea

– Hogy tetszett a Szeged 2011 játéka?
– Nagy iramot diktált egykori csapattársam, Kolozsvári János együttese, amelybe bele is fáradt a végén, ám a kidolgozott helyzetek és a gól alapján teljesen megérdemelt győzelmet aratott. Nem mondok vele újdonságot, de érdemes mindig hangsúlyozni, az olyan vidéki fellegvárakra, mint Szeged, nagy szüksége van a magyar futballnak. 

– Sorsdöntő Eb-selejtezőre készül a nemzeti csapat, amely október 11-én a finnek ellen játszik. Addig azonban minden magyar kicsit finn drukkerré is átalakul.
– Így igaz, hiszen számunkra létfontosságú, hogy a finnek hazai pályán, október 7-én pontot raboljanak a svédektől. Ha ez összejön, komoly esélyünk lesz a pótselejtezőt érő második hely elérésére, ám ha Ibrahimovicék nyernek, ez az álom szertefoszlik. A helyszínen nézem majd meg a finn–svéd meccset, és amellett, hogy figyelem elkövetkezendő ellenfelünket, természetesen drukkolok is neki.

– A válogatottban két szegedi születésű labdarúgó, Laczkó Zsolt és Szabics Imre is alapember. Milyen játékosnak tartja őket?
– Kapitányságom alatt Zsolt szinte folyamatosan a kezdőcsapatban kapott helyet, és bár legutóbb Moldovában a kispadon ült, csak dicsérni tudom egyenletes játékát. Imre a selejtezők második felében csatlakozott, és rengeteget segített Szalai Ádám sérülése után, góljaival, játékával nagy hasznára volt a csapatnak. Csak a legjobbakat tudom elmondani róluk, örülök, hogy Szalai Pista barátom nevelőmunkájának a válogatott is hasznát veszi.

Olvasóink írták

 • 4. Apátfalvi** 2011. szeptember 20. 12:19
  „1. divatos kifejezéssel élve:

  fail!

  :D”
 • 3. Podesta 2011. szeptember 20. 10:32
  „Szép volt Sankoo!
  Hajrá Magyarok!
  Sikerülni fog!!!!”
 • 2. stevestone 2011. szeptember 20. 09:28
  „Már miért ülne a kispadon a finn-svéd meccsen?”
 • 1. Sankoo 2011. szeptember 20. 09:07
  „"Élőben nézi majd meg a Finnország-Svédország Eb-selejtezőt"
  Ha már ő a szövetségi kapitány és ott fog ülni a kispadon, akkor örülünk neki, hogy a meccset is megnézi... :)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatfaludy László a forduló gólvadásza

A legutóbbi játéknapon Hatfaludy László mesterhármast szerzett a Székkuttas Csanytelek elleni 6–0-s sikere során, és immár hat meccsen hat találatnál jár a szezonban. Tovább olvasom