Délmagyar logó

2018. 06. 17. vasárnap - Laura, Alida 17°C | 28°C Még több cikk.

Egy év alatt tizenöt bajnoki érmet szereztek a szegedi judósok

Tizenöt magyar bajnoki érmet szereztek a Szegedi Judo SE versenyzői 2015-ben, ez alapján összesen hat válogatott versenyző került be a különböző korosztályos cselgáncsválogatottakba.
Sok versenyt rendeznek, még többre eljárnak a cselgáncsozók egy szezonban, ám az igazi mérvadó mindig a magyar bajnokság: ezen a területen nem lehet panasz a Szegedi Judo SE 2015-ös esztendejére, hiszen öt korosztályban (diák C és A, serdülő, junior és U23) összesen 15 dobogós hellyel, öt arany-, két ezüst- és nyolc bronzéremmel térhettek haza a fiatalok, ráadásul Ménesi Beatrix még hozott egy serdülő Európa-kupa-ezüstöt is Győrből.

– Százharminc fős a létszámunk, ehhez arányaiban jónak mondható az elért éremszám. A 140 hazai klub között így a 19. helyen végeztünk, Csongrád megyéből csak a Domaszék végzett előrébb éppen egy hellyel.
Ugyanannyi, kemény munka mellett a tehetséges gyerekekkel könnyű a jó eredményt elérni, nekünk ilyenek a 2001–2003-asok. Az előrelépéshez talán a nemzetközi eredmény hiányzott, ám idén már megyünk külföldre, hiszen az ifjúsági versenyek számítanak igazán. Egy bajnoki éremhez súlycsoportonként átlagban húsz fővel számolva 3–5 mérkőzés szükséges – mondta Polyák Péter, a klub elnöke.
Bajnokok, válogatottak. Állnak (balról): Tóth Botond, Kormányos Dániel, Ohát Ottó; guggolnak: Sipos Dorina, Ménesi Beatrix, Kopasz Fanni, Ménesi Gergő. A képről hiányzik: Bürgés Milán, Nagy Kitti, Csá
Bajnokok, válogatottak. Állnak (balról): Tóth Botond, Kormányos Dániel, Ohát Ottó; guggolnak: Sipos Dorina, Ménesi Beatrix, Kopasz Fanni, Ménesi Gergő. A képről hiányzik: Bürgés Milán, Nagy Kitti, Csányi Tamás és Kormányos Erik. Fotó: Polyák Péter

A szakember megjegyezte, Kovács Szabolcs, Neu László és Bacsa Gábor foglalkozik a nagyobbakkal, miközben ő a legkisebbeket készíti fel.

– 14 évtől felfelé heti kilenc edzés van: öt dzsúdós és négy reggeli kondi, míg az ennél kisebbeknek mindennap egy tréninget tartunk. Ehhez jön a hétvégi verseny. Érdekesség, hogy Kopasz Fanni itthon az 52 kilogrammban versenyez, de a nemzetközi eseményeken 48 kilogrammra fogyaszt majd le, ott lesz válogatott. Neki nagy esélye van, hogy idén dobbantson, és őt később el tudom képzelni olimpiai indulóként is – vélte Polyák, aki azért megjegyezte: rajta kívül is van még öt válogatott kerettag (Sipos Dorina, Ménesi Beatrix, Nagy Kitti, Ménesi Gergő, Tóth Botond), akik a Héraklész-, illetve a jövő évi győri európai ifjúsági fesztivál kiemelt programjának tagjai. Kopasz Szatymazról, a Ménesi testvérek Röszkéről, Sipos Algyőről jár az edzésekre, itt a szülők is nagy áldozatot vállalnak gyermekeik minőségi sportolásáért.

– Örülök, hogy a megyei klubokkal jó a kapcsolat, hiszen kéthetente nálunk van egy közös küzdelmi edzés, amelyre jönnek Domaszékről vagy Szatymazról is. A diák C, B és A korcsoportban pedig a Szegedi Judo Iskola, Szilágyi Csaba koordinálja a havi rendszerességű, új impulzusokat adó közös mozgásokat – tette hozzá végül Polyák.

A klubhoz szorosan kötődik, hogy a felnőttek közül Bürgés Milán (73 kg) első, míg a másodosztályú csapatbajnokságon a Pfeffer Árpád, Kormányos Erik, Bürgés Milán, Polyák Péter, Hrivnák András, Ohát Zalán, Gálfi Róbert összeállítású együttes második lett.
Bajnoki érmek

A Szegedi Judo SE magyar bajnokságokon elért érmes helyezései 2015-ben. Diák C, 36 kg: 3. Csányi Tamás. Diák A, 52 kg: 3. Sipos Dorina; 55 kg: 1. Ménesi Gergő; +70 kg: 1. Ménesi Beatrix. Serdülők, 52 kg: 3. Sipos D.; 55 kg: 1. Ménesi G.; 66 kg: 3. Tóth Botond; +70 kg: 2. Ménesi B. Ifjúságiak, 66 kg: 3. Tóth B. Juniorok, 48 kg: 1. Kopasz Fanni; 81 kg: 3. Kormányos Dániel és Ohát Ottó. U23-asok, 48 kg: 2. Kopasz F.; 73 kg: 3. Kormányos Erik; +78 kg: 1. Nagy Kitti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eredmények, érmek, pontok, gólok, sikerek

Tovább olvasom