Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Egy félidő nem elég: Honvéd II.-Szeged 2011 2-1 (1-0)

A labdarúgó NB II Keleti csoportja folytatódott: a tavaszi első, összességében a 16. fordulóban a Szeged 2011 a Honvéd II. kispesti műfüvesén játszott, és 2-1-re kikapott.

Honvéd II.-Szeged 2011 2-1 (1-0)
Labdarúgó NB II, keleti csoport, 16. forduló. Budapest, Bozsik-stadion, 300 néző. Vezette: Kiss N.
Honvéd II.: Szemerédi - Moga, Debreczeni, Gengeliczki, Fejes - Futó, Varga M. - Csontos, Holender, Daru - Kapacina. Szakvezető: Szíjjártó István.
Szeged 2011: Trepák - Kéri, Petrók, B. Kapic, Dedic - Sztipancsevics, Markovics - Varga B., Jovánczai, Kis R. - Timm. Edző: Gálhidi György.
Gólszerzők: Daru a 24., Kapacina a 85., ill. Petrók a 69. percben.
Csere: Szemerédi helyett Vereckei és Varga B. h. Tóth I., mindkettő a szünetben, Daru h. Bobál G. az 55., Varga M. h. Ablonczy a 60., Jovánczai h. Farkas Z. a 72., Kéri h. Geiger a 77. percben.
Sárga lap: Trepák a 9., Sztipancsevics a 41. percben.

Igen passzív volt a Szeged 2011 a Honvéd II. elleni első félidőben, pedig Gálhidi György edző azt mondta, robbanásra kész a csapat. – Ennek még nem tudom az okát, hiszen egyetlen edzőmeccsen sem követtünk el ennyi hibát. Sőt az összes felkészülési mérkőzésen nem követtünk el annyi bakit, mint most az első félidőben. Hiányzott a pozitív agresszivitás, a taktikai fegyelmezettség, így pedig senki ellen nem lehet esélyünk – elemezte röviden a játékrészt a tréner.
A második félidő már jobb volt, ám ezt csak ikszre hozta a csapat, összességében pedig kikapott.

– A szünetben nyugtatni kellett a játékosokat, és rendeztük a sorokat, ezt szolgálta a csere is. Ezután aztán jobbak lettünk támadásban, többször kerültünk a védelem mögé, sőt egyenlítettünk. Sajnos a végén nagyon igyekeztünk, mentünk előre, ám hibáztunk: a védőharmadban elpasszoltuk a labdát, ezt pedig a Honvéd II. kihasználta – mondta Gálhidi.

A szurkolók nagyon elkeseredettek voltak a fővárosi találkozó után, ennek hangot is adtak, sőt Adem Kapic szegedi sportigazgatót apró atrocitás is érte a mérkőzés után.

– Sajnálom, hogy nem sikerült örömet szerezni a szurkolóknak, mert rendkívüli módon támogattak bennünket, és szinte hazai pályát teremtettek. A meccs utáni jeleneteket viszont már nem láttuk. Most az a feladat, hogy úgy készüljünk, játszunk a Vác ellen. Bajnoki ritmusban edzünk, és ha nem jön szombaton az ellenfél, akkor egymás közötti játék lesz. Ulvicki azért maradt ki, mert fegyelmezetlen volt, és az első csapat edzését csütörtökön látogathatja először – tette hozzá végül a szakember.

További eredmények: Cegléd–Békéscsaba 2–2, FTC II.– Nyíregyháza 1–4, Putnok–Vasas 2–3, Újpest II.–Orosháza 3–1, Debrecen II.–Balmazújváros 0–2, Mezőkövesd–Szolnok 3–1, a Vác–Kazincbarcika mérkőzés elmaradt.

Korábban írtuk:

A mérkőzés végén a mérges szegedi szurkolók Adem Kapicot nem akarták kiengedni a stadionból, végül Kiss-Rigó Lászlóval és Bozóky Imrével tudta elhagynia a stadiont.

Az első tavaszi meccset vereséggel zárta a Szeged 2011 a labdarúgó NB II-ben. A Tisza-parti alakulat a Honvéd II. otthonában csak egy félidőt futballozott elfogadhatóan, ám ez sem volt elég a pontszerzéshez.

90+4. perc: vége a meccsnek.

90+2. perc: aki csak tud, megy előre az egyenlítésért, de meddő a fölény.

90. perc: négy perc a hosszabbítás, támad a Szeged, csendben a vendégultrák.

85. perc: 2-1, Kapacina. Bobál egyéni akciója után Kapacina nem hibázott, 2-1. Az első hazai helyzet a szünet után...

82. perc: meddő a szegedi mezőnyfölény, ezúttal nem jut el a kapu elé a vendéggárda olyan sokszor, mint a félidő eddigi szakaszában.

77. perc: Kéri helyett Geiger, ezzel megvan az összes csere.

76. perc: megint az eddig "csöndes" Baggio, alias Kis R., aki az ellenféltől szerzett labdát lövi Vereckei kezébe.

75. perc: Kis R. egyéni akcióból kerül lövőhelyzetbe, Vereckei kezeiben hal el a labda.

72. perc: vendégcsere: Jovánczai h. Farkas Z.

71. perc: Jovánczai újabb helyzetet hagy ki. Érik a szegedi vezetőgól.

70. perc: Timm passzát Jovánczai lőtte az üres kapu mellé.

69. perc: 1-1, Petrók. Szabadrúgás után Petrók közelről szerzi az egyenlítő gólt, 1-1.

63. perc: a második játékrészből eltelt szűk húsz perc alapján állítható: nagyobb sebességre kapcsolt a Szeged 2011 és a szurkolótábora is - gólt még nem ért a fölény.

62. perc: a 16-os vonaláról szabadrúgásból Sztipancsevics nagyjából húsz centivel a bal felső sarok fölé lőtt.

60. perc: újabb hazai csere: Varga M. h. Ablonczy érkezik.

55. perc: cserélnek a hazaiak: Daru helyett Bobál G. érkezik.

54. perc: láthatóan sokat javult a szegedi csapat játéka, most a vendégek dominálnak. A szegedi ultrák bőszen biztatják együttesüket, amelybe néha belefér Adem Kapic megtalálása, illetve a Harcoljatok! Harcoljatok! felhívás is.

48. perc: Timm bal felsőbe tartó fejesét ütötte fölé bravúrral az új kapus. Jobbnak tűnik a Szeged, legalábbis az eltelt néhány perc alapján gyorsabb a játéka.

46. perc:  ahogy várni lehetett, hamar elkezdődött a második félidő. Csere mindkét oldalon: a Honvéd II. kapusposzton változtat, Szemerédi megsérülhetett, helyette Vereckei jött, míg a Szegednél Varga B. helyett Tóth I. érkezik.


Befejeződött az első félidő, a rövid összefoglaló: egy hazai gól, egy szegedi kapura lövés. A csapatok nem mentek az öltözőbe, mert messze van, így Gálhidi György is a kispad mellett tart értekezletet. Fontos hír: a Vác hazai pályán nem állt ki a Kazincbarcika ellen, a találkozó elmaradt. Ulvicki pedig? Fegyelmezetlenség miatt maradt ki.

41. perc: Sztipancsevics kapott sárga lapot lerántásért, könyöklésért.

40. perc: Dedic már nem először ad be remekül szabadrúgásból, ám egyelőre nem találja a fejeket a labda.

37. perc: folyamatos hazai támadások, éppen egy szögletet fejelt mellé Debreczeni - igaz, nem szegediről ment a labda az alapvonalon túlra.

35. perc: B. Kapic ütközött a Honvéd II. kapusával, ápolni kell a hazai hálóőrt.

32. perc: a Szegednek volt két lehetőségecskéje, előbb Timm, majd Varga B. került a kapu elé egy-egy kontra után. A Honvéd II. most dominál, erőszakosabb, agresszívebb a hazai alakulat, és a vendégek inkább a védekezéssel vannak elfoglalva.

24. perc: 1-0, Daru. A 16-os jobb oldaláról elvégzett szabadrúgás után Daru ébredt a leghamarabb, amikor a sorfalról lepattanó labdát a jobb alsóba kotorta, 1-0.

20. perc: eddig kiegyenlített volt a mérkőzés, ezúttal a Honvéd II. veszélyeztethetett egy tizenhatos sarkáról elvégzett szabadrúgással, de Varga M. fölédurrantott. Elk..tad, elk..tad! - skandálja a szegedi ultracsoport.

9. perc: a Honvéd II. az öt és feles sarkáról végezhetett el szabadrúgást, mert Trepák megfogta kézzel a hazaadást, az első lövés gól lett, de mivel Trepák kimozdult a sorfalból, érvénytelen volt, Trepák meg sárgát kapott, a megismételt szabadrúgás viszont már kipattant a sorfalról.

6. perc:  nagy szegedi ziccer alakult ki a hazai kapu előtt, amelynek végén Timm durrantotta fölé a labdát öt méterről. Az öt és felesen belül nagyjából tizenöten tartózkodtak...

2. perc: a hazaiak piros-fekete szerelésben - ők kezdték a meccset -, míg a vendégek tiszta fehérben.

1. perc: Végre! Pályán a Szeged 2011 a Honvéd II. budapesti Bozsik-stadionjában, annak is a műfüvesén. A lelátón nagyjából 300-an ülnek, ebből hatvan-hetven a szegedi, akik nagyon jó hangulatot teremtenek, hangjuk messzire elhallatszik.


Korábban írtuk:

Most már nemcsak ígérgetni kell, hanem bizonyítani is, Mégpedig a pályán, a fehér vonalak által határolt, bő hétezer négyzetméteres területen.

A Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapata a 12. helyről vág neki a Keleti csoport tavaszi idényének, az új edző, Gálhidi György pedig egyáltalán nem kerget rózsaszín álmokat, sokkal inkább a realitás talaján maradva készül a csapattal az első bajnokijára.

– A célunk a bennmaradás, ez egyértelmű. Viszont optimista vagyok nemcsak a Honvéd II. elleni első meccsel kapcsolatban, hanem az egész tavaszt illetően. Felkészültünk, megtettünk mindent, így fizikálisan nem is lehet gondunk. Az első mérkőzés mindig fontos, és jó lenne győzelemmel kezdeni, de pikáns találkozó elé nézünk. A Honvéd tartalékjában szerepelhet Debreczeni és a „kisárgázódott" Ignjatovics, akik az első csapatnál már többször is futballoztak, illetve több visszajátszó, valamint tehetséges fiatal is. Az egyik mesterem foglalta össze négy pontban, hogy egy csapatnál mi a fontos a sikerhez: kilencven percen keresztül küzdés; a taktika betartása, a jó egyéni teljesítmény, valamint az eredmény – nyilatkozta Gálhidi.

Műfüvön az első meccs: Kéri (fehérben) és a Szeged 2011 ma a Honvéd II. vendége. Fotó: Frank Yvette
Műfüvön az első meccs: Kéri (fehérben) és a Szeged 2011 ma a Honvéd II. vendége. Fotó: Frank Yvette

A szakember korábban elmondta, az alapcsapata megvan, ehhez kereste azt a két-három embert, akivel ütőképes lehet a Szeged 2011.

– Kapusposzton már néhány hete eldöntöttük, hogy Trepák élvezi a bizalmat, miközben megjegyzem, Belecsan is fiatal és tehetséges kapus. A védelem adott, Kéri, Petrók és B. Kapic mellett az a horvát Dedic kap lehetőséget, aki újonc, de rendkívül hasznos játékos. Vele szeretném megerősíteni a szélsővédekezést, bár tudom, elődje, Radnai közönségkedvenc volt. A középpálya összetétele függ sok mindentől, itt Markovics, Jovánczai és Ulvicki alkothatja a triót, míg a gólokért Varga B., Kis R. és a szlovák Timm alkotta hármas felel majd. Utóbbi gyors, kemény, harcos futballhoz szokott otthon, Szlovákiában, emellett pedig technikailag és a fejjátékban is erős – sorolta a várható kezdőt Gálhidi.

Ami biztos: az együttes nem lesz egyedül, hiszen jó néhány szurkoló tervezi, hogy elutazik a találkozónak otthont adó kispesti Bozsik-stadionba. Gálhidi megígérte, a játékosai meccs végi pacsizása a drukkerekkel kötelező, nem maradhat el, bármilyen eredmény is születik, bármilyen is egy labdarúgó lelkiállapota.

Olvasóink írták

45 hozzászólás
 • 45. rekontra 2013. március 04. 18:12
  „Szerintem nézzétek meg bármelyik másik sportág edzéseit,utána ezekét az állítólagos sportolókét és már rá is jöhettek,hogy miért tartunk itt.”
 • 44. v.imre 2013. március 04. 10:19
  „"...Ennek még nem tudom az okát..." mondja Gálhidi. Pedig tudható: a felkészülés során nem játszottak valós tétmeccset konkurens ellenféllel.”
 • 43. tatam 2013. március 04. 09:21
  „Engem is megdobhatnának 30-40 millával, hogy fussak 100-on világcsúcsot! Osztan, majd azt mondom a végén, bocsi nem sikerült, de a felkészülésre elment a zsé!
  Már leírtam, de leírom még egyszer! Ezeknek a "focistáknak" kellene fizetni azoknak a nézőknek, akik kimennek a meccseikre!!”
 • 42. USZ 2013. március 03. 15:54
  „Meccs után kicsit beszélgetni akartunk a vérprofi vezetőkkel, de mivel ők egy külön dimenzióban élnek, nem akartak leereszkedni az elutazó szurkolók szintjére, hiszen ott van az ankét ott tömegek előtt elmondták, hogy itt bent maradás lösz:) Csak azon az ankéton senki nem volt ott, míg Nyíregyházán 200-an voltak az ankéton, Csabán 50-en, addig Szegeden 5-en !!! Valami itt bűzlik. Csapat össze vissza rohangált a pályán... Kapics kapott egy kicsit, és el lett neki mondva MAGYARUL, hogy ha nem lesz meg a bent maradás akkor költözhet újszegedről.”
 • 41. Együgyű 2013. március 03. 11:59
  „,,Egy félidő nem elég: Honvéd II.-Szeged 2011 2-1 (1-0)"
  Ezen az eredményen senki ne szomorkodjon! A szegedi csapat Gálhidi György vezetésével a felkészülési meccseken sikert sikerre halmozott! A keret is jó és azok ezt bizonyítani akarják pacsizással! A vezető edző meg mellesleg megígérte, hogy 2014-re elkészül az új szegedi aréna és akkor már automatikusan a jó feltételeknek köszönhetően dőlnek majd a gigászi sikerek! Jelenleg meg a szegedi várostól a Fidesz-KDNP pártszövetség atyái és anyái a Jobbikos haverral a szegedi költségvetési pénz átcsoportosításával tarhálhatnának még pénzt az NB-II érdekében a Szeged 2011 vezetésének! (Köztudott ugye kis pénz kis foci. Nagy pénz nagy foci. Ez a pénz nem elég a bundázásra sem?) Kiss-Rigó László és Bozóky Imre is jobban illetve beszállhatna a bizniszbe az állam által átvállalt Egyházi deviza hitelek összegeiből Szeged érdekében! Az nem lehet, hogy a szegedi tömegek Adem Kapicot nem akarták kiengedni a stadionból! Inkább lehet, hogy Adem Kapicot felkérték egy újabb szurkolói ankét megtartására! Bizonyára ismertetné a megjelent tömeggel, hogy a labdazsonglőrök már hiúságból is megmutatják ilyen helyzetből is hogyan kell feljutni a magas színvonalú NBI-be! Tehát elkeseredésre nincs ok! Mindenki zarándokoljon ki minden hazai meccsre és szotyizon egy jót! A szünetben a mester és a focistások egészségére a SZVSE büfében fogyasszon el pár üveg söröcskét illetve fröccsöcskét! Lengjen a SZVSE-Szeged 2011 stadionja előtt és belül is egy-egy Székely zászló! Konduljanak meg a szegedi harangok! Szólaljanak meg a törzsi dobok! Kiss-Rigó László meg celebráljon egy szent misét a szegedi Dómban és az alsóvárosi templomba! Bozóky Imre meg az MLSZ-től hozzon pénzecskét a szegedi csapatnak! Mellesleg meg mindenért Botka a hibás! Szóljon százezrek ajakán Hajrá Szeged 2011!”
 • 40. NP1 2013. március 03. 11:41
  „35. Ellenzéki 2013.03.03. 09:38

  Keress rá a Wikin az "irónia" és a "negatív előjel" c. kifejezésekre mert láthatóan egyiket sem ismered.....”
 • 39. Agyalapi 2013. március 03. 11:18
  „Miután átszervezik a bajnokságot (egy csoportos NB II, három csoportos NB III), egyébként sincs esély az élvonalra ezzel a csapattal!”
 • 38. norblee 2013. március 03. 10:41
  „De jót fogok röhögni "roxper és társain"miközben szotyizok,meg iszom a sört az új stadionban..Ő meg ül otthon a gép elött és felrobban...de várom.”
 • 37. pog 2013. március 03. 10:09
  „a magyar fociba hiába tesznek sok pénzt,ha a tehetség és a fejben nincs összhang......pá siker edző...”
 • 36. bömi 2013. március 03. 10:08
  „Ellenzéki:neked a neved is gáz...Mi szokott veled lenne kormányváltáskor, akkor törlöd magad és kormánypárti néven regisztálsz?”
 • 35. Ellenzéki 2013. március 03. 09:38
  „33.! Figyelj, a vereség mióta siker?
  Nagy demagóg vagy!
  Rajtad röhög Szeged!”
 • 34. Ellenzéki 2013. március 03. 09:36
  „Jó belekezdek!
  Irány az: NB III!
  Ott a helyük, vagy attól is lejjebb!”
 • 33. NP1 2013. március 03. 09:14
  „roxper

  Nem értelek.
  Ez az eredmény siker, igen siker csak negatív előjelű - de azért még siker! Kicsit unortodox, de siker!”
 • 32. roxper 2013. március 03. 09:00
  „Megválaszoltátok már a kérdésemet? Nem! :D
  A tegnapi vereség megint engem igazolt? Igen! :P

  Jól látod sikan, de nemsoká neked esnek, amiért le merted írni a szép magyar valóságot! ;)”
 • 31. bömi 2013. március 02. 22:55
  „24. roxper:Nem is tudom ki a gyerekes, itt nyafogsz a oldalon már nem is tudom mióta.....”
 • 30. bömi 2013. március 02. 22:53
  „roxper:részvétem a családodnak és ismerőseidnek, remélem minél elöbb kigyógyulsz ebből amit itt művelsz.”
 • 29. sikan 2013. március 02. 22:39
  „"Az első mérkőzés mindig fontos, és jó lenne győzelemmel kezdeni, de pikáns találkozó elé nézünk. " Elég pikáns lett, megint <moderálva>!
  "ütőképes lehet a Szeged 2011": kutyaütő képes!
  Egy fillért se nekik, fizessenek még a felszerelésükért is, ha játszani akarnak (csak magukat szórakoztatják úgyis).
  Pézt a tömegsportra, a fiatalok megmozgatására, hogy ne a TV és számítógép előtt punnyadjanak! Ha majd lesznek közülük igazán tehetséges focisták (ahogy pl. a braziloknál, meg régen nálunk is feltűntek a libalegelőn), akkor lehet szó egyesületek támogatásásról, de ilyen falábú bandát ne finanszírozzon senki adóforintokból!”
 • 28. Tisza 2013. március 02. 22:31
  „Mindenben igazad van , lehengerelsz érveiddel, köpni-nyelni nem tudok.
  Úgyhogy javaslom Neked, mivel már mindent elmondtál stadion-foci ügyben, ne ismételd folyton önmagad, már mindenkit meggyőztél.
  Javasoltam Neked az előbb egy hasznos tevékenységet. szerintem jót tenne a lelki egyensúlyodnak.”
 • 27. lila 2013. március 02. 22:24
  „Az ilyen roxper-félék tesznek maguk körül tönkre mindent!”
 • 26. roxper 2013. március 02. 22:20
  „23.
  Ez is ovis szint, vagy 40-es iq-ra vall!”
45 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győztes tápéi rajt a megyeegyben

A Kistelek becsülettel küzdött, ez azonban nem veszélyeztette a tápéi focisták sikerét. Ime a teljes forduló, gólszerzőkkel, edzői nyilatkozatokkal.
Tovább olvasom