Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Egy negyed döntött: Szeged Beton-Eger 11-14

A harmadik negyedben szerzett hátrányt nem tudta ledolgozni az A-Híd Szeged Beton együttese, s bár a végéig küzdöttek a srácok, 11-14-re kikaptak az Egertől. A két győzelemig tartó elődöntő állása így 1-0 a hevesiek javára.

A-Híd Szeged Beton VE-ZF-Eger 11-14 (3-2, 3-4, 1-5, 4-3)
Férfi vízilabda OB I, rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés.
Szeged, újszegedi sportuszoda, 500 néző. Vezette: Németh András, Füzesi Zsolt.

Szeged: Baksa – Kiss Cs. 1, Kunac, Bálint, Molnár T. 2, Somogyi 2, Hegedüs 2. Csere: Török 2, Varga P., Younger, Turzai, Kayes 2, Juhász. Edző: Vincze Balázs.

Eger: Szécsi – Hosnyánszky 1, Bundschuch 1, Graham 3, Varga Zs. 3, Biros 2, Bátori 1. Csere: Gerritse, Kovács G. 1, Mezei 1, Seman 1, Binder, Chilkó. Edző: Gerendás György.

Emberelőny: 15/6 ill. 11/6.

Ötméteres: 1/0 ill.

Kipontozódott: Binder (28. perc), Kovács G. (29.perc), Turzai (30. perc), Graham (31. perc).

Vincze Balázs: Megint volt egy olyan negyed, ami eldöntötte az egész mérkőzést. Emellett elöl és hátul is olyan hibákat vétettünk, amit egy ilyen mérkőzés nem bír el. Ha megfelelő koncentráltsággal orvosolni tudjuk ezeket a hibákat, akkor még ott a csütörtöki mérkőzés, ahol bármi lehet.

A két győzelemig tartó párharc állása 1-0 az Eger javára. Folytatás csütörtökön 18.30-tól az egri Bitskey uszodában.


4. negyed (4-3)

8. perc: Még egy előny a végére, Hegedüs ezt bevágja. A taps és a dudaszó ugyanúgy jár, az egriek viszont már éneklik, szép volt fiúk. 11-14. A félpályánál megvárják a csapatok, hogy leteljen az idő. Nagy gondban van a Szeged, Egerben pokoli nehéz lesz nyerni.

7. perc: Előnyben támadhatunk, Hegedüs tekeri rá, Szécsi most már mindent fog. Feléledt a maréknyi egri szurkolótábor is.

6. perc:
A blokkban akad el megint az egri lövés, Vincze Balázs hajtja fiait. Előnyben vagyunk, Kiss Csaba gyorsan be is csavarja a labdát a kapuba. Még nem ment el a meccs, 10-13.NEm szabad gólt kapni! Hosszan támad az Eger, megy az idő, csak kapnak egy fórt is. Varga Zsolt eldöntötte... 10-14.

Egy negyed döntött: Szeged Beton-Eger 11-14. Fotó: Frank Yvette (galéria)


5. perc:
Somogyi nem adja fel, csodás gólt ejt a szélről. 3.30 vissza, és négy gól hátrányban vagyunk.

4. perc: Grahammel szemben tehetetlenek vagyunk, már háromgólos. 8-13. Kettős fórban vagyunk, Kiss Csaba kezében didereg a labda, Szécsi le is szedi.

3. perc: Hegedüs
viszi fel egyedül, körbenéz, majd kilövi a hosszút! Még 6 perc vissza, és 3 a hátrány. 8-11. Már mindenki úszik vissza, Graham nem...ez iszonyatos nagy gól volt. 8-12. Kiállítás helyett kontra nálunk...

2. perc: Török szerez labdát, Binder üti le Juhászt labdaszerzés címen, majd Biros lódul meg a labdával, de Baksa védi a ziccert! Harcolunk! Pazar védekezés, labdát szerzünk.

1. perc: Újra Töröké a labda, zárkózni kellene. Kitol minket az Eger, Hegedüs vállallja el végül, a blokkról megy ki.

3. negyed (1-5)

8. perc: Fórban az Eger, Baksa védi Biros bombáját! Nincs újabb lövés, elveszik a labát a bírók. Younger megint messziről, elkerelüli a labda a kaput.

7. perc: Kimarad a szegedi fór, Molnár vágja rá a szélről, Szécsi kiüti. A ráadásnál Kayes emelkedne, de nem éri el. Hosnyánszky átadása után Seman talál be, már négy...A közönség zúg, nem adják fel! 7-11.

Egy negyed döntött: Szeged Beton-Eger 11-14. Fotó: Frank Yvette (galéria)

6. perc: Baksa véd, nincs újabb egri kísérlet, kontra a sárga-kékeknél. Turzai bent középen, éppen az egész csapat ráveti magát, és megint semmi. Ez kezd érdekes lenni így... Az ellentámadásnál labdát szerzünk, előnyben is jöhetünk, most Vincze Balázs kér időt.

5. perc:Nálunk is jön a fór, Kunac a kapufára vágja. Baj van, Varga Zsolt góljával már három oda... 7-10. Younger ijesztget, távolról engedi el, megint kapufa.

4. perc: Szegedi fór, Molnár Tamás küzdi be a kapuba a labdát! Zárkózunk! 7-8. Kayes szerez labdát, de megint kiállítás. Bátori ott hol talált helyet? Lényegi kérdés, megint kettő oda. 7-9.

3. perc: Kunac szedi össze a bejátszást, Szécsi üti ki a labdát. Tovább támadhatnánk, de megint az Eger jöhet. Ráadásul fórban. Időt kér Gerendás György. Nem tudjuk kivédekezni, Mezeinek is megvan már a gólja.Megint meglépnek kettővel. 6-8.

2. perc: Molnártól megint elveszik a labdát, Hosnyánszkytól nem. Meg is lett az eredménye. Újra a hevesieknél az előny. 6-7.

1. perc: Török megint megveri Grahamat, folytathatjuk a parádés góltermelést. Folytathatnánk, ha a bírók nem vennék el a labdát. Bátori próbálkozik a szélről, Baksa véd. Előnyben az Eger, Seman bombáját kapufára tolja Baksa!

2. negyed (3-4)

8. perc: Fórban jöhetünk, ezt be kell lőni! Török meg is teszi, úgy 8 méterről lövi ki a hosszút! 5-6. Kontra az egrieknél, Török lódul meg, egyedül viszi végig, ott az egyenlítés! Gerendás György dühöng... Az utolsó támadás is a miénk, Younger szerez labdát. Félpályáról vágja rá, éppen mellé. Szécsi ilyenkor miért nem tud lemaradni? A félidőben 6-6.

7. perc: Majdnem félpályáig kiszorítja az Eger a Betont, majd Hosnyánszky szerez labdát. Páros kiállítás, Varga Zsolt reklamál még a bíróknál. Iszonyatos hangzavarban Chilkó nem találja a labdát.

6. perc: Újabb egri előny, ez is bent. Biros kegyetlen. 4-5. Kayest dolgoztatják meg centerben, de nem tudja megtartani a labdát. Megint előnyben az Eger, Graham egy góllal örül neki. 4-6.

Egy negyed döntött: Szeged Beton-Eger 11-14. Fotó: Frank Yvette (galéria)

5. perc: Juhász szerez labdát, Szécsi kint a kapuból, Baksa távolija azonban elszáll. Kovács Gábor viszont bosszul, újra vezet az Eger. 3-4. Fórban jöhetünk, Juhász labdája előbb hosszú Molnárnak, de a ráadás jó, Molnár vágja be. 4-4.

4. perc: Youngert nyomják víz alá, nem tudja ellőni a labdát. mezei igen, de Somogyi blokkol. Kőkemény a szegedi védelem. Molnártól is elveszik a labdát a bírók, a két nyakában lévő ember megint mellékes.

3. perc: Jön a szegedi előny is, körbejár a labda, Juhászhoz viszont nem ér el a labda, Younger passza a kötelet éri. Baksa falat emelt, újabb védéssel vet véget az egri rohamnak.

2. perc: Graham se fog ki a szegedi hálóőrön. Bundschuh szerez labdát, fórban jöhetnek a vendégek. Ha már elkezdte, be is fejezi, előnyből egyenlít az Eger. 3-3.

1. perc: Török hozza el a labdát, már ezért is hatalmas tapsot kap! Kayeshez menne a bejátszás, de ezt most leszedik. Bátori próbálkozik távolról, Baksa azonban kiüti a labdát.

1. negyed (3-2)

8. perc:
Seman pörgetése egy centivel megy a kapufára. Most azért megköszönjük neki. Egy támadásra van idő, jó lenne vezetéssel menni a szünetre. Megyünk is! Somogyi gólja Szécsit is meglepte! 3-2. Fórban támadhat az Eger, ráadásul kettős fórban. De mi ez nekünk?! Hegedüsben akad el a labda!

6. perc: Baksa véd hatalmasat, jöhetünk. Megvolt a figura, de Török Szécsibe vágja a labdát. Bundschuh se szerencsésebb Baksával.

Egy negyed döntött: Szeged Beton-Eger 11-14. Fotó: Frank Yvette (galéria)

5. perc:
Újabb labdaszerzés, most Kunac. Egyenlíteni kéne! Micsoda gól?! Turzai adja be Kayesnek, aki a kint álló Szécsi felett elpöccinti a labdát! 2-2.

4. perc: Labdát szerzünk, de nem tudunk élni a lehetőséggel. Biros viszont igen. 1-2.

3. perc:
Jön az első fór, a bejátszásra Kayes emelkedik ki gatyáig, Szécsi nem tudott reagálni! 1-1.

2. perc: Bundschuhtól is elveszik a labdát, megint mi jöhetünk. Molnár Tamás harcol ki ötméterest, Kiss Csaba áll oda, de Szécsi kiüti a jobb alsóba tartó lövést. Ezért kár volt! Nagy tempóban lódul meg az Eger, Varga Zsolt egy csavarral veszi be Baksa kapuját. 0-1.

1. perc: Graham egy hajszálnyival hamarabb ér a labdához, az Eger kezdhet. Bátori vágja a blokkba a labdát, Kuanc hozhatja fel. Hegedüst ketten nyomják a víz alá, de ellenünk fújnak a bírók.

17.55: Hihetetlen a hangulat, mindenki érzi ennek a meccsnek a súlyát. A B-közép is megérkezett, szólnak a dudák, a dobok, a Hajrá Szeged!

17.50: A bírók kirendelik a játékosokat a vízből, kezdődik a bemutatás.

17.45: A lelátók dugig, lassan a medence körüli összes szabad hely is elfogy. A hangulatra nem lehet panasz, a jó zenére a közönség is hangol!

17.25: Köszöntünk mindenkit az újszegedi sportuszodából. A lelátók lassan megtelnek, hihetetlen hangulatra van kilátás ma. A csapatok már melegítenek, bő fél óra a mérkőzésig.

Korábban

Izgalmas hetek elé néznek az A-Híd Szeged Beton VE drukkerei. Csúcsmeccsek következnek a Tisza-parti csapat számára. Vincze Balázs együttese a Vodafone OB I elődöntőjében a bajnoki címvédő ZF-Egerrel csatázik, míg a jövő héten a Bajnokok Ligájában a Mladost Zagreb ellen száll harcba a legjobb négy közé jutásért.

Most azonban maradjunk a magyar bajnokságnál, ma 18 órakor – a pénztár 17 órakor nyit (!) – az újszegedi sportuszodában a már említett ZF- Egerrel mérkőzik a Szeged. A Heves megyeiek – hasonlóan a Betonhoz – a múlt héten kétkapus edzőmeccset játszottak, a Szolnok volt az ellenfelük. Gerendás György csapata már hétfőn megérkezett, és este a meccs helyszínén tréningezett. Jó hír, hogy az A-Híd kerete is teljes, így Vincze mester a legerősebb összeállításban küldheti csatába a csapatát.– A bajnokság előtt azt tűztük ki célul, hogy szeretnénk bajnoki döntőt játszani. Most itt állunk a kapuban, közel a fináléhoz. Hihetetlenül fontos meccs következik ma este. Persze, most legtöbben a jövő heti BL-meccsről beszélnek, de számunkra jelen pillanatban ez a legfontosabb feladat, hogy a bajnoki elődöntőt sikerrel vegyük. A szegedi vízilabda volt már a döntő közelében, de még nem jutott be sohasem a fináléba. Az Egernek nem sikerült úgy eddig az idénye, ahogy szerette volna. Ez az utolsó esélyük, hogy valamit elérjenek ebben a szezonban, éppen ezért nem mindennapi csatára számítok.

A két együttes az alapszakaszban és a Bajnokok Ligájában is kétszer-kétszer mérkőzött egymással. A Szeged háromszor nyert, egyszer szenvedett vereséget.

Szolnokon játszik a Szentes

A Kalo-Méh CS&K Szentesi VK OB I-es férfi vízilabdacsapata az 5–8. helyért folytatja a bajnokságot, az ellenfél a két nyert meccsig tartó párharcban a Szolnok. Az első mérkőzést szerdán 19 órakor Szolnokon, a másodikat pénteken 17 órakor Szentesen a Széchenyi ligeti uszodában rendezik, a harmadik találkozót – amennyiben szükség lesz rá – vasárnap, ismét idegenben.

– Egy hónapja erre a meccsre, erre a párharcra készülünk. Mi dönthet a meccsen? Egy olyan játék, amit már egyszer idén bemutattunk: a Partizan Belgrád elleni teljesítmény. Baksa akkor remekelt a kapuban, kiváló volt az összhang közte és a védelem között. Jól támadtunk, távolról is eredményesek voltunk, elég csak Aljosa Kunac bombagólját említeni, amire most is nagy szükségünk lenne. Mindenki egészséges, kétkapuztunk a Debrecen ellen, volt, amit sikerült véghez vinnünk taktikailag, volt, amit nem, hiszen a Debrecen is játszotta a saját stílusát. Mindig megszoktam szólítani a közönséget. Most is ezt teszem: a csapatnak nagy szüksége lesz rájuk, rengeteget tudnak segíteni. Mi is mindent megteszünk majd a medencében, és a csapat által a tombolára felajánlott Vodafone telefon is vonzó lehet majd a számukra.

Kiss Csaba: – Már többször is szerepeltem bajnoki elődöntőben, így tudom, hogy ez egy egészen más műfaj, egészen más dolog, mint egy alapszakaszbeli mérkőzés. Ott ha hibázol, akkor van még esélyed javítani, illetve a riválisaid is bukhatnak. Az elmúlt időszakban már az elődöntőre készültünk, a Fradi ellen is már élesben gyakoroltunk. Jól jött most a hosszabb szünet, feltöltődve, kipihenve kezdhetjük az elődöntőt. Nagy és izgalmas csata lesz, de a célunk nem lehet más, mint a döntőbe jutás.

Hegedüs Gábor: – Tudom, hogy a szegedi vízilabdacsapat már többször eljutott a bajnoki elődöntőig, és megint egy lépés választ el bennünket a döntőbe jutástól. Képesnek tartom a csapatot az Eger felülmúlására. A legjobb négy között már minden együttes remek játékerőt képvisel. Két győzelmet kell szereznünk, hogy sikerüljön megvalósítani a döntőbe jutást. Itthon nyernünk kell, utána pedig megpróbálni Egerben is diadalmaskodni, ha ez nem jön össze, akkor sem dől össze a világ, van még lehetőségünk.

Bálint Gergő: – Nagyon fontos időszak következik számunkra. A magyar bajnokságban és a nemzetközi porondon is kiemelt meccsek jönnek. A Vodafone OB I-ben célunk a döntőbe jutás. Mi lehet a siker titka? Ha a védelmünk összeáll, akkor az hatalmas előny lehet. A 6–3-as győzelmünkkel végződő hazai meccsen már bizonyítottuk, hogy ha jól bekkelünk, akkor meglehet a siker. Most is fontos lesz a védekezés, illetve hogy eredményesen támadjunk. A tét nagy, itt már senki sem hibázhat, két győzelmet kell szereznünk.

Olvasóink írták

 • 11. Ellenzéki 2012. április 11. 18:20
  „A döntő már elúszott!
  Egerben ez a tegnap látott szegedi csapat nem fog győzni!”
 • 10. theseus 2012. április 11. 09:25
  „"Ha megfelelő koncentráltsággal orvosolni tudjuk ezeket a hibákat, akkor még ott a csütörtöki mérkőzés, ahol bármi lehet."

  Így van. A hibákat meg lehet beszélni, de ezt a meccset aztán el kell felejteni, és a korábbi győztes meccsekből kell kiindulni, azokból erőt meríteni. Már sikerült győzni Egerben az idén, most is sikerülhet.
  Ami a koncentráltságot illeti: nem a bírókra kellene koncentrálni, hanem a játékra és az ellenfélre. Ha elveszik a labdát, akkor sürgősen vissza kell zárni, nem reklamálni - szerintem ez volt a fő gond a 3. negyedben.
  Ez sajnos egy sima vereség lett a végére, de sokáig szoros volt ez a parti is.
  A gólkülönbség most nem számít, Egerben elég egy góllal is nyerni, és utána majd Szegeden is.”
 • 9. zehn 2012. április 11. 08:29
  „Nincs mese, Egerben nyerni kell! Hajrá Szeged!”
 • 8. Elendur 2012. április 11. 02:32
  „Hajrá Szeged!

  Akik pedig csak akkor tudnak drukkolni, amikor nyer a csapat, azoknak üzenem: sok-sok moderált szöveg....”
 • 7. TUTI 2012. április 10. 20:39
  „Szvl GGY az nem egyenlő gagyival! :) Ezt is megtudhattuk!

  DE nem nagy öröm ez a szegedi sportnak! :(
  HAJRA SZEGED! HAJR AMAGYAROK!”
 • 6. Tisza 2012. április 10. 20:22
  „Kb . minden rájátszásos bajnokságnak ennyi az értelme.
  22 mecccs lényegében érdektelen, utána kezdődik egy új kupa. ami egy teljesen más műfaj.
  A bírófüggő, belterjes kis sportágban egyébként megkapták a fiúk az 4-el több emberelőnyt, meg az 1-3 kipontozást, nem tudtak élni vele.
  Egerben ez fordítva lesz.
  Szerintem Birosék nem fogják ezt kihagyni.”
 • 5. roxper 2012. április 10. 19:41
  „Nem szoktunk ilyen sok gólt kapni, a védekezésnek sokat kellene javulnia és akkor nincs lehetetlen!

  HAJRÁ SZEGED!”
 • 4. skynet 2012. április 10. 19:33
  „Ennyi....:-(”
 • 3. Yucca 2012. április 10. 19:22
  „Hihetetlen eredmény! Legrosszabb esetben is döntetlenre számítottam.”
 • 2. Yucca 2012. április 10. 14:54
  „Szívesen!”
 • 1. Yucca 2012. április 10. 13:58
  „<moderálva> köszönjük”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged 2011: Lóczi vezette a délutáni edzést

A Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapatának délutáni edzését Lóczi István vezette, aki a továbbiakban… Tovább olvasom