Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Egy negyed elég volt: A-Híd Szeged-PVSK 13-6

Gólzáporos találkozót játszott egymással az A-Híd Szeged a Pécs gárdájával. A Szivóst és Decker Ádámot mellőző Szeged az első negyedben eldöntötte a meccset.
A-Híd Szeged VE-PVSK-Füszért 13-6 (5-0, 1-1, 2-3, 5-2)

Vodafone férfi vízilabda OB I 18 forduló.
Újszegedi sportuszoda, 150 néző. Vezeti: Molnár Péter, Petik András.

Szeged: Baksa - Somogyi B. 1, Török 2, Molnár 2, Kunac 1, Juhász 1, Kiss Cs. 1. Csere: Vincze M. 1, Varga P., Kayes, Hegedüs 2, Márkus 1, Younger 1. Edző: Vincze Balázs.

PVSK: Barát - De Blasio, Monostori,  Krizsán, Dragics 1, Kistamás 1, Bóbis 2, Csere: Somogyi T., Bereczki 1, Ágner 1, Labossa, Safrankó,  Lukács, Tihanyi (kapus). Edző: Petik Attila.

Emberelőny: 8/2 ill. 7/3.

Ötméteres: 1/1 ill. 1/1.

Vincze Balázs: Örülök, hogy két ifjúsági korú játékosunk is betalált.

Petik Attila: A hajnali öt órai kelés megtette a hatását, ezért dőlt el a találkozó az első negyedben.

4. negyed (5-2)

8. perc
: Younger se marad gól nélkül, a kézrengetegben csak megtalálta a rést. 13-6. Labossa küzd meg az utolsó labdáért, de Baksa gyorsabb volt. Ez a vége.

7. perc
: Márkus marad fent, érkezik is a labda, majd a szegedi gól is. 11-5. Pécsi ötös, Bóbis áll oda, bepattintja a labdát a bal sarokba. 11-6. Molnár Tamás két emberrel a nyakában fordul kapura, szépen teszi el Barát mellett a hosszúba.

6. perc
: Barát megint résen volt, nem kapja meg Molnár a labdát. Előnyben a baranyai gárda, de Baksa a helyén van, megint.

5. perc: Lukács küzd Molnárral és Youngerrel centerben, ez kemény menet. Támadunk, de Molnárhoz nem jut el a labda, Barát szedi össze. Vendég fór, időt kér a Pécs. Ágner értékesíti a fórt, 10-5.

4. perc:
Baksa újabb ziccert véd, Török úszik meg, kiemelkedik, majd kilövi a hosszút. 10-4.

3. perc: Kayes csavarja rá, Barát védi. Meignt kimarad a pécsi lehetőség, Baksa rakja előre Töröknek a labdát. Hegedüs lövését nem adják meg gólnak a bírók, pedig még Barát is azt hitte, hogy bent van.

2. perc: Pécsi fór, Baksa véd nagyot. Sarokdobás, Bóbis kapásból majd a blokkolás után Kiss Csaba indulaht meg a labdával.

1. perc
: Török nyeri az utolsó ráúszást, gyorsan ötmétereshez jut a Szeged. Török se marad gól nélkül, könnyedén pattint a bal sarokba. 9-4. Dragics lövi mellé, majd Barát robban ki a kapuból a labdáért.

3. negyed (2-3)

8. perc
: Bereczki méri el, egy méterrel kerüli el a kaput a lövés. Juhász pazar labdát ad Hegedüsnek, aki beütötte a labdát a kapuba. 8-4. Hegedüs védekezik jól, elindulunk fel, de lejár az idő, ez a negyed vége.

7. perc: Kistamás szépít, Vincze Márk marad le róla. Baksa és Vincze Balázs is dühöng, ezt a gólt megúszhattuk volt. 7-4.

6. perc: Vincze Márk úszik meg, Varga Péter teszi elé a labdát, 7-3.

5. perc: Ágner is telibe bombázza Kayest, marad náluk a labda, és újra indul a támadóidő. Bóbis lövését védi be Baksa, 6-3. Szegedi előny, de mire Varga lő addigra Somogyi Tamás vissza is jön.

4. perc: Kayes védekezik jól, Baksa hozhatja játékba a labdát. Somogyi megint a blokkot találja el, Barát íveli előre a labdát.

3. perc: Török idnul meg a labdával, Somogyi gondolkodik, majd belelövi a blokkba a labdát. 10 perce nem dobott gólt a Szeged, most már ideje lenne egynek. Kiss Csabától elveszik a labdát.

2. perc: Márkus labdája meglepte Kiss Csabát, ráadásul 3 méterrel mögé érkezett. Dragics szépít, fórból szerzi a második pécsi gólt. 6-2.

1. perc: Youngernek se okoz gondot a labdaelhozás. Kayes fordul be, majd telibe lövi Barátot. Lejár a támadóidő, Kistamás teszi ki oldalra.

2. negyed (1-1)

8. perc: Márkus gondolkodik, 3 másodperc, beadja Vargának húzásra, de védi Barát. Nincs több gól, marad a 6-1.

7. perc: Előnyben a PVSK, időt kér Petik Attila. Hegedüs nyúl bele egy átadásba, nincs meg a labda, Lukács lövi rá, elmegy a kapu felett.

6. perc: Bóbis bombázza szét a jobb kapufát, onnan jön ki a labda. Ez meleg volt. Hatodik előnyünket kapjuk, Molnár sietett középen, Barát a kapufára tolja.

5. perc: Nem tud lőni a Pécs, pazar a védekezésünk. Varga Péter úszik meg, Barát védi a ziccert.

4. perc: Újabb előnyhöz jutunk, ezt be kéne vágni. Molnár gólját nem adják meg, 'állítólag' a víz alá vitte a labdát.

3. perc
: hegedüs méri el, jócskán ellövi a labdát előnyben a kapu felett. Kár érte. A pécsiek is hasonlóan tesznek.  Hegedüs most javít, megúszik a jobb szélen, Molnártól érkezik a labda, majd a hatodik szegedi gól. 6-1.

2. perc: Ágner teszi be a középre, jön az első vendég előny. Bereczki szépít, 5-1.

1. perc: Török megint könnyedén nyeri a ráúszást, folytatódhat a szegedi gólgyártás. Újabb előny, Hegedüs lőne, de közbefújnak a bírók.

1. negyed (5-0)

8. perc
: Krizsán küzd a labdáért, Baksa gyorsabb volt. Juhász ejt középről, centikkel ment mellé. A kapufáról megy ki a labda. Az utolsó támadás a baranyaiaké lenne, de elhagyják a labdát, még jöhetünk. Younger teszi át a szélre, Juhász körbe néz, majd kilövi a hosszút. Szép zárása a negyednek. 5-0.

7. perc
: Körbejár a labda, végül Somogyi vállalja el, csodás pattintás, bár már az előny lejárt. 4-0.

6. perc: Kimarad a lehetőség, Barát jól jön ki a kapuból. A pécsi támadás se sikerül jobban, megint mi támadhatunk. Younger teszi be Kayesnek, jön a fór.

5. perc:
Török szerez labdát, Juhász indul meg vele, átteszi Molnárnak, senki nem zavarja, ott a harmadik szegedi gól is. 3-0. Kiss Csaba szerez labdát, megint.

4. perc: Kistamás rakná át a túloldalra, de jócskán hosszú, jöhetünk. Kiss Csaba vágja rá a szabaddobást, a fölső kapufáról Barát hátára pattan a labda, de nincs bent.

3. perc
: Monostori bátor, a kapufáról megy ki a labda. Kiss harcol ki fórt, Kunac pedig bevágja, itt a második gól. 2-0. Kistamás lepi meg Baksát, azért annyira nem, hogy gól is legyen, kitolja a kapus, de marad a Pécsnél a labda.

2. perc
: Dragics csavarja rá, Baksa jó helyen volt. Barát viszont nem, Kiss Csaba úszik meg, megvan a bajnokság 200. szegedi gólja. 1-0.

1. perc: Török Béla simán hozza el a labdát, az első támadás a miénk. Centerbe megy a labda, de Molnár nem éri el. Kimarad a Pécs első lehetősége, indulhatunk. Kunac vállalja el, gyenge, Barát leszedi.

10.55: Kezdődik a bemutatás a vízben, közben a B-közép is megérkezett.

10.50: Köszöntünk mindenkit az újszegedi sportuszodából. A csapatok a vízben melegítenek. A bírók lassan a bemutatáshoz szólítják őket. A lelkes B-közép még nem foglalta el a helyét, a lelátókon közel 100 ember foglalt eddig helyet. Még nem késő kilátogatni, ugyanis a találkozó ingyenes!

A hétvégén rendezik a Volvo-kupát, emiatt több válogatott játékost is (Molnár Dávid a junior válogatottal készül) mellőznie kell Vincze Balázsnak.

Korábban

Annak ellenére, hogy az A-Híd Szeged VE férfi vízilabdacsapatának öt játékosa is tagja a magyar junior- és felnőttválogatott hétvégi, Volvo-kupa-keretének, szombaton 11 órakor bajnoki mérkőzés lesz az újszegedi sportuszodában. A Pécs elleni mérkőzésen elvileg Molnár Dávid, Török Béla, Szivós Márton, Decker Ádám és a nemzeti csapatban debütálásra készülő Somogyi Balázs sem állhatna a Tisza-parti klub rendelkezésére, de a vezetőedző reménykedik benne, hogy Benedek Tibor néhány játékosnak „kimenőt" ad szombatra.

– Nyugodtabb lennék, ha egy-két játékosomra aznap nem számítana a kapitány, mert a Vasas is csak szoros mérkőzésen tudott nyerni a Pécs ellen. Egy ilyen banánhéjon nem szeretnénk elcsúszni – mondta Vincze Balázs, aki a válogatottak pótlásaként Márkus Martin és Vincze Márk játékára számítana, de szükség esetén akár még több pólósra is számítana az utánpótlásból.

Decker (szemben) talán játszhat a Pécs ellen. Fotó: Karnok Csaba
Decker (szemben) talán játszhat a Pécs ellen.
Fotó: Karnok Csaba

A mester azért ragaszkodik hozzá, hogy az eltörölt hétvégi forduló ellenére letudja a bajnokit, mert áprilisban túl sűrű lenne a program. – Ha nem vállalnánk a szereplést, a rájátszás előtti tíz napban öt mérkőzést kellene játszanunk. Ebből az első az Eger elleni, utolsó alapszakasz-rangadónk lesz, utána pedig szeretnék egy néhány napos alapozást beiktatni a programba
– árulta el Vincze Balázs.

A 7. Volvo-kupa programja, péntek, 17 óra: Románia–Kanada. 19: Magyarország–Magyar juniorválogatott. Szombat, 15: Magyar juniorválogatott–Románia. 17: Magyarország–Kanada. Vasárnap, 9.30: Magyar juniorválogatott– Kanada. 11.30: Magyarország–
Románia.

Gyöngyösi bírósághoz fordul.
Munkaügyi bíróság előtt támadja meg Gyöngyösi András, a Debreceni VSE volt vezetőedzője a vízilabda-egyesület elnökségének őt tisztéből elmozdító határozatát. A tréner szerdai sajtótájékoztatóján ügyvédje, Fodróczy Géza a sérelmek között említette, hogy a szakember decemberben és januárban nem kapott fizetést, és bruttó ötvenezer forintra akarták levinni havi bérét.

Olvasóink írták

 • 5. csizmadialaszlo 2013. február 17. 18:02
  „Miért február 14-én kelt ez a cikk? Előre megvolt minden adat?”
 • 4. Zotya100 2013. február 16. 21:27
  „Jó volt Baráth Ferit újra látni, még ha az ellenfél kapujában is. Mindig sokra tartottam. A gólkülönbség ellenére jó kis küzdős meccs volt, élveztem! Hajrá Szeged!”
 • 3. laca74 2013. február 16. 15:15
  „Dolgozó emberek százezrei kelnek még korábban...”
 • 2. zehn 2013. február 16. 13:36
  „Pécsi edző sporttárs! Ha délben keltek volna a fiúk, akkor is ekkora lenne a zakó. Teljes csapattal meg még nagyobb!!!!”
 • 1. theseus 2013. február 16. 12:37
  „Gratulálok a veretlenséghez!
  Érdekes a pécsi edző nyilatkozata. Miért nem gondoltak erre korábban?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lassan véget ér a Téli Teremkézilabda Kupa

A hétvégén teljes fordulót rendeznek az Etelka soron és az újszegedi sportcsarnokban, majd március elejéig nyolc mérkőzéssel számolnak a szervezők. Tovább olvasom