Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Egy negyedes csoda: Vasas-A-Híd Szeged Beton 12-9

Az első negyed után képtelen volt megtalálni saját magát az A-Híd Szeged Beton együttese, és a vérszeemt kapott Vasas háromgólos győzelmet aratott a Komjádi uszodában.
TEVA-VasasUNIQA-A-Híd Szeged Beton VE 12-9 (1-5, 5-1, 4-1, 2-2)

Vodafone férfi vízilabda OB I. 21. forduló.
Budapest, Komjádi uszoda, 500 néző. Vezette: Németh András, Marjay Zsolt.

Vasas: NAGY V. - Kiss G. 1, Decker A. 1, Boskovics 2, KATONÁS 2, Fazekas 1, Vörös, VÁMOS 3, Vereczkey, Fülöp, STEINMETZ Á. 2, Steinmetz B., Takács. Edző: Földi László.

Beton: BAKSA - Juhász 1, Turzai, Kunac 2, KAYES 2, Hegedüs, Török. Csere: Varga P., Kayes, KISS CS. 2, Molnár T. 1, Younger 1, Somogyi, Bálint. Edző: Vincze Balázs.

Emberelőny: 11/5 ill. 13/5.

Ötméteres: 1/1 ill. 1/0.

Kipontozódott: Vörös (27. perc), Steinmetz B. (32.perc)

Kiállítás: Katonás, Kiss Cs. (cserével végleg 30. perc)

Vincze Balázs: 6-1-nél mi is azt hittük, hogy a meccs már megvan, és megijedtünk, milyen gyorsan elfogyott az előnyünk. Több játékost ez lelkileg is megviselt, egy pontnál én is azt hittem, nem fogunk tudni felállni. Az utolsó negyedben aztán megmutattuk, hogy játékban lehetünk egy ikszre, de végül nem sikerült.

4. negyed (2-2)

8. perc:
Steinmetz Barnabásnak is véget ér a meccs, de megint gól nélkül ér véget a szegedi előny. Vámos próbál még távolról rálőni, kapufa. A sírból próbáltuk visszahozni, nem sikerült. 12-9 a vége.

7. perc: Boskovics szerez labdát, a fél csapat a szegedi, a másik fele a pesti kapunál. Boskovics talál be. 12-9.

6. perc: Molnár harcol ki egy újabb fórt, egyenlíthetünk! Vincze Balázs kér időt. Katonás áll ki cserével, de így se tudunk betalálni. Steinmetz Ádám viszont ige, megint kettőre. 11-9.

5. perc: Kunac megint! Hol talált helyet a labdának? Nem is érdekes, egy gólra vagyunk! 10-9. Baksa is falat emelt, most mindent fog!

4. perc: Szegedi előny, Turzai lövi a blokkba. Hegedüs védekezik jól, jöhetünk. Most már az iksznek is nagyon örülnénk.

3. perc: Vöröst pontozzák ki a bírók, majd Kunac találja meg a lövőkezét. Még talán időben. 10-8. Katonás lövését szedi le Baksa.

2. perc: Varga Péternek muszáj volt lőnie, jól is tette, mert Nagy védése után tovább támadhatunk.

1. perc: Ráúszás nélkül a Vasas kezdheti az utolsó negyedet. Olyan csoda kellene, mint a legelején. Vámos lövi szét a kapu mögötti táblákat, majd egy figyelmetlen szegedi passz után labdát szerez. Boskovics kihagyja a ziccert, csakúgy, mint Varga Péter a másik oldalon. Mi van itt?!

3. negyed (4-1)

8. perc:
Nagy Viktor extázisban, nem tudunk gólt lőni neki. Megint hátrányban vagyunk, Deckernek is van már gólja. Nem gratulálunk hozzá. 10-7.

7. perc: Kayes halássza le Kiss Gergő labdáját, megindulunk, Younger várja be a többieket. Molnár nyúl mellé Juhász Zsolt labdájának. Előnyben jöhet a Vasas, Steinmetz Ádám kihagyja, Vámos nem. Már háromgólos. 9-7.

6. perc: Baksa véd hatalmasat, megint jöhetünk. Kiss Csaba a szélen, előny. Időt kér Vincze Balázs. Kiss Csabának nem is kell fór, visszajöttünk egyre. Nagyon fontos gól. 8-7.

5. perc: Steinmetz Barna ejtése a kapufán csattan, Török beadása túl erős Molnárnak, a kapusnál landol. Labdát sszerzünk végre, de hiába hozzuk fel, Nagy Viktor falat emelt.

4. perc: Kontra a Vasasnál, zárkózhatunk. Kunac hozza fel, Hegedüs indul vele középen. Most jön az ötméteres. Molnár Tamás könnyed lövését kiüti Nagy Viktor.

3. perc: Belőttük Nagy Viktort. Időt kér Földi László. Boskovicsnak jót tett. 8-6. Molnárnak ugyanarra, mint Steinmetz Ádámnál nem jár büntető.

2. perc: Baj van! Steinmetz Ádám három szegedi között is megoldja, hogyan lőhet Baksa kapujába. 7-6.

1. perc: Újra Töröké a labda, jön is a szegedi előny, de Kayes Nagy Viktorba húzza. De kár érte! Fór a hazaiaknál is, Kiss Gegő szétlövi a reklámtáblákat. Juhász lódul meg a szélen, átejti Nagy Viktort, de a gólbíró nem adja meg...

2. negyed (5-1)

8. perc:
Újabb fór, újabb telibe lőtt Nagy Viktor. Meg kell tartani az előnyt! Megint Emberhátrányban vagyunk, Vámos egyenlít is. 5 gól zsinórban... 6-6.

7. perc:  Szegedi fór, Kayes centerből, de Nagy Viktor nem ment arrébb. A Vasas is előnyben, kivédekezzük. De kellett!

6. perc: Kunac szedi össze a labdát, Kiss Csaba lőne, de kontra. Egyre jöhetnek fel az angyalföldiek. Meg is teszik, Katonás megint... 5-6.

5. perc: Kiss Csaba tesz úgy, mintha visszaúszna már, de akkora csavart enged el, hogy Hosnyánszky is irigykedhetne. De egy centivel mellé. Steinmetz Ádám harcol ki büntetőt, a szegediek mint a sorfal sorakoznak fel a kapu előtt. Zúg a közönség, Kiss Gergő vágja be. Kettőre jönnek fel a piros-kékek. 4-6.

4. perc: Félpályáig szorít most ki minket a Vasas, Kiss Csaba oldalra is dobja a labdát. A fehérek se szerencsésebbek, Fazekas ejtése is csak kapufa. NEm is baj ez.

3. perc: Kayes harcolja ki az újabb előnyt, előbb Nagy Viktor véd, majd a kipattanót Turzai vágja a kapufára. Az emberhátrányt megússzuk, de a gólt nem, Vámos lövi ki a rövidet. 3-6.

2. perc: A forgatókönyv: szegedi előny, akkor szegedi gól. Kayes az első duplázó! 1-6. Hosszan támadnak a hazaiak, végül csak jön egy fór. Katonás értékesíti. 2-6.

1. perc: Török hozza el megint a labdát, de kontrát fújnak a bírók. Katonás akarja átejteni a labdát, de még a kapu előtt leszedi.

1. negyed (1-5)

8. perc:
Ez már több mint csodás! Molnár Tamás keze újra a régi! 1-5. Baksa véd hatalmasat, még van idő feljönni. Molnár hozza fel a labdát, el is vállalja, a megpattanó labda a kapufáról jön ki. Turzai ráadása se ment sokkal mellé.

7. perc: Kontra a Vasasnál, megindul a roham, Boskovicsot szórják ki. Kiss Csaba be is vágja. Álomkezdés! 1-4. Időt kér a Vasas. Parádés a szegedi védelem, Younger blokkol. Szegedi fór ismét.

6. perc: Kivédekeztük a hátrányt. Végre jön az első szegedi előny is, körbe-körbe megy a labda, alig tudjuk követni, végül Younger a szélről vágja be! 1-3.

5. perc: Boskovics ijesztget, majd lő. Gyenge, a blokkról megy ki. Megint fór, megint a Vasasnál. Áll a játék, Steinmetz Ádám kaphatott egy ütést, Vörös jön helyette.

4. perc: Kiss Csaba bombázza szét a kapufát, a kipattanót Younger szedi össze. Így se jó. Boskovics próbálkozik egy csavarral, ez is kapufa.

3. perc: Fórban jöhet a Vasas, Török emelkedik ki az egyik passzra, de csak elpöckölni tudja. Fazekas értékesíti a fórt, ezt nem úsztuk meg. 1-2. Újabb Vasas előny, de kontrát fújnak a bírók.

2. perc: Török indul meg, de bevárja a csapatot. Kunac centerben, de nem tudja megfogni a labdát. Nagy iramban indul meg a Vasas is, de Katonás bőven a kapu fölé lő. Abban a pillanatban fordulunk, Juhász viszi végig, bent is van. 0-2.

1. perc: Nagy fölénnyel nyeri Török az első ráúszást, Kayes 16 másodperc alatt bevágja centerből! Micsoda kezdés?! 0-1. Boskovics bombája a kapufáról megy ki.

18.25: A vízbeugrásnál rázendített a Vasas szurkolótábora, de abban a pillanatban kontráztak a szegediek is.

18.20: Ahogy az lenni szokott, Vincze Balázs vezetőedző külön-külön beszélt minden játékosával, Földi László viszont a lelátón ülve hagyta, hogy csapata tegye a dolgát. A csapatokat már kirendelték a vízből a bemutatáshoz. Közben megérkeztek az uszodába a szegedi drukkerek is, szurkolásban nem lesz hiány, hiszen 40 szurkoló buzdítja majd a gárdát.

18.00: Köszöntünk mindenkit a Császár Komjádi Béla Uszodából. A nézők fél órája kezdték el benépesíteni a mostanra 500 főre korlátozott létesítményt. A csapatok is melegítenek, most már a medencében. Jó hír (nekünk), hogy a Vasas gólvágója, a montenegrói válogatottal olimpiai kvalifikációs versenyen vesz részt Brguljan, így ma biztosan nem lesz a vízben. A szegedieknél Molnár Papesz játéka kérdéses fájós könyöke miatt, de ő a csapattal melegített, így készen áll a bevetésre.

Korábban

– A bajnokság rajtja előtt azt a célt tűztük ki a csapat elé, hogy szeretnénk döntőt játszani. Éppen ezért nem a Vasas elleni találkozónak lesz jelentősége, hanem majd annak a párharcnak, amelyet az elődöntőben vívunk. Teljesen mindegy, hogy elsők vagy éppen másodikok leszünk az első kör után. A lényeg a sikeres elődöntő, az bír majd nagy súllyal. Persze nem feltett kézzel megyünk a Komjádiba, de ez a meccs nem olyan jelentős, mint mondjuk a Partizan elleni BL-találkozó vagy éppen a zágrábi mérkőzésünk volt – vélte a csapat trénere, Vincze Balázs.

Molnár Tamás az A-Híd Szeged Beton VE háromszoros olimpiai bajnok játékosa kihagyta a Szentes és az OSC elleni bajnokit, ugyanis a Honvéd ellen kisebb könyöksérülés szenvedett. Bár nincs 100%-os formában a keze, játékra jelentkezik a kiváló center. Szükség is lehet rá.

Olvasóink írták

 • 6. Yucca 2012. március 22. 15:56
  „5. xene: Sajnos igazad van, de ahhoz igazán csak egy icipici ész kellene, hogy amihez nem értek, ahhoz nem szólok hozzá hülyeséget, vagy ha mindenképp írni akarok, előtte tájékozódom.
  Én se írok pl. a focihoz, mert nem értek hozzá (és utálom), a kézihez sem, pedig azt sokat nézem, de mégsem vagyok annyira képben, mint a pólónál.
  Ahányszor Luciát olvasom, felmegy a vérnyomásom!”
 • 5. xene@freemail.hu 2012. március 21. 23:11
  „4. Yucca 2012.03.21. 21:28
  Lucia divatszurkesz szerintem....amikor a Pick Szeged kikapott, akkor őket oltotta, s a Szeged Betont éltette, meg azt mondta, hogy BL-t is nyerhetnek akár...nem tudja mi a realitás, sajnos...

  Amúg egy érdekes hír, ami a Szegedhez is kapcsolódik!
  Elkészült az ellen-BL terve - három magyarral

  Miközben az Adria-liga négyes döntőjében a Pro Recco agyonverte az ellenfeleket, a vízilabda-nagyhatalmak Rijeka közelében tanácskoztak nagyban. A téma az alakulgató Szuperliga volt, amelyben a jelenlegi állás szerint 12 együttes venne részt, méghozzá az érintett klubok és nemzeti szövetségek rendezésében, hogy meg lehessen szabadulni az európai ,,uralkodóktól". A LEN mégis kap egy utolsó esélyt: a szervezkedők delegációja csütörtökön elzarándokol a hivatalnokokhoz, leteszi az asztalra az új versenysorozat kész tervezetét, és ha az európai szövetség hajlandó azt a nevére venni, jó, de ha nem, akkor is - csak akkor a jelenlegi Bajnokok Ligája a LEN nyakán marad a jó csapatok nélkül...

  A SZUPERLIGA TERVEZETT MEZŐNYE
  A-Híd-Szeged-Beton, Teva-Vasas-Uniqa, ZF-Eger (mindhárom magyar), Budva, Jadran Herceg Novi (mindkettő montenegrói), Crvena zvezda, Partizan Beograd, Vojvodina Novi Szad (mindhárom szerb), Jug Dubrovnik, Mladost Zagreb, Primorje Rijeka (mindhárom horvát), Pro Recco (olasz)”
 • 4. Yucca 2012. március 21. 21:28
  „Lucia, Te nem vagy normális! Ha nem értesz hozzá, mért írsz? Semmilyen kiesésről nincs szó: nem első, hanem második helyen zártuk az alapszakaszt, ennyi.”
 • 3. Lucia 2012. március 21. 20:06
  „1:6-ról kiesni?
  KI A HIBÁS?”
 • 2. kopkop 2012. március 21. 19:49
  „1. bambulla 2012.03.21. 19:25

  1:6-ról!”
 • 1. bambulla 2012. március 21. 19:25
  „1:5-ről 10:7 ????
  de hoooooooooooogy?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tornát nyertek a mini röplabdázók

Az ország egyik legnagyobb leány utánpótlás röplabdatornáját rendezték meg Szegeden. Tovább olvasom