Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Egyedülálló szedeákos utánpótlássiker

A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatának történetében először fordult elő, hogy egy szezonon belül a junior-, a kadett- és a serdülőkorosztályban is bejutott az utánpótlás-együttes az ország legjobb nyolc csapata közé.
Nem akármilyen eredményt tudhat magáénak a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák A csoportos férfi kosárlabdacsapatának utánpótlása. A szegedi fiatalok az egyetlenek a kecskemétiek mellett, akik ebben a szezonban a junioroknál, a serdülőknél és a kadetteknél is bejutottak az ország legjobb nyolc csapata közé.

A sort a juniorok kezdték, Nyilas István tanítványai még márciusban kerültek be a nyíregyházi országos fináléba, ahol, ha nincs egy érthetetlen szövetségi döntés – a MAFC egyik játékosa jogosulatlanul szerepelt –, a legjobb négy közé is bekerültek volna. Ez végül nem sikerült, a hetedik helyet szerezték meg.

Legutóbb a serdülők léptek pályára, Simándi Árpád csapata hatalmas bravúrral, egy hosszabításbeli, utolsó másodperces triplával a harmadik helyen végzett Budapesten.

– Az utóbbi évek legnagyobb szedeákos utánpótlássikere ez a bronz, büszke is vagyok a fiúkra – mondta Simándi. – Második éve foglalkozom a csapattal, két játékosom, Maronka Áron és Kereszty Domos stabil tagja a korosztályos magyar válogatottnak. Utóbbi bekerült az All Star-csapatba, míg az összesített IBM-pontok alapján a torna legértékesebb játékosa cím Maronkának járt volna, ám a szervezők érthetetlen módon egy Vasas-játékosnak ítélték ezt oda. Közel sem meglepetés az eredményünk, a látottak alapján kijelenthetem, valóban ott vagyunk az ország élmezőnyében – fogalmazott. A tréner hozzátette, a csapat tagjai rendszeres látogatói az A csoportos meccseknek, a lelátón mindig ott drukkolnak a felnőttgárdának. – Nagyon fontos, hogy a fiatalok lássák, kitartó munkával hová juthatnak el – tette hozzá.

Történelmet írtak. Az idei szezonban a Szedeák junior-, kadett- és serdülőcsapata is bejutott az országos fináléba. Fotó: Schmidt Andrea
Történelmet írtak. Az idei szezonban a Szedeák junior-, kadett- és serdülőcsapata is bejutott az országos fináléba.
Fotó: Schmidt Andrea

A kadettegyüttes még a nyolcas döntő előtt áll, Molnár Csaba tanítványai a jövő hétvégén lépnek pályára a fináléban.

– Alacsony szerkezetű csapatom már többször is bizonyított a szezonban, a legnagyobb erőpróba, a pasaréti döntő azonban még hátravan. Harcba szállunk a dobogóért, és bár az esélyek nem mellettünk szólnak, mindent megteszünk egy éremért – mondta a csapat edzője, aki egyben a Szedeák szakmai alelnöke.

– Történelmi tettnek számít, hogy egy idényen belül ez a három korosztályunk döntőbe jutott, ilyen még nem fordult elő a Szedeáknál. Külön büszkeséggel tölt el, hogy egykori tanítványaim, Nyilas Pista és Simándi Árpi az A csoportos csapat mellett immár az edzői pályán is bizonyítanak, az általuk végzett munkának köszönhetően minden korosztályban vannak olyan tehetségek, aki a jövőben saját nevelésű játékosként a Szedeák felnőttcsapatának tagjai lehetnek
– tette hozzá Molnár Csaba.

Ők jutottak döntőbe

A serdülőcsapat tagjai (1997–98-as születésűek): Abazid Attila, Asztalos Máté, Buknicz Patrik, Búzás Bence, Czakó Tamás, Gárgyán Levente, Kereszty Domos, Maronka Áron, Perényi Domonkos, Révész Tamás, Sefta Kamel, Somogyi Szabolcs, Tanai Gábor, Varga Richárd. Edző: Simándi Árpád. A kadettcsapat tagjai (1995–96): Arany János, Búzás Ádám, Gardi Máté, Gárgyán Levente, Kelemen Bence, Kereszty Domos, Liszkai Dávid, Maronka Áron, Masa Tamás, Mike János, Révész Ádám, Sánta Bence, Szatmári Barnabás, Verba Barna. Edző: Molnár Csaba. A juniorcsapat tagjai (1993–94): Fodor Ármin, Horváth Róbert, Jáhni Bence, Kardos Ádám, Kéri Tamás, Kovács Árpád, Masa Tamás, Mike János, Molnár Bence, Szarka Dávid, Szatmári Barnabás, Varga Zalán, Verba Barna, Wirth Ádám. Edző: Nyilas István.

Olvasóink írták

 • 6. better77 2011. május 19. 16:19
  „Még csak véletlenül sem vagyok újságíró. Szedeák szurkoló vagyok, aki örül annak, hogy néhány év mély hallgatás (az ex főszerkesztő miatt) után végre a Délmagyar is foglalkozik a csapattal. És ha foglalkozik vele, nem az az első gondolatom, hogy szídjam a Délmagyart. De nyilván nálad a negatív gondolkodás dívik. És gondolom, amikor aktuális lesz, a kenguru korosztályról is írni fognak.”
 • 5. Pahor 2011. május 19. 12:16
  „Ja, és azt a fránya serdülő szót nézd meg még egyszer, mert sajnos nem sikerült!”
 • 4. Pahor 2011. május 19. 11:50
  „Igen a két hírportált olvasva világos a különbség! A színvonal! Elég vicces tud lenni egy sértődött újságíró. Ja és a hozzászólásokban megjelent egy új információ a kenguru korosztályról. Tehát ha vártál volna még három hetet teljesen naprakész cikk születhetett volna!
  Hajrá Szedeák!”
 • 3. Gömbvillám 2011. május 18. 20:50
  „Idén négy korosztályos döntőn lesznek ott a szegedi ifjak.A serdülő, kadett, és junior csapaton kívül, a legkisebbek, a kenguru kupa országos döntőjén szerepelnek Szolnokon!”
 • 2. Ganxta 2011. május 18. 17:57
  „Hajrá Szedeák! Csak így tovább! Minden fiatalnak sportolnia kellene!”
 • 1. better77 2011. május 18. 09:23
  „NAgy gratuláció a csapatoknak és az edzőknek! Amúgy a másik hírportál a serdűlő bronzéremről számolt be, ez az írás pedig együtt foglalkozik a 3 csapattal. Gondolom, világos a különbség...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadkerti és Fero Sulc is edzésbe állt

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata napi két edzéssel készül a vasárnapi MKB Veszprém elleni… Tovább olvasom