Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Egyetemi szinten a szegedi női vízilabda

Továbbra is gőzerővel dolgoznak a szegedi női vízilabdások, hogy egyszer valóra váljon az álmuk, tervük: a legjobbak között szerepelhessenek. Ebben partnerre is leltek az SZTE-ben.
Az Universitas Szeged (korábban H2O Póló Szeged) három csapattal nevezett a 2006/2007-es pontvadászatra, nevezetesen gyermekkel, serdülővel és az OB I/B-s felnőttgárdával. Összesen mintegy 55-60 fő látogatja tréningeket – tudtuk meg Varga Árpád vezetőedzőtől és Bük József klubelnöktől –, de az utánpótlás-bázist még tovább akarják szélesíteni. Segítette munkájukat, toborzó tevékenységüket, hogy a válogatott tavaly megnyerte a világbajnokságot, idén pedig bronzérmes lett a kontinensviadalon. Szeretnék felvenni a kapcsolatot általános iskolákkal, sporttagozatos vízilabdás-képzést sem tartanak elképzelhetetlennek, esetleg – ez már valóban egy távlati, de ígéretes koncepció – felölelve a vízi sportok (úszás, búvárúszás, kajak-kenu, vízilabda) teljes vertikumát.

Toborzó

Az Universitas Szeged szakemberei mindennap 17 órától a SZUE-ban (Ligetfürdő) várják azokat a lányokat, akik szeretnének megtanulni úszni, illetve kedvet éreznek a vízilabda iránt. Jelentkezni a helyszínen lehet.

A felnőtt bajnokság október 15-én startol, és amint azt Varga Árpád megfogalmazta, a középmezőnybe, a 4-5. helyre várják az együttest. A jövőt a serdülőcsapat jelenti, melyben három korosztályos válogatottat is találhatunk.

De említsük meg azt is mi áll a névváltozás (H2O Póló Szegedről Universitas Szegedre) hátterében: – Az egyetem mindig is támogatta, felkarolta a sportot – mondta dr. Badó Attila rektorhelyettes – ebbe illeszkedik bele, a kosárlabdával kötött megállapodás után a vízilabda. A távlati terv? Bajnokok Ligáját nyerni! De félre a tréfával, azt szeretnénk, ha minél többen választanák ezt a sportágat, és az együttes sikeresen szerepelne az OB I/B-ben, majd reményeink szerint az OB I-ben. Ezt a munkát mi, a Szegedi Tudományegyetem, sportösztöndíjakkal tudjuk támogatni.

A szegedi önkormányzat pedig az uszoda díjmentes használatával teszi ugyanezt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét robogott a Lokomotív

Az első percekben jól tartotta magát a keményebben, határozottabban védekező Maros-parti gárda, de a… Tovább olvasom