Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Egygólos vereséget szenvedett a Szeged Beton Egerben

Ahogy egy vérbeli rangadóhoz illik, hihetetlen hőfokon indult a találkozó. Óriási taktikai csata folyt a medencében, remek gólokkal megspékelve.
Szeged Beton VE–Neptun VSC 17–4 (3–1, 4–0, 6–2, 4–1)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Újszegedi sportuszoda, 150 néző. Vezette: Juhász Gy., Rüll.
Szeged: Tóth I. – Szabó Z. 1, Varga P. 2, KOMLÓSI 3, TÓTH L. 3, Hosnyánszky, Munkácsy. Csere: Pörnye (kapus), Mészáros 2, Éles, Vukanics 1, Kádár 1, LEHMANN 3, Vincze Zs. 1. Edző: Gyöngyösi András.
Neptun: Kovács R. – Nagy D. 1, Sármezei, Pszota 2, Ludányi, dr. Halász, Földesi. Csere: Dobricza, Szilágyi, dr. Helembai, Nemes, Balla, Ábel 1, Jancsecz (kapus). Edző: Beszédes Csaba.
Gól – emberelőnyből: 12/8, ill. 4/0. Ötméteresből: –, ill. 1/1.

Már a másnapi, Eger elleni rangadót vette figyelembe Gyöngyösi András, a Szeged edzője. Ez abban nyilvánult meg, hogy Barát Ferencet és Molnár Pétert be sem nevezte a sereghajtó amatőr gárdával szembeni találkozóra, illetve, hogy fiatalokkal „megspékelt" két sort állított ki, amely egyformán két-két negyedet volt vízben. Ezen a mérkőzésen mutatkozott be az első osztályban a klub saját nevelésű 19 éves kapusa, Pörnye Tamás. Ahogy a többi fiatal, ő sem okozott csalódást. A prímet azonban az „öregek" vitték: a gólszerzésben elsősorban Tóth László, Lehmann István és Komlósi Péter jeleskedett.

Három centergól

Elmúlt már 37 éves, mégis elpusztíthatatlan. Tóth László, az egykori 287-szeres válogatottat választottuk a Neptun ellen a mezőny legjobbjának. – Természetesen örülök a három találatomnak, de egy amatőr csapat ellen nem akkora dicsőség triplázni, mint mondjuk a Vasassal szemben. Mi profik vagyunk, a fővárosiak csak hobbi szinten művelik ezt a sportágat – jelentette ki a meccset követően mindenki „Laci bácsija".

Eger–Szeged Beton 13–12 (3–3, 4–3, 4–4, 2–2)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Eger, Bitskey-uszoda, 600 néző. Vezette: Erdős, Vojvoda.
Eger: Jászberényi – Decker, NYÉKI 4, KISS CS. 3, Hegedüs 1, Kis G. 1, Mackeben 1. Csere: Baco 1, Bálint, Czigány, Gór-Nagy 1, Matajsz, Császár 1. Edző: Gerendás György.
Szeged: Barát – MÉSZÁROS 2, Varga P., KOMLÓSI, Tóth L., Lehmann 2, HOSNYÁNSZKY 5. Csere: Vukanics, Molnár P., Éles 1, Kádár 2, Munkácsy. Edző: Gyöngyösi András.
Gól – emberelőnyből: 9/6, ill. 12/5.

Varga Péternek nem ment a játék az Eger ellen. Fotó: Schmidt Andrea
Ahogy egy vérbeli rangadóhoz illik, hihetetlen hőfokon indult a találkozó. Óriási taktikai csata folyt a medencében, remek gólokkal megspékelve. Az exszegedi Kiss Csaba kezdte el a gólgyártást, erre Mészáros válaszolt, a német Mackeben találatára meg Hosnyánszky, Bacóéra pedig előnyből Éles, 3–3. Remek volt a meccs, érezhető volt, milyen fontos ez a négyszer nyolc perc a négy közé jutás szempontjából. Naná, hogy oda igyekszik, vágyik mindkét együttes. Az, hogy milyen ideges volt a Szeged, a második negyed első perce mutatta meg: előnyből háromszor passzoltak pontatlanul a Tisza-partiak. Aztán Hosnyánszky is elrontott egy fórt, Hegedüs viszont szabaddobásból immár negyedszer is vezetést szerzett az Egernek, amit ezúttal Lehmann (három védő és Jászberényi kapus között ejtette a kapuba a labdát) egalizált, 4–4. Felmerült a kérdés: vajon meddig lesz képes a Beton az állandó felzárkózásra? Idegőrlő lehetett rendre a vetélytárs után loholni. Öt négynél még bevágódott Hosnyánszky irtózatos bombája, de utána változás állt be a meccs addigi menetébe: két góllal elhúzott az Eger. Ha három lesz, eldőlt a két pont sorsa, prognosztizáltak a helyi drukkerek. De nem lett három, sőt Kádár pompás húzásával egyre csökkent fordulásig a hátrány, 7–6.

A térfélcsere utáni csata első percében Kádár a meccs találatát érte el jó 10 m-ről, de az előnyökkel remekül sáfárkodó házigazdák fórban megint nem hibáztak. Sőt: Nyéki révén akcióból sem, 9–7. Kezdett lemaradni az üldözési versenyben a Beton. Pedig nem pólóztak ám rosszul a vendégek, Lehmann megint visszahozta a reményt, 9–8. És ekkor elszabadult a pokol. Kiss Csaba és Tóth L. alaposan összeakaszkodott. Az utóbbit cserével végleg kiállították, s mivel néhány perccel korábban összeszedte harmadik hibáját, center nélkül maradt a Szeged. Varga P. és Lehmann felváltva húzódtak a kapu elé. Hosnyánszky tartotta a lelket a csapatban, egymás után kétszer is a „Kígyó térről" púposította ki a hálót, 11–10.

Csodálatosan küzdött a Szeged, a hazai pálya minden előnyét élvező egriek a záró negyed elején megint Hosnyánszkyt „szidták". A vendégek meg Kiss Csabát és Nyékit, 13--11. Már csak négy perc volt vissza. Fel lehet még innen állni? Mindenesetre a Szeged megpróbálta. Mészáros keze előnyből nem remegett, aztán viszont röviden passzolt Lehmannak. Ki meri majd elvállalni a lövést a szegediektől? Lehmann kiszorított helyzetből próbálkozott, de a labda a bal oldali kapufáról pottyant a vízbe, 13–12. Parádés mérkőzésen nem a jobb, hanem a szerencsésebb csapat nyert.

Gyöngyösi András: – Ez a fajta játékvezetés nem a pólót, hanem a pankrációt díjazta... Az is igaz, nem sikerült megakadályoznunk az egrieket a lefordulásokban.

Hosnyánszky bombagóljai

A mezőny legjobbja természetesen az öt gólig jutott Hosnyánszky Norbert lett. Kissé szomorúan nyilatkozta a meccs után: – Nem vallottunk szégyent, centerek nélkül is partiban voltunk. Egy nagyszerű meccsen szenvedtünk balszerencsés vereséget. 

OSC-Kaposvár–Legrand-Szentes 8–10 (2–1, 2–3, 2–5, 2–1)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Kaposvár, 250 néző. Vezette: Kosztolánczy, Fekete.
OSC: GÁTI – HANGODY L. 4, Ürögi, Ibolya, Balla V., Tiba 1, Hangody Gy. 1. Csere: Békési 1, Tapasztó, Keszthelyi, Major, Gyarmathy, Szőcs 1. Edző: Ábrahám István.
Szentes: Horváth T. – SZABÓ N. 3, Torday 2, NÉMETH D. 4, JUHÁSZ ZS. 1, Plézer, Vígh. Csere: Gábor, Papp, Döbrössy, Szabó T. Edző: Berki András.
Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 9/3. Ötméteresből: 2/1, ill. 2/1.

Agilisan kezdte a meccset a Szentes, csakhogy a kapott fórokkal, valamint a büntetővel, illetve azok értékesítésével nem tudott mit kezdeni. Hazai vezetés után Juhász Zsolt még egyenlített, majd egy darabig több szerzett gólnak nem örülhettek a vendégek. Nem pólóztak rosszul a legrandosok, de a helyzetkihasználás mellett az emberhátrányos védekezés is döcögött. Az eredmény pedig? A második negyed harmadik percében már 4–1-re vezettek a Kaposvárral fuzionált OSC-sek. Nem volt egymásra mutogatás, pánik meg pláne a szentesiek között, ők nem, csak a hazai drukkerek csodálkoztak azon, hogy térfélcserénél már 4–4 állt az eredményjelzőn.

A lendületbe jött vendégeknek nem jött jól az ötperces nagyszünet, de annyira rosszul sem, mert a beindult gépezetet képtelen volt lassítani az OSC. A harmadik nyolc percben az eredményességen túl igazi csapatként is funkcionált a Legrand, ezzel mintegy pontot is téve a két pont eldöntéséről zajló vitának végére.

Berki András: – Óriási fegyverténynek tartom, hogy négy egyes hátrányból fordítani tudtunk.

Hibátlan játék

Szabó Nándor remek teljesítményt nyújtott Kaposvárott, de nüansszal még tőle is jobbat Németh Dániel, a Legrand juniorválogatottja. Edzője szerint azon túl, hogy szerzett négy gólt, jól védekezett, hatékonyan segítette csapata támadójátékát. Mondhatni hibátlanul pólózott, ő lett a Szentes legjobbja.
További eredmények: FTC– Neptun 18–5, VasasPlaket–Domino-BHSE 11–12, Kaposvár–Szolnok 13–13, Pécs–Újpest 6–11, BVSC–Eger 10–13, Szolnok–VasasPlaket 7–9, Domino-BHSE–Pécs 16–8. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kazincbarcikán a Makó FC

Az NB II-ben ebben az évben ma lép utoljára pályára idegenben a Makó FC labdarúgócsapata. A… Tovább olvasom