Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Egymásra mutogatnak

A hét végén, de úgy is fogalmazhatunk, hogy ma két jelentős sporteseménynek ad otthont Szeged. A Szeviép női kosarasai a Szolnokot, a Beton VE férfi pólósai a Domino-BHSE-t fogadják. Kis szépséghiba, hogy az előbbi találkozó 17.30-kor, az utóbbi pedig 17 órakor kezdődik. Ütik, fedik egymást.
Törökék két hete egyeztettek a kezdésről Fotó: Schmidt Andrea
A sportműsort, a hétvégi programot böngészve bizonyára sok sportbarát bosszankodott. Okkal mérgelődhettek, hiszen két esemény van, amire érdemes odafigyelni – egymástól kőhajításnyira, az újszegedi sportcsarnokban és a sportuszodában –, de jó esetben is csak másfelet lehet végig izgulni. A Szeged Beton VE–Domino-BHSE (OB I-es férfi vízilabda, elődöntő, 2. mérkőzés) parti 17 órakor, a Szeviép-Szeged–Szolnok (NB I A csoportos női kosárlabda, rájátszás az 5–8. helyért, második mérkőzés) összecsapás pedig 17.30-kor kezdődik. Hogy történhetett ez meg? Hiszen egyik csapat sem rendelkezik – minden cinizmus nélkül – ezres szurkolótáborral.

– A rájátszás időpontja majd egy hete, hétfőn derült ki – mondta Juhász György, a Szeged Beton szakosztály-igazgatója –, azóta ismert, hogy mikor látjuk vendégül a Dominót. Nem tudtuk, pontosabban a sportigazgatóság illetékesétől kaptunk olyan tájékoztatást, hogy ebben az időpontban rendeznek egy másik mérkőzést is. Általában, az eddigi gyakorlat szerint, mi térünk ki a Pick és a Szeviép elől is. Egyébként a play off-ban a játéknapok adottak, időpont-módosítást kérhetnénk, az 15 ezer forintba kerülne. Most nem élünk ezzel a lehetőséggel. Még egyszer hangsúlyozom: sem a sportigazgatóságtól, sem a Szeviéptől nem kaptunk jelzést, nem egyeztettek velünk, és ez már nem az első eset. Sajnáljuk,
A szegedi pólósok hétfő óta ismerik az időpontot Fotó: Gyenes Kálmán
hogy így alakult...

– Két hete egyeztettük a play off játékidőpontját – közölte Domokos Mihály, a Szeviép-Szeged ügyvezetője, edzője –, azóta ismert, hogy együttesünk szombaton 17.30-kor lép pályára az újszegedi sportcsarnokban. Azért ragaszkodtunk a fél hathoz, mert számunkra az a legkedvezőbb, ha megszokott edzésidőben játszunk. Akkor úgy tájékoztattak bennünket a sportigazgatóság munkatársai, hogy velünk egy időben nincs másik találkozó az uszodában. Sajnáljuk ezt a bakit, hiszen a két klubnak nagyon jó a kapcsolata, még az edzéseket is úgy igazítjuk, hogy szurkolhassunk egymásnak. Legutóbb éppen a Beton Fradi elleni meccsénél hoztuk korábbra a tréninget.

A Szeged Városi Sportigazgatóság is „megtaláltatott", az igazgató, Mezei Richárd csak a következőket fűzte hozzá a történtekhez: – A nemzetközi utánpótlás-kézilabdatorna első játéknapja 16 órakor ér véget, a kosárlabda-mérkőzést csakis ezt követően lehet megrendezni.
Már nem lehet változtatni, a két csapat „ütközik". Remélhetőleg a jövőben – hatékonyabb kommunikációt alkalmazva –, nem kényszerítik választásra a drukkereket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy fiatal szegedi kosárlabdás kálváriája

A szegedi Tanács Attilának, a Szedeák egykori kosarasának ígéretes jövőt jósoltak a szakemberek. Egy… Tovább olvasom