Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Egységben, a SZEOL SC-ben - új utánpótlásklub alakult

Összefogtak a szegedi labdarúgó-utánpótlást nevelő műhelyek, SZEOL SC Kft. néven egységbe tömörítik a 12 év fölöttieket.
Évek óta dívik, hogy a legtehetségesebb utánpótláskorú labdarúgók engedve a csábításnak elfogadják a különböző akadémiák hívását, és elhagyják szegedi nevelőegyesületüket. Ezt elégelték meg az itt élő szakemberek, a KÉSZ Akadémia, az SZVSE és a Tisza Volán SC összefogásával létrehozták a Szegedi Egységes Oktatási Labdarúgó Sport Club Kft.-t (SZEOL SC Kft.), amely egységbe integrálja a 12 év feletti utánpótlás-korosztályokat a megyeszékhelyen. A program szakmai vezetőjének Sahin-Tóth Dezsőt választották, a gazdasági, technikai jellegű kérdésekért Halkó Pál, míg a marketingért és az iskolai kapcsolattartásért Fröhlich László felel majd.

– Már felvettük a kapcsolatot a Rendőr TE-vel, az Újszegedi TC-vel, valamint az FK 1899 Szegeddel is, örömmel mondhatom, alakul a dolog – nyilatkozta lapunknak Sahin-Tóth Dezső. – Célunk, hogy ezzel az összefogással minőségibb labdarúgása legyen Szegednek, illetve hogy kiszolgáljuk a szegedi, valamint a Szeged környéki felnőttcsapatokat, egységes utánpótlást biztosítsunk.

A szegedi együttesek összefogásával a gyermekek magasabb szintű képzéshez juthatnak.  Fotó: Schmidt Andrea
A szegedi együttesek összefogásával a gyermekek magasabb szintű képzéshez juthatnak.
Fotó: Schmidt Andrea

A szakember elmondta, a megállapodás értelmében az alapítók U12–U19-es korú játékosai térítésmentesen a SZEOL SC Kft.-be igazolnak, a műhelyek az U12-es korosztályt elérő gyerekeket folyamatosan ebbe a kft.-be irányítják. A tavaszi szezonban már a különböző pontvadászatokban szereplő korosztályok viselik a SZEOL SC és az egyesületi alapítók közös nevét.

– Az igazi áttörés majd nyártól lesz, addigra mérjük fel, rangsoroljuk a gyerekeket, a 2011–2012-es évadra már kialakítjuk a különböző szinteket: a legjobbak az A-ban, a tehetségben hozzájuk közelítők a B-ben szerepelnek, lesznek olyanok, akik a középszinthez tartoznak majd, és azok, akik ide sem férnek be, az alapszintet képviselő gárdában rúgják majd a labdát. Természetesen az edzői kar összetétele is kardinális kérdés, minden korosztályhoz a legmegfelelőbb szakembert akarjuk megnyerni. Szeretnénk minél magasabb szintre emelni Szeged labdarúgását, megtartani az itt futballozó tehetségeket. A szívem szakad meg, amikor a Szegeden felnövő játékost más csapat mezében látom NB I-es meccsen – zárta a beszélgetést a szakmai vezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sulc és Tatai az EHF top-válogatásában

Fero Sulc és Tatai Péter is bekerült az EHF top-válogatásaiba a hétvégi BL-forduló után. Tovább olvasom