Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Együtt Pulaiékkal

Tizenkét olyan felnőtt versenyzője van a Démász-Szegedi VE-nek, aki eséllyel pályázik arra, hogy az augusztusi Maty-éri síkvízi vb-n induljon, sőt ott első legyen. Világbajnokokat Szegednek! – ez a neve annak a kezdeményezésnek, amelyet a szegedi klub és három helyi média, a Délmagyarország, a Rádió 88 és a Szeged Városi Tv indított. Sorozatunkban a versenyzőket mutatjuk be.
Fürdök Gábor a rutint képviseli Fotó: Karnok Csaba
Újra egy hajóban térdel Hüttner Csaba és Fürdök Gábor. A hír egyáltalán nem szenzáció, hiszen a Démász-Szegedi VE két kenusa már évek óta egymás társaságában képzeli el a versenyévadot. Hogy mégis miért hoztuk szóba? Mert a téli felkészülés utáni első olyan edzéseken vannak túl, amelyen megkezdődhetett az újbóli összeszokásuk.

– Mivel az első válogatón nincs négyes selejtező, ezért oda kell figyelnünk a párosra is, hiszen először ebben a kategóriában mutathatjuk meg a tudásunkat – nyilatkozta sorozatunk tizenegyedik résztvevője, Fürdök. – Nemsokára elérkezik a szolnoki tájékoztató ideje, május 6–7., majd rá két hétre az első válogató, amelyet Szegeden rendeznek.
A hírek szerint a duó elsősorban a kvartettek mezőnyében kíván maradandót alkotni, azaz eljutni például az augusztusi, szegedi világbajnokságra.

– Nem feltétlenül csak a négyesekben gondolkodunk, bár az elvitathatatlan, hogy a Pulai Imre, Novák Ferenc kettőssel kiegészülve a csapathajónk ezer méteren világversenyen veretlen maradt. Nyertünk Eb-t és vb-t is, így aztán inkább velük mennék négyest, mint a rutintalanabb társakkal. Bármilyen fiatalok alkotta egységet is állítottak össze az utóbbi időben, az a hajó nem volt jobb sehol az ötödik helynél. Az, hogy még vállalunk-e több számot, nyílt kérdés – mondta Fürdök.
Novák 37, Pulai 39, Hüttner 35, Fürdök 32 éves. Fürdök tehát a legfiatalabb, de már ő is rutinosnak számít. A szegedi duó a kor ellenére tehát ragaszkodik az idősebb pároshoz.

– Tisztában vannak vele, mi kell nekik, és egy éles versenyre, de akár kettőre is mindig össze tudják kapni magukat. Pulai nem vállal már egyest, mert nem rá, hanem kisebb emberekre tervezték a mai vékony hajókat. Lehet, fél távnál elsüllyedne, ám a maga 110 kg-jával óriási erőt adhat a csapathajónak. Mentem már nélküle, de valahogy erőtlen volt a hajónk – indokolt Fürdök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kajdacsit nem kímélték

Kajdacsi Judit, a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatának válogatott játékosát a mentő szállította… Tovább olvasom