Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Együttműködés a Győri Audi ETO KC és a Pick Szeged között

Szerda délelőtt együttműködési megállapodást kötött egymással a Győri Audi ETO KC női és a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A szerződést a fővárosban írták alá a klubvezetők.
Hazánk két élklubja, a Győri Audi ETO KC és a Pick Szeged kézilabdacsapata egymásra talált. A kapcsolatot szerda délelőtt a fővárosban, a Sportok házában szentesítette a két Bajnokok Ligája-résztvevő. Erre sem volt még példa, hogy egy patinás női, illetve férfiklub együttműködési megállapodást kössön egymással.

Mire jó a szerződés? – tehetik fel a kérdést többen. A tudásra helyezik a hangsúlyt. Nemcsak a felnőtt, hanem az utánpótlás területén is szeretnének közösen dolgozni.

A megállapodás szignózásának ünnepélyes pillanata.
A megállapodás szignózásának ünnepélyes pillanata.


– Egyedülálló szerződés ez a hazai kézilabdázás történetében. Két élcsapat talált egymásra. A tudás átadására épül a megállapodás, ezeket szeretnénk hasznosítani. Gyakorló jogászként tudom, hogy minden szerződés annyit ér, amennyi megvalósul belőle. Mi ezen leszünk a Győrrel közösen – mondta Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. Igazgatóságának elnöke.

Kelecsényi Ernő, a győriek elnöke így kommentálta az eseményt: – Magyarországon élünk, ez egy kis ország, a kézilabda-társadalom egy zártabb közösség, éppen ezért nagy dolog, hogy megszületett ez a megállapodás. Erről szól a tudástranszfer. Látva a szegedi törekvéseket, nagyon örültünk a megkeresésnek. Ami minket megszólított, az az volt, hogy a Pick Szeged masszív BL-induló, szeretnénk a női Bajnokok Ligájában is sok mindent megvalósítani, ami a férfi vonalon működik A férfi sorozattól még messze van mindenben, de azon vagyunk, hogy ezt fejlesszük.

Mindkét fél elégedett lehet: Szűcs Ernő Péter és Kelecsényi Ernő az aláírás után.
Mindkét fél elégedett lehet: Szűcs Ernő Péter és Kelecsényi Ernő az aláírás után.


Nem titok, Pálinger Katalin az idény végén befejezi az aktív játékot, de marad a Győri Audi ETO KC alkalmazottja: – Játékosként is figyeljük a férfimeccseket, szeretnénk sok oldalról profitálni belőle, hogy egy nagy tapasztalatokkal bíró klubbal sikerült együttműködési megállapodást kötnünk. Mindenképpen növelni szeretnénk a nézőszámot, felnőni a férfi BL szintjére, még eladhatóvá tenni a női topsorozatot is – vélte a világklasszis kapus.

– Amikor a nyáron átvettük a csapatot, az volt az egyik célunk, hogy egy stabil utánpótlásbázist építsünk ki. Felvettük a kapcsolatot a Győrrel, ahol kiválóan működik az akadémia, éppen ezért kerestük meg őket. Tanulni szeretnénk, nagyon bízunk benne, hogy sikeres és eredményes lesz a megállapodás – tette hozzá végül Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója.

Olvasóink írták

 • 12. szunyi 2012. február 22. 21:11
  „11 zehn

  Azért itt baromira kell a logisztika, tapasztalat a szervezésbe, attól kezdve, hogy mi legyen a dija a 3-4, 5-6-, 7-8 osztályosoknak, milyen szellembe kell a biroknak fujnia, hogyan lehet motiválni a tesditanárokat etc.
  Én tudom mit kéne csinélni, csak nem tudom hogyan. A know-howt legegyszerübb, legolcsobb megvenni, nem pedig kifejleszteni.”
 • 11. zehn 2012. február 22. 15:43
  „szunyi. Igaz lehet amit írtál. Lám, ezért nem kell Győrbe menni. Ezt tőled is megkérdezhették volna a sportvezetők. Nem?”
 • 10. szunyi 2012. február 22. 15:34
  „9.W666W

  36 éves. Én is kéziztem a Pickbe (akkor még Tisza Volán).
  De már akkor is a serdülő edzésen voltunk kb csak 15-en max.
  3 középiskolába volt valamilyen szinten kézi oktatás.
  Általános iskolába komolyan két helyen vették (Madách + Vörösmarty) de a bajnokságba még volt + 6-7 csapat.
  Most a városi bajnoságba van két csapat!
  Ha ezen nem változtatunk gyorsan akkor itt nem lesz komoly utánpotlás. És baromi fontos a merítés, hogy minél több gyerekhez jusson el lehetöleg még kicsi korban.
  ÉSs ezt legkönnyebben a Győrtől lehet megtanulni, mert ők már 10 év alatt végigcsinálták, azt amit most a Picknek kell.
  A gyerekekről pedig: nekem van kettő az egyik no sport , képtelenség bármire rávenni, a másiknak pedig 18 sportorát hoztunk össze egy héten, de ha normális az idő akkor irány ki a sportpálya és még kézizünk/focizunk egy picit., mert igényli”
 • 9. W666W 2012. február 22. 15:13
  „7. szunyi 2012.02.22. 14:34

  Mennyi idős is vagy ha megkérdezhetem ????

  amit 4.zehn írt azzal TÖKÉLETESEN egyet lehet és KELL is érteni...1983 és 1987 között jártam a Rózsába és akkorri emlékezetem szerint Ludányi ÚR volt a tesitanárom és azokban az években a serdülö és ifi szinten SŐT a középiskolai ORSZÁGOS szinten is VERHETETLENEK voltunk..Akkor VOLT bázis és VOLTAK gyerekek akik AKARTAK sportolni..Most is lennének csak a Pick utánpótlásbázisa lesülyledt a béka segge alá..

  viszont az elgondolkodtató hogy amikor egy 8-9 éves gyerek Ipoddal meg okostelefonnal rohangál és különbül kezeli a PC-t mint a szülei akkor hogyan is lehetne rávenni Öket a sportra....

  ha megvana célközönség akiket el lehet vinni sportolni akkor 200 gyerekböl is lehet JÓ utánpótlást csinálni..

  Az együttmüködésre meg kiváncsi vagyok , hogy miért is kelett ???”
 • 8. nannie 2012. február 22. 14:54
  „Tanulni sose szégyen”
 • 7. szunyi 2012. február 22. 14:34
  „4.zehn

  Ami Győrbe és környékén van ahhoz képest kutyafüle am itt volt.
  Nyilvánvaló, hogy kell és lehet tülük tanulni, mert egész Csongrád megye általános iskoláíra ki kell vetni a hálót (tesi tanárok oktatása, gyerekek egymás elleni versenyeztetése etc.)Kb. 2000 lány kézizik Győr vonzáskörtzetébe!
  Innem merít az ETO.”
 • 6. racionalitás? 2012. február 22. 14:33
  „4.zehn 2012.02.22. 14:10

  SEMMIRE.”
 • 5. kopkop 2012. február 22. 14:26
  „4. zehn 2012.02.22. 14:10

  A leírtakkal teljes mértékben egyetértek.”
 • 4. zehn 2012. február 22. 14:10
  „Csak azt tudnám, mire jó ez a nagy összetalálkozás? A szép szavakon és az esetenkénti protokoll vacsorákon kívül, mit profitál ebből a két klub? Semmi konkrétum, csupán jól hangzó általánosságokat taglal az írás. Utánpótlás bázis meg ilyesmi. No, de uraim! Könyörgöm! Korábban a Picknek volt az országban a legjobb utánpótlásbázisa/Rózsa,Déri stb iskolák.Olyan tanárokkal mint Ludányi Márton kéziprof. Már elfelejtettük,hogy is működött? Válogatottak sorát adták az országnak! Marci bácsi! Meséld már el nekik! Ja, és vigyél számukra pár doboz kavintont is, úgy látom szükségük van rá!!!”
 • 3. racionalitás? 2012. február 22. 14:04
  „jajajaja fiúk az asszonyok ehhez mit szólnak???vagy éppen azért????”
 • 2. greg 2012. február 22. 13:52
  „Eredményeket akarok, nem szerződéseket.”
 • 1. nanemaaa 2012. február 22. 13:44
  „Na végre! Ha lesz egy jó irányító átlövőnk Görbicz Anita személyében, akkor gyakrabban fogok kijárni a Pick meccsekre!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táncbronz a fővárosból

Budapesten bonyolították le a standard táncok magyar bajnokságát, amelyen a kisteleki Pro-Art… Tovább olvasom