Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

EHÖK SE: vereség idegenben

Idegenben 3:1-es vereséget szenvedett az EHÖK-Realio SE NB II-es női röplabdacsapata a Honvéd-Zrínyi SE ellen.
Honvéd–EHÖK SE-REALIO 3:1 (-16,-24,24,-21)
NB II-es női röplabda-bajnokság, keleti csoport, 9. forduló Budapest, 50 néző. Vetette: Mihány, Szombathelyi.
EHÖK SE-Realio: Pelle, Bíró, Fürdök, Csintalan, Molcsányi P., Krcelic. Csere: Gyimesi (libero), Páder, Szórád, Morvai Edző: Csíkos Gábor.

Mindkét csapat rendkívüli nyerni akarással és lelkesen lépett pályára. A mérkőzés kiegyenlítetten kezdődött. Hamar megmutatkozott azonban, hogy az EHÖK blokkja nem az igazi: Váradi ütései rendre Pelle felett vagy a kezek között talált utat a vendégek térfelére. Az eredményes hazai szélsőknek és figuratív játékuknak köszönhetően a Honvéd három-négy pontos előnyét a szett végéig tudta tartani, sőt, később növelni is. Mindez szétszórt blokk- és mezőnymunkának volt betudható vendég részről. Habár volt egy-két időszakos fellángolás szegedi oldalon, mikor Molcsányi Petra lebegős nyitásait nem tudta megszelídíteni a vendéglátó együttes, de a sajnálatos hullámvölgyek miatt, még a frissítés, Páder beállítása sem segített. 25:16 a Honvédnak.

A második etap vendég előnnyel vette kezdetét. Molcsányi ütéseinek és Fürdök ász értékű nyitásainak köszönhetően az EHÖK gárdája 13:8-ra növelte előnyét. Ismételten következett jó pár Molcsányi-, majd Csintalan-pont és egy-két szép megmozdulás középen, illetve a hazai pontatlanság főleg nyitásfogadásban, amivel az eredményjelzőn 18:13 állt. Szegedi szempontból sajnálatos módon néhány ajándékpontot adott az EHÖK gárdája a Zrínyinek, ami elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak szorossá tegyék a végjátékot. Felzárkózásuknak köszönhető lélektani előnyüket ki is tudták használni. 2:0 az állás (26:24).

Szegedi szempontból nem volt más hátra: ha nem akarnak pont nélkül távozni a békásmegyeri csarnokból, meg kell nyerniük a harmadik szettet. Ennek megfelelően álltak pályára a vendégek. Azonban újabb hullámvölgybe került a Szeged, így a Honvéd úgy érezte, meglesz a mérkőzés: sorra álltak be a cserejátékosok vendéglátó oldalon. Valóban elúszni látszott a győzelem az EHÖK-nek, de az alföldi csapat állt már fel ennél nagyobb hátrányból, így tudták: amíg a játékvezető nem fújta le a meccset, addig nincs vége. A végjáték felé, köszönhetően a higgadt és eredményes Bíró- és Csintalan-támadásoknak, valamint Páder jól helyezett szerváinak, 23:16-ról sikerült felállnia a Szegednek, és megnyernie a harmadik játékrészt, annak ellenére, hogy a hazai csapatnak még mérkőzés labdája is volt. 2:1 (24:26).

A negyedik szettben hihetetlen lelkesedéssel kezdtek a vendégek. Fej-fej mellett haladtak a csapatok a játékrész közepéig, mikor a Szeged ismételten hullámvölgybe ért, nem igazán hitte el, hogy övé lehet a mérkőzés. Pedig Szórád eredményes blokkjaiból és Csintalan bombáiból önbizalmat kellett volna meríteniük. A Honvéd nem engedte magára a vendég gárdát. Nem akarták ugyanazt a hibát elkövetni, mint az előző szettben. Nem is tették, Heim-Puskás ejtése tett pontot a mérkőzés végére, amely két rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtó csapat közül annak a győzelmét hozta, aki jobban hitte, hogy nyerni tud és nyugodtabban, precízebben tudott játszani. 3:1 (25:21).

Csíkos Gábor:
- Rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtottak a lányok. Olyan volt ez a mérkőzés, mint egy film, amely egyik pillanatában egy nagyon jó csapat játszott, akinek minden összejön és szépen játszik, a következő pillanatban viszont, mintha bevágtak volna egy olyan részt, ahol egy rosszul játszó, magát nem találó gárda van a pályán. Voltak periódusok, mikor nem hittük el, hogy nyerhetünk. Lelkesen, ám pontatlanul játszottunk. Mindenkinek voltak jó pillanatai, de igazán extrát csak Gyimesi és Molcsányi tudott hozzátenni a meccshez. Gratulálunk a Zrínyinek, ma jól játszottak és megérdemelten nyertek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megye III: mórahalmi tizenegyes

A labdarúgó megyei III. osztályban a 15. fordulót rendezték a hétvégén. Tovább olvasom