Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Elégedetlenek az egyesületek

Nincsenek megelégedve az egyesületek a Csongrád megyei Labdarúgó-szövetség működésével. A héten kétszer is megbeszélést folytattak, azon arra az elhatározásra jutottak, amennyiben a CSLSZ vezetése a jövőben nem veszi figyelembe a klubok véleményét, kéréseit, rendkívüli közgyűlést kezdeményeznek.
Lavinát indított el a CSLSZ-nek az a döntése, mely szerint a megyei I. osztály létszámát 16-ról 18-ra emeli. Pontosabban, ez még nem lett volna akkora baj, a „hőzöngő" egyesületek azt kifogásolták, hogy besorolták a mezőnybe a Tisza Volán SC-t és az Újszentivánt.

Szatymazi randevú

Dr. Hevesi Tamásnak, a Mindszenti SE képviselőjének kezdeményezésére Szatymazon megbeszélésre gyűltek össze az egyesületek megbízottjai. Harmincnyolc(!) klub vett ezen részt. A kiváltó okot a következő szolgáltatta: a Mindszentet sérelem érte, mivel nem kapott besorolást a megyeegybe. Pedig, szerintük, létszámemeléskor a legjobb kiesőnek (Mindszent) fel kellett volna ajánlani a magasabb osztályban való szereplés lehetőségét, nem pedig a megyekettő harmadik helyezettjét (Újszentiván) odatenni. A megbeszélésen részt vett a Tápéi ESK elnöke, Kozma György is, aki a többiek felkérésére tolmácsolta lapunk felé a tanácskozáson elhangzottakat.

Sérelmek

A 38 egyesület többek között a következőket sérelmezte: évekre visszamenőleg a CSLSZ nem számolt el a tagok befizetett pénzével. Például a játékvezetői díjak elszámolása is huzamosabb idő óta elmarad. Többször előfordult, hogy a meccseken nem három, hanem kevesebb bíró jelent meg. Az egyesületek egyes tételekről, például a sárga és piros lapok, valamint más büntetések befizetéséről nem kaptak számlát. A csapatok véleményét figyelmen kívül hagyták a csoportok (megyei III. osztály) kialakításakor. Ide tartozik, hogy az egyesületek nem értik, miért kellett a szerintük jól működő, kétcsoportos megyehármat háromra változtatni. Azt is sérelmezik, hogy az MLSZ által megszabott átigazolási időszakot (július 1-jétől 29-éig) a CSLSZ miért karcsúsította meg július 22-éig? Azt sem értik, hogy Szalai István hogyan lehet a versenybizottság elnöke, fizetett alkalmazott, miközben az Újszentiván edzője? Szerintük ez teljességgel összeférhetetlen. A szabályok nem egyformán érvényesek az egyesületekre, mert ha azok lennének, akkor a Tisza Volán SC csak a megyeháromban indulhatna. Az indokolatlan létszámemelés (megyei I. osztály) negyedmillió forint többletköltséget ró az egyesületekre.

Nem lesz bojkott

– A szatymazi megbeszélésen arról is szó volt, hogy több csapat nem áll ki a rajton, de végül a felek úgy döntöttek, elmarad a bojkott – tájékoztatott Kozma György. – Abban reménykedünk, hogy a jövőben a CSLSZ-ben betartják majd a szabályokat, kikérik az egyesületek véleményét, azokat az eddigieknél jobban figyelembe veszik. Hiszen azt nem szabad elfelejteni, hogy elsősorban a klubok által befizetett pénzekből működik a CSLSZ. Amennyiben a „szatymazi csoport" észrevételeinek nem lesz foganatja, abban az esetben ezek az egyesületek rendkívüli közgyűlést kezdeményeznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hasznos gyakorlás volt

Tegnap lejátszotta első hivatalos edzőmérkőzését a Liss- HNKC. A hódmezővásárhelyi csapat hazai… Tovább olvasom