Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Elek András lemondott

A jövőben a Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársuli NB I A csoportos kosárlabdacsapatának szakmai munkáját Czuprák László egyedül irányítja. Dr. Elek András leváltotta magát.
Figyelmesebb olvasóinknak bizonyára feltűnt, hogy a Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársuli első előkészületi mérkőzésénél az edző „rovatban" már csak Czuprák László neve szerepelt. A megoldás meglepő és egyszerű: dr. Elek András (eddig elnök-edző, mostantól már „csak" elnök) leváltotta saját magát.

– A sikerek nem csak örömmel járnak, mindig akadnak irigyek és ellendrukkerek is – mondta a klub első embere. – Az utóbbi időben eljutottak hozzám olyan vélemények, hogy szakmailag és talán emberileg is alkalmatlan vagyok edzőnek. Nos, lehet, hogy igazuk van a bírálóknak, bár jómagam sohasem állítottam, hogy értek a kosárlabdához. Lehet, hogy egyszerűen csak szerencsém volt, meg jó játékosaim... Így jöhetett össze tizenöt év alatt ezer mérkőzésen közel nyolcszáz győzelem. Az NB I B csoportos felnőtt és junior bajnoki címeket, érmes helyezéseket, az utánpótlás országos bajnoki helyezéseket nem vehetik el tőlem. És az is tény, hogy 2003-ban az MKOSZ amatőr tagozata az ország legjobb edzőjének választott, és 2005-ben a Délvilág tréneri különdíját is elnyertem. Mindenesetre nem kerültem sokba, az elmúlt másfél évtized alatt egy fillér fizetést sem vettem fel.

Az elmondottak után nehéz eldönteni, miért határozott úgy, hogy feláll a kék-sárgák kispadjáról. Erre is van válasz: – Szakértelem ide, szakértelem oda, talán mégis van némi pozitív szerepem abban, hogy nem szűnt meg Vásárhelyen a kosárlabda, sőt októbertől ismét A csoportos meccseket láthatnak a szurkolók. Félreállok, mert remélem, ezzel is – mint hitem szerint egész eddigi tevékenységemmel – szeretett sportágam érdekeit szolgálom.

Sokakban felvetődhet, vajon honnan, kiktől jöhettek ezek a jelzések, kritikák, vélemények? Képbe kerülhetnek a drukkerek, a keret tagjai, a játékosok is. Utóbbiak nevében Nyilas István a következőket mondta: – A csütörtök esti edzés, az előkészületi mérkőzés értékelése után jelentette be Elek András, hogy feláll a kispadról, leváltja magát. Mindannyiunkat megdöbbentett, váratlanul ért az elhatározása. Nem is tudtunk ezekről a támadásokról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bonifert visszatért Szegedre

Bonifert Domonkos ismét Szegeden edzősködik. A Naturtex-Szedeák felnőtt férfi csapatának egykori… Tovább olvasom