Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Életerős éve volt a szegedi montisoknak

A szegedi Életerő KSE mountainbike-csapata kiemelkedő eredményeket produkált a 2013-as évben, több rangos versenyen is dobogós helyet ért el. Szabó Zsolt a Top és a Nyugat Maratonon is összetett harmadik helyen végzett.
– Egyesületünk 2011 szeptemberében alakult. Kezdetben egy baráti társaságról volt szó, olyan emberekkel, akik szerettek, szeretnek kerékpározni, azonban ma már 17 igazolt versenyzője van csapatnak, és reméljük, hogy ez a szám gyarapodni fog – mondta Szabó Róbert, a szegedi Életerő KSE elnöke. A saját és más alföldi kerékpárosok eredményei is azt mutatják, hogy nem nagy hátrány a hegymentesség a felkészülésben bizonyos bringaszakágak esetében. Ahogyan Szabó elmondta, komoly ellenfelei tudnak lenni a hegyek között edző versenytársaiknak.

Szabó Róbert (balról), Buruczki Szilárd, Szabó Zsolt a Balatonfűzfő Maratonon. Fotó: DM/DV
Szabó Róbert (balról), Buruczki Szilárd, Szabó Zsolt a Balatonfűzfő Maratonon. Fotó: DM/DV

Maratonok

A Top Maraton négy versenyből áll (Szilvásvárad Maraton, Duna Maraton, Bükk Maraton, Mátra Maraton), a sportolók a helyezéseikért pontokat kapnak, és így alakul ki az összetett sorrend. A Nyugat Maraton háromversenyes (Zirc Maraton, Herend Maraton, Balatonfűzfő Maraton), ahol szintén pontozás alapján dől el a végső helyezés.

– Ez talán azzal magyarázható, hogy ha az Alföldön elmegy az ember bicajozni egyet, az egy folyamatos emelkedőnek is tekinthető a folyamatos szembeszél miatt, míg a magyar hegyvidéken 20-25 kilométer emelkedő után már lejtő következik – fejtette ki a klub elnöke, aki úgy látja, hogy a lejtőknél vannak gyengéik, ezt nem lehet az Alföldön begyakorolni, csak a versenyeken és az esetleges hegyi edzőtáborok alkalmával. Az Életerő KSE felkészülése országúton, töltésen és a szántók közti mezőgazdasági utakon történik, a téli hónapokban pedig a szobabicikli vagy a görgőzés jöhet számításba. Szabó Zsolt mind a Top Maraton, mind a Nyugat Maraton összetett harmadik helyén végzett, ami kiemelkedő eredménynek számít.

– Általában középtávú versenyeken indulunk, ami versenytől függően 60-70 kilométeres távot jelent. Az idei szezonban talán a legjobban a balatonfűzfői versenyünk sikerült, ahol a testvérem, Zsolt harmadik, én pedig a második helyen végeztem Buruczki Szilárd olimpikon után – mondta Szabó Róbert. – Úgy gondolom, hogy jól sikerült az évünk, és remélem, hogy a következő szezon még jobb lesz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiélezett meccsen kapott ki a Floratom

Nehéz mérkőzés várt a tavaszi szezonnyitón a Floratom Szeged AC Probart extraligás… Tovább olvasom