Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Elfogytunk, kiestünk: Beton-Herceg Novi 7-9

A harmadik negyed és egy Gojkovics döntött a Jadran herceg Novi javára, amely szép lassan felőrölte a Szeged Betont. Kásás Zoltán együttese ezzel a vereséggel kiesett az Euroligából.

Szeged Beton-Jadran Herceg Novi 7-9 (2-1, 2-2, 0-4, 3-2)
Férfi vízilabda Euroliga, A csoport, 5. forduló. Újszegedi sportuszoda. Vezeti: Severo (olasz), Radu (román)

Szeged Beton: Baksa - Kiss 1, Molnár 1, Busila, Kayes, Török 3, Somogyi 1. Csere: Varga, Younger 1, Juhász Zs. Vezetőedző: Kásás Zoltán

Jadran Herceg Novi: Scsepanovics - Crepulja, Janovics 1, Filipovics D., Gojkovics 5, Premus 1, Kalinics. Csere: Sekulics 2, Szubotics, Filipovics P., Kovacsics. Vezetőedző: Ivica Tucak

Gól - emberelőnyből: 9/3, illetve 7/0.

Gól - ötméteresből: 1/1, iletve 0


Kásás Zoltán: - Kétnegyednyi jó játék nem volt elég a győzelemhez.


32. perc: Töröké a meccs utolsó lövése, de ívelése a jobb kapufa mellé száll, vége, kikapott a Beton, és ezzel kiesett az Euroligából.

Szeged Beton-Jadran Herceg Novi 7-9. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


32. perc: Páros kiállítás: Molnárt és Kovacsicsot küldik ki a bírók.

32. perc: 43 másodperccel a vége előtt Kásás Zoltán időt kér.

31. perc: A Herceg Novi már csak arra figyel, hogy tartsa előnyét, végigjátszott támadás után úgy dob fölé Kalinics, hogy kényelmesen visszaérjenek. A Beton kapkod. Végül Török rontja el a támadást.

30. perc: Youngert tüntetik el a Jadran-bekkek, ezzel valószínűleg eldőlt.

30. perc: Szekulics a meccs gólját dobta: hat méterről ejtett Baksa kapujába, 7-9.

30. perc:
Younger ötméterest harcol ki, Török a bal felsőbe lövi, 7-8. Éledező Beton remények.

Szeged Beton-Jadran Herceg Novi 7-9. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

29. perc: Molnár doktor előnyből farag a hátrányon, 6-8.

28. perc:
Rossz szegedi bejátszás után újra a Jadran jön, Janovics megúszott, majd Baksa fölött a kapuba ejtett. Pimaszul elegáns gól volt, a mellettünk ülő montenegrói rádióriporternek kifejezetten tetszett. Megértjük, végül is... 5-8.

27. perc: Hiszünk abban, hogy altatott a Beton a harmadik negyedben... Annak ellenére, hogy Kiss most túlvállalja magát, és elrontja a támadásunkat.

26. perc: Kiss Csaba szépít, vízről pattintott lövése utat talál Scsepanovics kapujába, 5-7.

25. perc:
Ezúttal a Herceg Novi hozza el a labdát. A bírók kegyelemből kontrafaultot fújnak, de kiállítást nem kapunk, pedig kellene, Molnár tűnt el furcsa módon a vízben. A támadást Somogyi rontja el, nem tudunk közelebb kerülni...

4. negyed


24. perc:
Vége a harmadik negyednek, sajnos fényévekre került a továbbjutás...

23. perc: Tanácstalanul passzolgattunk gyakorlatilag a támadóidő végéig. Elfáradt a Beton, újabb Jadran-előny. Kihagyják, de újra övék a labda.

22. perc: Már hárommal mennek: Gojkovics most "csak" bejátszik, a center Premus kézre veszi a Mikasát, majd a szegedi kapuba pöttyinti, 4-7.

Szeged Beton-Jadran Herceg Novi 7-9. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

22. perc:
Gojkovics eddig egyedül veri a Betont, ötödik lökete ezúttal középről zúdul a kapuba, 4-6.

21. perc:
A Jadran mestere, Ivica Tucak addig reklamált, amíg a román bíró elküldte a kispadról.

21. perc: Megúszunk egy Jadran-előnyt, majd a másik kapunál forr a víz és az indulatok. Hazai előnyben jár a labda, Somogyi bejátszását azonban lefüleli Premus. Baj lesz, vagy már van is...

20. perc: Most semmi sem sikerül: Varga húzását védi a jadran kapusa, jó lenne már túllenni ezen a szegedi gólcsenden.

20. perc: Nyikorog a Beton, de csak a vízben. Kásás mester időt kér. Közben egy labda röpül a sajtópáholyba, de szerencsére megúsztuk a "merényletet".

Szeged Beton-Jadran Herceg Novi 7-9. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

19. perc: Az ellentámadásból Gojkovics lő ismét gólt, átveszi a vezetést a Jadran, 4-5.

19. perc:
Most Molnár próbálkozik, de Scsepanovics is a helyén.

18. perc: Kiss kétségbeesetten lő kapura az emberelőnyünk végén. Az első Herceg Novii kézben elakadt a kísérlet. Gojkovics viszont ihletetten játszik, egyenlít, nem is akármilyen góllal, 4-4.

17. perc: A ráúszásnál szabálytalankodtak a montenegróiaik, így Török erőlködés nélkül hozhatta el a labdát. Az első támadást viszont Younger elrontja. A Jadran pedig Baksa eszén nem tud túljárni, biztos kézzel fogta Gojkovics kísérletét.

3. negyed


A félidőben az év szegedi utánpótlás vízilabdázóját, Lakatos Mátét köszönti a Szeged Beton.16. perc: Emberelőnyben fejezzük be a negyedet. Sajnos elrontjuk a támadást, így marad a 4-3.

15. perc: Aprítják Molnárt rendesen. Ellene fúj az olasz bíró, amit kihasznál a Jadran: újra a csapatkapitány Gojkovics ágyúz a szegedi kapuba, 4-3.

14. perc:
Megérte a jadrani időkérés: Szekulics hozza közelebb a Herceg Novit. Sajnos újra az emberelőny végén talált be, amikor már megvolt a Beton, csak nem tudtunk még visszarendeződni, 4-2.

Szeged Beton-Jadran Herceg Novi 7-9. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

13. perc:
Kayes forgácsolja szét a kapufát, sajnos a labda a gólvonal elé pattan. Montenegrói időkérés.

11. perc: Szegedi előny, Török középről hat méterről zúdít a bal alsóba, 4-1.

11. perc: Varga megint főszerepben: sajnos megint ugyanúgy tüntetik el,mint az előző szegedi támadásnál. Az ellentámadásnál a jadran emberelőnyben próbálkozik, Filipovics centerből a jobb kapufa mellé húzza a labdát.

10. perc: Vargát tüntetik el centerben, szabályosan. A bírók szerint.

9. perc: Harmadszorra csak sikerül: Younger végre gólt lő, 3-1.

9. perc:
Török ezúttal simán nyeri az úszóversenyt, miénk a labda.

2. negyed


8. perc:
Az utolsó támadás a miénk. Volt. Varga elrontja, felúszni már nem tud a Jadran, a félpályáról kísérletezik Janovics, de Baksát nem tudta meglepni.

Szeged Beton-Jadran Herceg Novi 7-9. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

7. perc: Nem bírtuk ki: épp lejárt a montenegrói emberelőny, amikor Gojkovics Baksa kezével lövi a kapuba a jadran első gólját, 2-1.

6. perc:
Molnár blokkol olimpiai bajnokhoz méltón.

5. perc: Majd újra Younger hibáz... Meg kellene nyugodni, hiszen vezetünk, és Baksa tesz arról, hogy továbbra is érintetlen legyen a Beton hálója.

4. perc: Újabb szegedi fór, Younger sajnos az előtte tornyosuló kézerdőbe lő. Az ellentámadásnál viszont javít az ausztrál, visszaszerzi a labdát.

4. perc: Újabb vendégelőnyt ront el a jadran. Ennek persze nagyon örülünk.

3. perc: A harmadik perc legvégén Somogyi duplázza meg a hazai előnyt, 2-0.

3. perc:
Busila eddig pompásan védekezik, a román bekk szerez meg egy montenegrói bejátszást.

3. perc: Emberelőnyből Török Béla veri az első Szeged Beton-gólt, 1-0.

2. perc:
A Jadran csapatkapitány, Gojkovics húzza kapu fölé a labdát, megúsztuk.

Szeged Beton-Jadran Herceg Novi 7-9. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

1. perc: Elrontjuk az első támadásunkat, mindkét csapat idegesen kezd.

1. perc: A ráúszásnál mi ütjük el a labdát, de a Jadran szerzi meg. Baksának az első támadásnál rögtön bravúrt kell bemutatnia.

1. negyed

17:50 Felcsendül a vízilabdaszövetség, a LEN himnusza, jönnek a csapatok a bemutatáshoz.

17:45 Jadran! Jadran! Jadran! Kiáltja a kétfős vendég keménymag. Hajrá Szeged! rá a válasz. Hangerőben eddig döntetlen a meccs, reméljük, nemcsak a hangzavarban győzünk majd.

17:42 Szép lassan megtelik a lelátó a sátor alatt. Nagy kár, hogy a találkozóval egy időben lép pályára a Szedeák férfi kosárlabdacsapata a Kaposvár ellen a magyar kupában. Lehet, hogy még többen lennének nemcsak itt, hanem a sportcsarnokban is, ha nem egy időben tartanák a két találkozót.

17:36 Köszöntünk mindenkit Újszegedről a sportuszodából, ahol javában melegít a Szeged Beton és ellenfele, a Jadran Herceg Novi. Ha ma nem győzünk, akkor már matematikai esélyünk sincs arra, hogy továbbjussunk az Euroliga csoportküzdelmeiből. Kövesse velünk a mérkőzést!

Korábban írtuk:
A remény hal meg utoljára. A mondás ugyan elcsépelt, viszont igaz. A Szeged Beton esetében meg pláne. A Tisza-parti pólósok matematikai esélye ugyanis még él, ha minimális is, de van sanszuk Baksa Lászlóéknak az Euroliga legjobb nyolc csapata közé kerülésre. Ehhez „csupán" az kell, hogy ma legyőzzék a Herceg Novit, a Vasas nyerjen Kotorban, a február 2-i utolsó körben Somogyi Balázsék győztesen távozzanak a Vasas otthonából, és végül, hogy a Herceg Novi jobbnak bizonyuljon a Kotornál. Valljuk meg, ennek megvalósulása a csoda kategóriájába tartozna.

Ennyire azonban fölösleges előretekinteni, most a Jadran Herceg Novi elleni mai, hazai meccs a legfontosabb. A betonosokat nem kell különösebben motiválni, szeretnének törleszteni, visszavágni a december 1-jei, 13–10-re elveszített montenegrói vereségért.

Első győzelmére vár a Szeged Beton együttese. Fotó: Schmidt Andrea
Első győzelmére vár a Szeged Beton együttese.
Fotó: Schmidt Andrea

– Ígérhetem, rajtunk nem múlik semmi, minden tőlünk telhetőt elkövetünk a győzelem megszerzéséért – fogalmazott Kiss Csaba, a Szeged egyetlen balkezese. – Tisztában vagyunk vele, iszonyatosan nehéz dolgunk lesz, a Jadran ugyanis klasszikus szláv pólóval rukkol ki, nagyon fegyelmezett gárda, csak a tutit játssza, de azt mesterfokon. Akkor lehet csak esélyünk a sikerre, ha a kinti meccsel ellentétben kevés gólos találkozót tudunk produkálni. Nem szabad belemenni egy nagy rohanásba, mert abban felőrlődik tartalékos csapatunk. Láttam a Herceg Novit a Vasas otthonában, ahogy megfigyeltem, a montenegróiakat egyáltalán nem zavarja, hogy hazai vagy idegenbeli medencében játszanak.

Az A csoport eddigi eredményei: Szeged Beton–Vasas 9–9, Primorac Kotor–Jadran Herceg Novi 12–7, Herceg Novi–Szeged 13–10, Vasas–Kotor 7–6, Szeged–Kotor 7–13, Herceg Novi–Vasas 11–10, Vasas–Herceg Novi 8–12, Kotor– Szeged 9–9.

Az A csoport állása

1. Herceg Novi 5 4 – 1 52–47 12
2. Kotor 4 2 1 1 40–30 7
3. Vasas 4 1 1 2 34–38 4
4. Szeged 5 – 2 3 42–53 2

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Laczkó 226 milliót ért a Sampnak, Olaszországban folytatja

A dvsc.hu tájékoztatása szerint az olasz Sampdoriában folytatja pályafutását Laczkó Zsolt, a DVSC… Tovább olvasom