Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Elhunyt Laczkó János

50 éves korában elhunyt az egykori kisteleki, szegedi labdarúgó, idősebb Laczkó János (1963–2014). A védő Csengelén ismerkedett meg a futballal, majd átkerült a Kistelek serdülőbe.
A középiskolát már Szegeden, a Déri Miksában kezdte el, és itt is érettségizett le, közben a Szeol ifjúsági csapatában szerepelt. Itt Pataki Tamás volt az edzője, csapattársának tudhatta többek között Mező Csabát, Takó Ferencet, Berki Istvánt, Csehó Tibort, Batki Imrét. Nagy reménységnek számított, jó híreket mondtak róla, dicsérték, ám miután kiöregedett az ifiből, valahogy nem sikerült az NB I-es csapatban megragadnia. Visszament Kistelekre, majd az SZVSE-be, később Tápéra, végül Kisteleken hagyta abba a futballt 28 évesen.

Bal oldali védőként pontosan játszott, a támadójátékot szívesen segítette, de a keménység sem állt messze tőle.

Két fia, Laczkó János és Laczkó Zsolt tőle örökölte a futball iránti szeretetet – miatta lettek labdarúgók, védők, és jutottak el Zsolt esetében a válogatottságig, János esetében pedig az NB II-es szegedi csapatkapitányságig.

Idősebb Laczkó János búcsúztatása ma 16 órakor lesz a kisteleki temetőben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Goodwill Pharma Tollas SE: majdnem bravúr

A Goodwill Pharma Tollas SE utánpótláscsapata a Pécsen rendezett korosztályos csapatbajnokságon hozta a kötelezőt, de a bravúrt elszalasztotta. Tovább olvasom