Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Elhunyt Török Gyuri bácsi

"Elhunyt Török Gyuri bácsi. 72 évet élt. A szegedi futball elképzelhetetlen volt nélküle. Jóformán minden meccsen megjelent. Szurkolt, nézte kedvenc játékát."
Elhunyt Török Gyuri bácsi. 72 évet élt. A szegedi futball elképzelhetetlen volt nélküle. Jóformán minden meccsen megjelent. Szurkolt, nézte kedvenc játékát. Egy megszállott távozott közülünk. Milyen az élet: Kósa Zsigmond és Gyuri bácsi neve összeforrt a vidék legnagyobb kispályás futballtornájával, a Kék Mókus-kupával. Már egyikük sincs közöttünk, az idei tornát már nem itt lent, a földi életben szervezik, hanem odafent.

Micsoda kupa lesz! Pálinkás József, Korányi Lajos, Gyuris János, dr. Kürtösi László, Portörő Gábor, Baróti Lajos, Harangozó Sándor, Kocsis Lajos, Kotász Antal, Ladányi László, Reményik László, Hajós Imre, Kalmár György, Nagy Antal, Nyári Tibor „Nyala", vagy a fiatalon elhunyt Pusztai László biztos parkettre lép, mert ők ketten megszervezik, hogy a felsoroltak ott legyenek.

Milyen messze van még a Kék Mókus-kupa! De igazán akkor jövünk majd rá, hogy Gyuri bácsi már nincs. Üres lesz egy szék decemberben. Hiányzik majd. Nem kéri, hogy írjuk meg a jegyzőkönyvet. Az élete volt a futball. A szegedi öregek méltó módon állítanak neki emléket. A Kisstadionban zajló Veterán-kupa immár az ő nevét viseli, Török György-emléktornának hívják. Látod, Gyuri bácsi, mennyire szerettek? Ugye érzed?

Olvasóink írták

 • 6. footballon@freemail.hu 2008. március 23. 13:07
  „Fater! Nem felejtünk el!
  Figyelj ránk fentről , mi folytatjuk a félbehagyott dolgaidat...
  Ha hibázunk , csak nyogodtan szólj ránk, nem fogunk megharagudni érte...
  Dégázos , Keverős,Fitt World-ös és Gulyáscsárdás barátaid”
 • 5. Szabó Tibor 2008. március 23. 08:22
  „Azt hiszem sikerült méltón megemlékezni Gyuri bácsiról, látva az SZVSE-s (gyálaréti) fiúk játékát és hozzáállását!”
 • 4. Kozma Szilárd 2008. március 22. 19:02
  „Nagyon sok embernek segített Gyuri bácsi, köztük vagyok én is! Nagyon szerettem mint embert! Mindent köszönök/ünk, nyugodj békében!!”
 • 3. Soós Dávid 2008. március 22. 18:38
  „Nyugodj békében Gyuri bácsi! Nagyon sokat köszönhetünk neked. Soha nem felejtünk el.”
 • 2. Hegyesi Zsolt 2008. március 22. 12:23
  „Ma a SZVSE-ben játszó fiatalok többsége neki köszönhet nagyon sok jót az életben. Ma csak érte fogunk a pályán játszani és megtenni midnent a győzelemért.
  Gyuri bácsi nyugodj békében!”
 • 1. Gonda József 2008. március 22. 10:24
  „Nekem az lett volna a legszebb ha egy fényképet tudtam volna kirakni mert a csapatot igy lehetet volna még szebben motiválni de igy is megemlékezünk róla a mérközés elött.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízilabdásként lett ismert, de ma már a kézilabdáért él-hal

A Pick Szeged kézilabdacsapatánál két évvel ezelőtt egyik napról a másikra tűnt fel egy sportos,… Tovább olvasom