Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Elindul a kispályás körforgás

Kispályás labdarúgás, Szeged - Hétfőtől lehet nevezni a Szegedi Sport és Fürdők Kft., a Rádió 88 és lapunk által közösen szervezendő 28. Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótornára, amelyen a megszokott kategóriák (nyílt, +35, +45) mellett újdonságként női csapatok nevezését is elfogadják.
– Tavaly azt ígérted, idén már nálunk játszol. Ugye, így lesz?

– Figyelj csak, két haverod is a mi csapatunkban van, nincs kedved hozzánk jönni?

– Maradsz nálunk, ugye?

Három, nagyon is életszerű helyzet a közelgő téli teremlabdarúgó időszak előtt. És ezek a kérdések egyre aktuálisabbak lesznek a 28. Kék Mókus-kupa kapcsán, hiszen eltelt egy év, közeleg Szeged nagy hagyományokkal rendelkező tornájának startja.

A Szegedi Sport és Fürdők Kft., valamint a Rádió 88 és lapunk által közösen rendezendő kispályás eseményre hétfőtől várják a csapatok jelentkezését. Lehet izzítani a telefonokat, előkeresni a barátokat, haverokat, ismerősöket, beszerezni a vadonatúj labdákat, megvenni és feliratozni az új mezeket, hiszen négy hét, és indul a körforgás. Autók és játékosok bolyonganak majd a helyszínek (Etelka sor, Deák- gimnázium, újszegedi sportcsarnok) között, miközben ideges csapatvezetők izgulnak azon, hogy vajon az öregfiúkban is pályára lépő tagok odaérnek-e a nyílt kategória soron következő mérkőzésére, netán a közeli Kistelekről visszaér-e a játékos a saját mérkőzésre.

Sokan várják már ezt az időszakot és benne az első teremtornát. Megvan a kispályás labdarúgásnak az a fajta varázsa, amely révén igen népszerű a játék Szegeden és környékén. A nyakunkban liheg a néző, a napi ötödik mérkőzésre is ugyanolyan lelkesen, bár azért már fáradtan melegítünk be, mint a legelsőre, és az sem baj, ha kora reggel vagy késő este kell pályára lépni: ott a helyünk!

Labda, párharc, nézők, légiós. Minden, ami a Kék Mókus-kupára jellemző. Fotó: Karnok Csaba
Labda, párharc, nézők, légiós. Minden, ami a Kék Mókus-kupára jellemző. Fotó: Karnok Csaba

A torna érdekessége, egyben újdonsága lesz, hogy ezúttal női csapatok jelentkezését is várják a szervezők. Abban viszont nincs újdonság, hogy a nyílt, a +35-ös és a +45-ös kategóriákban hirdetnek majd győztesek – szokás szerint az utolsó, helyosztókkal teli napon, amely ezúttal szombatra (december 20.) esik majd.

Már nők is nevezhetnek

A 28. Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótornán négy hétvégén (november 22–23., november 29–30., december 6–7., december 13–14.) selejteznek a csapatok, a nevezéseket november 3-ától 18-áig fogadják el az újszegedi sportcsarnok 110-es irodájában (hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön 8 és 16, pénteken 8 és 13 óra között) a kitöltött nevezési lap leadásával és a nevezési díj (bruttó 20 ezer forint) kifizetésével együtt. A nyilvános sorsolás időpontja november 19., 17 óra, helye pedig az újszegedi sportcsarnok 16-os terme. A tornán ezúttal már négy kategóriában várják a jelentkezéseket: a nyílt, a +35-ös és a +45-ös mellett immár női együttesek is nevezhetnek – mindegyikben korlátozott létszámban, a nevezések beérkezésének sorrendjében. A helyosztók napja december 20. (szombat), helye az újszegedi sportcsarnok.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Herzog, Tompa és Németh a cselgáncs-elitben

Három serdülőkorú szegedi is kiválóan szerepelt a négyállomásos, korosztályos, második alkalommal… Tovább olvasom