Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 17°C Még több cikk.

Eljegyezték, gyereket akar

A csongrádi kézilabdabarátok biztos jól emlékeznek még Virincsik Anasztáziára, aki hat évet húzott le Szegeden, a Textilben és az Egységesben. Jelenleg a Cornexi technikai vezetője, „civilben" pedig eljegyezte kedvese, akitől gyereket szeretne.
Fotó: Tésik Attila
– A barátom, László eljegyzett – újságolta Virincsik Anasztázia, szinte abban a pillanatban, ahogy felvette a telefont –, ez nem jelent házasságot, nem hiszek ebben az intézményben, „csak" tartós együttélést. Azt hiszem, megtaláltam az igazit, mindketten családot, gyereket szeretnénk, most ezen a „projekten" dolgozunk.
Ezután elkezdtünk kézilabdázni, Kiskunhalas után, 18 évesen került Szegedre, ahol – saját bevallása szerint – talán pályafutása legszebb éveit töltötte. Egy nagy sportcsalád tagjaként élhetett. Az akkori Textilből, Egységesből a mai napig tartja a kapcsolatot Asztalos Judittal, Bartucz Mónikával, Huba Dórával, Bödör Szilviával és Utasi Ágotával.

– Az a gárda valóban egységes volt, és a sikerekben nagy szerepet játszott az egyik kedvenc trénerem, Farkas „Cinga", aki elhitette velünk, hogy hazai pályán nincs ellenfelünk – és valóban az újszegedi sportcsarnokban alig veszítettünk pontot. A szurkolók is sokat segítettek, tíz góllal vertük például a nagyon jó Debrecent.

A Loki ezen a találkozón szúrta ki magának a fiatal irányító-átlövőt, de Anasz az első „lánykérést" még elutasította. Rá egy évre igent mondott, és ezt a döntését nem bánta meg. A hajdúsági fővárosban műtötték meg, hozták rendbe porcos bokáját – akkoriban szinte már csak sántikált a parketten –, igazi profivilágba csöppent, ahol mindenki tudta és tette (a szakmai munkáért Komáromi Ákos és Köstner Vilmos felelt) a dolgát.

Névjegy

Név: Virincsik Anasztázia
Születési hely, idő: Kiskunhalas, 1970. március 28.
Egyesületei: Kiskunhalas, Szegedi Textil, Szegedi Egységes SK (utóbbi kettő 1988-tól 1994-ig), Debreceni VSC (1994-től 1998-ig), Cornexi-Alcoa (1998-tól 2003-ig)
Legjobb eredményei: kétszeres EHF-kupagyőztes, bajnoki és Magyar Kupa ezüstérmes a Debrecennel, bajnoki 3. a Szegeddel, bajnoki 4. a Cornexi-Alcoával
Válogatottság: 21
Hobbi: kocogás, fitnesz, üvegfestés

– Szép és sikeres évek voltak a debreceniek. A legemlékezetesebb talán
a második EHF-kupagyőzelmünk volt, ezt ugyanis címvédőként hazai környezetben kellett kiharcolnunk. Ezután újra váltanom kellett, elmentek a meghatározó játékosok, az edzői kispadon is volt mozgás – vagyis jöhetett Székesfehérvár. A bajnokságban a legjobb helyezésünk a negyedik lett. Büszke vagyok erre, hiszen a jelenlegi EHF-kupa címvédő alakulat sem végzett tavaly ennél jobb, előkelőbb pozícióban.

Utolsó aktív évében, a játék mellett, már ellátta a technikai vezetői teendőket is és 2003-ban az NB I-ben (az NB I/B-ben még egy szezont levezetett), befejezte, tartva magát korábbi elhatározásához: „Addig kézilabdázom, amíg élvezem a játékot".

– Hogy mit csinálok most? A technikai vezetőség mellett két és fél éve edzem a serdülőket, a Kodolányira járok kommunikáció–művelődésszervező szakra, kocogok – mert a mozgás hiányzik –, de sajnos egyre kevesebb időm jut az egyik kedvenc hobbimra, az üvegfestésre. Karácsonyra ajándékba, egy időben, ilyeneket csináltam.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincsenek bérelt helyek

A női vízilabda-válogatott új kapitánya, Szilágyi Péter ezen a héten is tartott edzést a legjobbak… Tovább olvasom