Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Elkezdődött a Maty-éren a szegedi kajakos, kenus világkupa

Szeged – Közel hatvanfős magyar válogatott várta a ma 9 órakor a Maty-éren kezdődő és vasárnapig tartó szegedi kajakos, kenus világkupát, amelyen hat hazai versenyző indul.
Furcsa kettősség mocoroghat a magyar kajakos, kenus versenyzők lelkében. Egyrészt rendkívül lényeges, hogyan szerepelnek a szegedi világkupán. Ahogy Ábrahám Attila, a verseny szervezőbizottságának vezetője a tegnapi, a Hunguest Hotel Forrásban megtartott sajtótájékoztatón elmondta, a külföldiek szeretnek a Maty-érre járni, mert a szegedihez hasonló közönség és tömeg előtt olimpiai kiváltság a versenyzés. Hazai pálya, hazai szurkolók, a megszokott elvárás – teljesíteni pedig muszáj.

Rajt előtti rajtgéppróba. Ma elkezdődött a gyorsasági kajakos, kenus világkupa a Maty-éren. Fotó: Karnok Csaba
Rajt előtti rajtgéppróba. Ma elkezdődött a gyorsasági kajakos, kenus világkupa a Maty-éren. Fotó: Karnok Csaba


Másrészt viszont ott van a sportolói fejekben a két hét múlva esedékes, szintén szegedi első válogató, amelyet sokan élet-halál kérdésnek tekintenek. Ott is muszáj jól szerepelni, csak egészen más okok miatt, mint a világkupán. Az egész szezon múlhat rajta – nagyjából ez a summázata a gondolkodásnak. Ám azt is tudjuk, hogy amint a kezébe veszi a lapátot a magyar kajakos és kenus versenyző, a gondolatokat azonnal a cselekvés váltja fel: az iszonyatos tempó, a hajtás, a verejték – és a győzni akarás. Először a világkupán, aztán majd a válogatón.

A sorozatban Milánót és Rasicét követő szegedi eseményt az 54 induló nemzet összesen több ezer sportolója közül nagyon sok az idei feladatok előtti legfontosabb felmérő versenynek tekinti, éppen ezért az idei világkupák körében a legrangosabb is lesz. Emellett pedig olyan esemény, amely a gasztronómia, a borkultúra és a fesztiválok mellett minőségi sporttal kedveskedik a városnak Szeged napján – ezt a gondolatot már Szentgyörgyi Pál sportbizottsági elnök tette hozzá.
A magyar keret közel hatvan főből áll, minden számban két egység szerepel. A csapatban hat szegedi található (Horváth Alexandra, Kárász Anna, Vajda Attila, Petrovics Máté, Forgó Christopher, Szabó Gábor), akik tizenegy számban érdekeltek.

Nem célba érni nehéz, hanem eljutni a rajtig – áll a szövetség legújabb, a sportágat népszerűsítő szlogenjében. Nos, a magyar válogatott ott áll a rajt előtt, a célt pedig pontosan látja.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búvárúszás: uszodai paradicsom

A felnőtteknek Európa-bajnokság, a junioroknak világbajnokság. Ez lesz a két fő feladata a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklubnak. A versenyzőket az egyik edzésen lestük meg. Tovább olvasom