Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 1°C | 6°C Még több cikk.

Elkezdte az A-Híd Szeged

Hétfő délelőtt az A-Híd Szeged VE is megkezdte
a felkészülést a 2013–2014-es szezonra. Vincze Balázs vezetőedző a nyitótréningen kondizást, majd úszást vezényelt a játékosoknak. Az új fiúk közül Tóth Márton és a szlovák Lukas Seman kapcsolódott már be a munkába.
– Nem vagyunk sokan, de elkezdjük – szólt Vincze Balázs, miközben a konditeremből az újszegedi sportuszodába sétáltunk át. Hatan – Juhász Zsolt, Tóth Márton, Aljosa Kunac, Lukas Seman, Molnár Dávid és Vincze Márk – láttak munkához.

– Szentesen ennyire sütött a nap? – szólt a kérdés az Universiade-győztes Juhász Zsolthoz.

– Mindenki ezt mondja. Van ebben egy kis tengerparti fény is, kedvesemmel, akinek megkértem a kezét, és eljegyeztem, a szabadság alatt Törökországban voltunk nyaralni – válaszolt a csupa szív vízilabdás.

A hatosfogat megkapta az adagot, de pillanatok alatt hétfősre duzzadt a kis társaság, hiszen a másodedző, Varga Péter is beugrott közéjük úszni.

Újra edzésben: Vincze Balázs edző vezetésével a férfi vízilabdások is alapoznak. Fotó: Schmidt Andrea
Újra edzésben: Vincze Balázs edző vezetésével a férfi vízilabdások is alapoznak.
Fotó: Schmidt Andrea

– Őszinte leszek, ez a nyári munka úgy kellett nekem, mint egy falat kenyér, hiszen nagyon megviselt, hogy nem tudtunk bejutni a szegedi csapattal a bajnoki döntőbe. Nagyon jó volt Kazanyban az Universiadén, előjöttek az atlantai olimpiai emlékek, az eredmény pedig csodás volt, megnyertük a magyar válogatottal az Universiadét – vette át a szót a tréner, Vincze Balázs.

– A jövő héten csatlakozik a kerethez Sánta Dániel, majd rá egy hétre a három világbajnok, Szivós Márton, Decker Ádám és Nagy Viktor, illetve a fiatal Jansik Szilárd. A három máltai fiú, Molnár Tamás, Hegedüs Gábor és Kiss Csaba augusztus végén tér vissza. Egyelőre nincs tervben új játékos igazolása, ha valaki mégis jelentkezne, akkor talán elgondolkodnánk, hogy befogadjuk-e – folytatta a mondandóját Vincze.

Nem nehéz kitalálni, hogy az edző Joseph Kayesre gondol, aki angolosan távozott, jelenleg Máltán vízilabdázik, de szerződés köti a kétszeres magyarkupa-győztes A-Híd Szeged VE-hez. Az új-zélandi center csak a tengerentúlon tud játszani, Európában a Tisza-parti klub engedélye nélkül nem pólózhat. Információnk szerint Kayes Ausztráliába szerződik, és jövőre már az ausztrál válogatottban is szerepel.

Az A-Híd Szeged számára az augusztus 31-i hétvégén megkezdődik a szezon, ekkor rendezik a magyar kupa selejtezőjét. A bajnokság szeptember 14-én startol.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged 2011 - Grosics Akadémia: helyén kezelt kupasiker

Magasabb osztályban szereplő csapatot ejtett ki a magyar kupából a Szeged 2011- Grosics Akadémia labdarúgócsapata. Tovább olvasom