Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Előny ismét a Veszprémnél

Az már a mérkőzés elején látszott, hogy a Szegeden tapasztalt harcosság jellemzi majd a mérkőzést. Azonban felmerült a kérdés: ki bírja majd jobban erővel azt az öldöklő iramot, amelyet diktált egymásnak a két csapat?
Lazarov (jobbra) és Pásztor lenyomta Djurkovicsot. Fotó: Gyenes Kálmán
– A szegedi vereség után elbizonytalanodtam, de azért bízom abban, hogy most sokkal határozottabban játsszunk, mint az elmúlt szerdán – mondta mosolyogva Csoknyai István, a Veszprém másodedzője.

Kovács Péter, a Pick Szeged mestere is csak a reményeit tudta megfogalmazni: – A csapat a hazai mérkőzésen bebizonyította, hogy tud nagyon jól is játszani. Remélem, azt a teljesítményt most is meg tudja ismételni.

Piárverseny

A két klub piármenedzsere külön versenyt vív. Rea Attila az elmúlt mérkőzésen légkürtöket rakott a székekre, s lett belőle akkora hangzavar, hogy a saját hangunkat sem hallhattuk. A veszprémi ceremóniamester pedig tapsoló lufikat osztott szét, s egy kürtöst fogadott fel, aki amikor már észveszejtő lett a hangzavar, megfújta zeneszerszámát, s két drukkertábor átvette a zene ritmusát.

Az már a mérkőzés elején látszott, hogy a Szegeden tapasztalt harcosság jellemzi majd a mérkőzést. Azonban felmerült a kérdés: ki bírja majd jobban erővel azt az öldöklő iramot, amelyet diktált egymásnak a két csapat? A szegedi harcosság hozott előbb eredményt, hiszen 4–2-re vezettek a vendégek. Azonban elegendő volt két apró hiba, amit könyörtelenül kihasználtak a hazaiak. Azonban a Pick is bebizonyította, hogy nem törte meg a hazai egyenlítés a lendületét, s három találattal válaszolt. Változatos, kimondottan élvezetes volt a mérkőzés. Lüktetett a játék. A szegedi előnyt veszprémi egyenlítés követett.

– Na, ez a baj. Szegeden Kovács Péter csak egy pillanatra állította be Lendvayt, s ez nyerő volt. Most meg miért kellett megbontani vele a jól működő Pick-támadást? – kiabálta egy vendégszurkoló.
– Nem baj, csak a végén mi dobjunk több gólt – jegyezte meg Vámosi Lukács, aki korábban a klub elnökségének a tagja volt.

Andjelkovics a levegőben. Fotó: Schmidt Andrea
Behozhatatlan előny


Egy biztos: a Pick-védelem nem csupán határozottan, hanem jól is játszott. A 22. percben azonban megfordult a helyzet: a Veszprém szerzett vezetést, amit a Szeged néhány percig egalizálni tudott. Sajnos, a félidő hajrája kísértetiesen hasonlított a döntő első összecsapására, hiszen a hosszú ideig kétgóllal lemaradó címvédő ugyanennyi előnyt szerzett. Az elkapkodott lövésekből a hazai védelem egyre csak növelte előnyét, Kovács Péter hiába kért időt, a félidő végére behozhatatlan előnyt szereztek Zdravko Zovko edző tanítványai.

– Az első félidő utolsó öt perce a legrosszabb álmaimba se jöjjön vissza – fohászkodott Kővári Árpád, a Tisza Volán SC ügyvezető elnöke. Hogy ezek után mit mondott Kovács Péter a szünetben az öltözőben, azt nem tudjuk, de egy biztos: nem tudott lelket önteni játékosaiba, mert a hazaiak sokkal lendületesebben kezdték a második játékrészt. Gál kiállítását követően Mezei két találata hatra csökkentette a vendégek hátrányát. Majd a csapatkapitány kapott piros lapot, mert Myrholt a nyakánál fogva lerántotta. Szerencsére a játékvezetők következetesek voltak, mert a másik oldalon Perez hasonló megmozdulását is pirossal jutalmazták. Bendó nagyszerű góljai, egymás után háromszor vette be Sola kapuját, azonban a szegediek visszahozták a reményeket, hiszen a 42. percben három volt a különbség. Azonban előbb Perunicsics, majd Ilyés került a kiállítás sorsára.

Lapunk osztályzatai

Lapunk ezúttal is osztályozta a bajnoki döntő résztvevőit. Íme, az érdemjegyek, MKB Veszprém: Sola 1, Gulyás 2, Lazarov 3, Gál 3, Eklemovics 4, Perez 3, Pásztor 2, Tatai 4, Lusnyikov 3, Lapcsevics 4, Iváncsik 5, Buday 5, Myrhol 4, Tombor 4, Zdravko Zovko 4.
Pick Szeged: Puljezevics 4, Berta 3, Djurkovics 3, Perunicsics 3, Mezei 3, Ilyés 4, Matics 5, Szente (keveset játszott) Andjelkovics 4, Krivokapics 3, Lendvay 3, Vadkerti 3, Bendó 5, Herbert 4, Kovács Péter 4.

A vendégek legnagyobb bánatára háromnál jobban nem sikerült felzárkózniuk. Gál Gyula is összeszedte harmadik kiállítását, s ő is mehetett a lelátóra. Ezzel a második meghatározó játékosát veszítette el a Veszprém. Az ötvenedik percben Ilyés egyedül tört a kapura, de ziccerben Tatait találta fejbe. A hazai portás kifeküdt, de folytatni tudta a játékot. Matics harmadszor is jó ítéletvégrehajtó volt, s ezzel kettőre csökkent a Veszprém előnye. Izzott a levegő. Egyre több lett a szabálytalanság. Ilyés és Lazarov kakaskodását kettős kiállítással büntették a játékvezetők, azonban a szegedi átlövő húzta a rövidebbet, hiszen neki ez lett a harmadik kétpercese. Mellé még Perunicsics korábbi kiállítása sem telt le, így ismét négy szegedi maradt a pályán. Puljezevics bravúrjai sem ellensúlyozták a társak nagy igyekezetben elkövetett hibáit. A Veszprém pedig minden egyes szegedi technikai vétséget góllal büntetett, s az 52. percben még kétgólos előnyét a végére négyre növelte.

Nyilatkozatok

Skaliczki László: – Hihetetlenül férfias, gyors iramú mérkőzés volt. Több ilyen mérkőzés kellene ahhoz, hogy a magyar férfi kézilabda magasabb szintre kerüljön.
Zdravko Zovko: – Ilyen mérkőzéseken edződnek a csapatok igazán. Mi az első félidő végére magunkra találtunk, s ez elegendőnek bizonyult a második játékrész közepére ismét feltámadt Szeged ellen. Az átlövőink most sem remekeltek.
Kovács Péter: – Nem azt beszéltük meg a félidő végén az időkérésnél, amivel kirukkoltak a játékosaim. Sajnos, elment az akkor elkövetett gyermeteg hibáink miatt a mérkőzés.

Holnap 15 és 18 óra között az újszegedi sportcsarnokban elővételben már meg lehet venni a bajnoki döntő negyedik meccsének jegyeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sevcsenko nem játszik bajnokit, de ott lesz a vb-n

Az AC Milan csatára rendbe fog jönni a németországi világbajnokságra a klub szakemberei szerint.… Tovább olvasom