Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Először óvott a Makó FC

Egy buta adminisztrációs hiba juttatja majd minden valószínűség szerint két pluszponthoz a Makó FC labdarúgócsapatát. A szerencse forgandó: a múltban kétszer bűnhődött a zöld-sárga klub futballcsapata, most viszont mázlija volt.
Véletlenül sem lehet azt állítani, hogy jól játszott a Makó FC a Vecsés ellen. Még hellyel-közzel sem. Az utóbbi hetekben lényegesen jobban futballoztak Bányék, most viszont semmi sem sikerült nekik. A küzdeni tudásért viszont dicséretet érdemelnek, még ha szenvedtek is, egy pillanatra sem adták fel. Erőfeszítésüket siker koronázta, két perccel a rendes játékidő letelte előtt Béres fejes gólja egy pontot hozott a konyhára.

Nem látunk senki fejébe, de elképzelhető hogy ilyen vagy ehhez hasonló gondolatok jártak az öltözőbe vonuló játékosok agyában. Mire odaértek, már futótűzként terjedt a hír, közvetlen a makói találat előtt pályára küldött vecsési játékos, Mészáros Tamás neve nem szerepelt a jegyzőkönyvben, ezáltal pedig jogosulatlanul lépett pályára.
A hazaiak elnöke, Ménesi Gábor azonnal jelezte a játékvezetőknél, illetve a meccs ellenőrénél, hogy megóvják a mérkőzést.

Amit az óvásról tudni kell

Kormányos Gábortól, a CSLSZ főtitkárától megtudtuk, hogy az óvásnak mi az útja, módja, mire lehet számítani. – Amennyire ismerem az esetet – kezdte a sportvezető –, elég egyértelműnek tűnik a helyzet. A Makónak öt napon belül kell eljuttatni észrevételét az MLSZ versenybizottságának a 100 ezer forint óvási díj befizetése mellett. Amennyiben a testület igazat ad a zöld-sárgáknak, az összeget természetesen visszakapják, azt majd a Vecsésen hajtja be. Biztosra vehető, hogy a pályán elért 1–1-es eredményt megsemmisíti, és a három pontot 3–0-ás gólkülönbséggel a Makónak ítéli. Ugyanakkor a Vecsés elveszíti a pályán kiharcolt pontját.

– Még soha nem csináltunk ilyet, korábban rendre a pórul jártak csoportjának voltunk tagjai – tárta szét karjait a klub első embere. – Sokan emlékeznek arra, hogy tavaly védőnk, Srdjan Szaveljev lejárt játékengedéllyel lépett pályára a Jászberény ellen. Három pont levonásával sújtottak bennünket, tizenöt évvel ezelőtt pedig a Diósgyőr jelenlegi trénere, akkori futballistánk, Vágó Attila három sárga lappal játszott a Cegléd ellen. Hiába győztünk 3–1-re, a három pontunkat elvették. Elismerem, most szerencsénk volt, ugyan a döntetlenre rászolgáltunk, de a pályán nyújtott teljesítményünkért nem érdemelnénk három pontot. A szabályok betartása viszont mindenkire egyformán kötelező. Hibázott a Vecsés, ebből pedig most több mint valószínű, hogy profitálunk. Egyébként ha mi nem óvnánk, a szövetségnek hivatalból akkor is el kell járnia. A büntetést, a pontlevonást semmiképpen nem úszhatná meg a Vecsés.

Pisont István: Enyém a felelősség

Két napon belül nagyot fordult a világ Pisont István körül. Szombaton a Honvéd bajnokcsapataiból összeállított gárda színeiben lépett pályára (lőtt egy pazar gólt is) a több egykori világbajnokkal felálló Brazil Masters94 ellen. Vasárnap viszont nagyot hibázott.

– Azzal kezdeném, a Vecsés amatőr klub, ami alatt többek között azt értem, hogy amellett, hogy én vagyok a szakmai munkáért felelős, játszom is, és a technikai feladatok is hozzám tartoznak – válaszolta érdeklődésünkre az egykori kiváló, válogatott labdarúgó. – Az 1988-as születésű játékosunknak, Mészáros Tamásnak nem hoztuk magunkkal az igazolását, ezért be sem írtam a jegyzőkönyvbe, aztán egy rövidzárlat következtében mégis becseréltem. Kizárólag engem terhel a felelősség, emiatt a meccs után felajánlottam lemondásomat elnökünknek. Hihetetlenül jólesett, hogy nem fogadta el, de ettől függetlenül most nagyon rosszul érzem magam a bőrömben. Egy életre tanultam az esetből.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeviép-Szeged: Szolnokon át vezet az út az elődöntőbe

Szerdán 18 órakor megkezdődik az Uniqa NB I A csoportos női kosárlabda-bajnokságban a negyeddöntő. A… Tovább olvasom