Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Elrajtolt az evezős-vb Szegeden

Péntek délelőtt megkezdődött a Szeged melletti Maty-éren a XI. egyetemi evezős-világbajnokság. A nyitónapon az előfutamokat tartották. A négy szegedi, Fehér, Tari, Pozsár és Radics ma délelőtt a reményfutamban javíthat.
29 ország, 465 versenyzőjével megkezdődött a XI. egyetemi evezős-világbajnokság a Szeged melletti Maty-éren. A nyitónap délelőttjén 28 előfutamot rendeztek, és ebből 28 egység közvetlenül a vasárnapi döntőbe került. Délután három reményfutam következett, ebben két magyar is érdkelt volt. De nézzük előbb a délelőtti eseményeket.
Sajnos a szegedi fiúknak, Fehér Szabolcsnak, Tari Jánosnak, Pozsár Bencének és Radics Bencének nem sikerült közvetlenül a fináléba jutniuk – a két futamból négyen, az első két helyezett került be –, negyedikek lettek, maradt számukra a ma délelőtti reményfutam.

– Nagyon jól kezdtek a srácok – kezdte az értékelést Dani Zsolt, az EDF Démász-Szegedi Vízisport Egyesület sportolóinak edzője –, olyan első ötszázat produkáltak, mint még életükben sosem. 1300 méterig jól tartották magukat, közvetlenül az élmezőnnyel eveztek. Ekkor viszont elfáradtak, látták, hogy az első két helyen már nem tudnak végezni. Most megtapasztalhatták, hogy a nemzetközi mezőnyben milyen ritmusban és csapásszámmal lapátolnak az ellenfelek. Remek tapasztalatszerzés volt, rengeteget lehet ebből majd tanulni. Reményfutam? Öt négyes harcol a továbbjutó két helyért. Nehéz lesz, hiszen vannak nálunk jobb, erősebb válogatottak, akik jobb időket mentek, mint mi. Igaz, most nem az idővel, hanem egymással kell megküzdeni. Ígérem, a fiúk megpróbálnak mindent.

A szegediekből álló magyar válogatott négyes (felül) ma a reményfutamban bizonyíthat.  Fotó: Schmidt Andrea
A szegediekből álló magyar válogatott négyes (felül) ma a reményfutamban bizonyíthat.
Fotó: Schmidt Andrea

Egyelőre egy döntőse van a magyar válogatottnak: Juhász Adrián és Simon Béla remek versenyzéssel került be a vasárnapi döntőbe.
A délutáni reményfutamokon viszont nem termett sok babér, a férfi egypárban Kelemen Ákos 4., könnyűsúlyú kétpárban Szentkereszti Márton pedig 5. lett, így ők is lemaradtak az A-döntőkről.

Reménykedni azonban továbbra is lehet, hiszen ma délelőtt is rendeznek reményfutamokat.

Többen biztató formában versenyeztek – néhányan épphogy nem jutottak tovább egyből a döntőbe –, a könnyűsúlyú Hajdú Zsuzsanna, a kétpárban induló Tóth Evelin és Sáska Beáta, az egypárban induló Szabó Katalin, a könnyűsúlyú kétpárban startoló Csepregi Gábor és Rácz Róbert Bence, valamint a kétpárban induló Szekér László és Széll Domonkos is nagy eséllyel harcolhatja ki a világbajnoki döntőben való szereplés
jogát.

A hétvégi Maty-éri program

Szombat, 10 órától 11.54-ig: elődöntők. 15.30: C döntő (férfi egypár). 15.36-tól: B döntők.
Vasárnap, 9.30-tól: A döntők (9.30: könnyűsúlyú női egypár; 9.43: női kétpár; 9.56: női négyes; 10.09:
női könnyűsúlyú kétpár; 10.22: női egypár; 10.35: könnyűsúlyú fér fi négyes; 10.48: férfi kettes; 11.01: könnyűsúlyú férfi kétpár; 11.14: férfi egypár; 11.27: férfi négyes; 11.40: férfi kétpár; 11.53: könnyűsúlyú férfi egypár; 12.06: férfi nyolcas).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcgólos Pick-vereség a Lemgótól

Második meccsén is vereséget szenvedett a tartalékos Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a tatabányai… Tovább olvasom