Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Első beiskolázás a KÉSZ Labdarúgó Akadémián

Az elmúlt öt hónap bemutatói után már a beiskolázásnál tart a tavaly szeptember 30-án alapított KÉSZ Labdarúgó Akadémia. Egyelőre három tanintézményben indulnak fociosztályok, de további létesítmények és települések is hajlanak az együttműködésre.
Az első beiskolázás – fontos eseményhez ért a KÉSZ Labdarúgó Akadémia. A tavaly szeptember 30-án létrehozott kezdeményezés igen mozgalmas öt hónapot tudhat maga mögött, amíg elért napjainkhoz. Bemutatók óvodákban, iskolákban, edzői látogatások a különböző létesítményekben – ez mind-mind azt szolgálta, hogy a gyerekekkel megszerettessék a focit. Amely bizony mára már nem mondható a legnépszerűbb sportágnak, legalábbis a megyében biztos nem.

A lényeg azonban, hogy valami újra megmozdult. Hiszen a szegedi Deák és Eötvös gimnáziumban, valamint a Makkosházi Általános Iskolában (itt ma még lehet jelentkezni, mégpedig 16 órától, és a gyerekek vigyenek szerelést magukkal) szeptembertől fociosztályok indulnak. A három intézményben összesen hatvan gyerek kezdi majd meg tanulmányait, miközben a labdarúgás is igen fontos szerepet kap mindennapjaikban. És a kör csak bővülhet: várhatóan ősztől Szeged peremkerületeiben, így Szőregen és Kiskundorozsmán, valamint Sándorfalván is megpróbálják a körzet fiataljait magukhoz vonzani.

– A KÉSZ Labdarúgó Akadémiát működtető alapítvány megállapodást kötött a két nagy múltú klubbal, a Rendőr TE-vel és a Tisza Volán SC-vel a szabad átjárás érdekében, így amelyik fiatalunk nagyobb elhivatottságot érez a foci iránt, annak adott felfelé a következő lépcsőfok – mondta az akadémia szegedi irodájának (Eszperantó utca) vezetője, Fröhlich László.

A sornak még nincs vége: akadnak iskolák, amelyekben nem indul ugyan fociosztály, de az ottani, a labdarúgás iránt érdeklődő testnevelők különfoglalkozásokat tartanak a gyerekeknek. Ilyen a tápéi, az alsóvárosi, a Tabán és Karolina is. Úgy tűnik tehát, nemcsak a fociakadémiának, de akár a szegedi focinak is kiemelt dátuma lehet a szeptemberi iskolakezdés. Talán egy új, szebb focijövő kezdete?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy formában Nagy, az ólomsúlyú súlyemelő

Nagy Péter, a Szegedi Lelkesedés SE ólomsúlyú súlyemelője kiváló formában van, hiszen öt kilóval… Tovább olvasom