Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Elutasította a beszélgetést Janics Natasa

Elutasította beszélgetésre irányuló próbálkozásunkat a Démász-Szegedi VE kétszeres olimpiai bajnok kajakosa, Janics Natasa. Sőt azt mondta, soha többet nem veszi fel a telefont lapunknak.
Az elmúlt három hétben csak írtunk Janics Natasáról. Nem kerestük, nem zavartuk, hagytuk, hogy nyugodtan készüljön. Megértettük, neki erre volt a legnagyobb szüksége a második válogató előtt. Az 500 méteres egyes abszolút favoritjának tartottuk, méltattuk, az ő sikerét vártuk. Hittünk benne, hittünk neki.

A Mol-kupa utolsó napján két, Janicshoz közel álló embert is – az egyik a Démász-Szegedi VE igazgatója, Petrovics Kálmán – arra kértünk, segítsen: teljesen jóindulattal készíthessünk egy interjút a kétszeres olimpiai bajnokkal. Mindketten megígérték.

Tegnap szerettük volna elkészíteni az interjút. Megint egyeztettünk mindkét érdekelttel, akik azt állították, nyugodtan hívjuk fel, beszéljünk vele egy időpontot, csak nekünk nyilatkozik. Nem így történt. De hogy mi is történt pontosan? Íme a hívás a köszönést követően.

– Kérdezhetek?
– Megkérdezte, hogy kérdezhet-e?

– Kérdezem: kérdezhetek?

– Nem nyilatkozom.

– A Maty-éren tartózkodik?

– Igen.

– Szeretnék találkozni, és egyszerűen csak beszélgetni önnel. Először toll és papír nélkül.

– Nem akarok beszélgetni.

– Arról sem, hogy milyen volt otthon ez a néhány napos pihenés
?
– Nem.

– És arról, hogy milyen volt a bácskapalánkai strandon, milyen volt az édesanyjával való találkozás?

– Ahhoz senkinek semmi köze.

– Abszolút jóindulattal fordulok önhöz, csak beszélgetni szeretnék.

– Nem akarok beszélgetni.

– Pedig a közönség kíváncsi, mit érez, hogy van, mi lesz a jövőben?

– Nem akarok beszélni.

– Arról sem, hogy bár sokan elhagyták Fábiánné Rozsnyói Katalint, de aztán visszatértek hozzá? Nem fél attól, hogy elkallódik?
– Én biztos nem megyek vissza hozzá. Tegyük le a telefont, mert nem akarok beszélgetni.

– Rendben, köszönöm.


Még szerencse, hogy ültem, de a döbbenettől amúgy is így tettem volna. Ám jött a slusszpoén. Egy perc múlva visszahívott.
– Ki írta azt az újságban, hogy le vagyok törve? – kérdezte. Mondtam egy nevet, majd így válaszolt: – Soha többet nem veszem fel maguknak a telefont – és lecsapta.


Fürdök is az Eb-n

Tegnap elnökségi ülést tartott a Magyar Kajak-kenu Szövetség. Az Európa-bajnokságra utazó csapatban C2 200 m-en a Kolonics, Kozmann duó az olimpiai távokon való eredményesség érdekében nem él a részvétel jogával, így egy szegedi egység, Fürdök Gábor és Horváth Gábor indul ebben a számban Pontevedrában. Az elnökség elfogadta, hogy Janics Natasa Szegeden készül, és minden támogatást megad neki. Ami pedig Janics tegnapi, lapunkkal szembeni viselkedését illeti, Petrovics Kálmán, a Démász- Szegedi VE igazgatója így értékelt:
– Sajnálom, hogy kizárja a nyilvánosságot az életéből, lehet, most erre van szüksége. Nagyon komoly megrázkódtatáson ment keresztül, vívódik közel fél éve. Bízom benne, hogy mielőbb talpra áll – mondta Petrovics. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékó Péter bejutott a vb-döntőbe

Lékó Péter döntetlen játszott az orosz Barejev ellen az Elisztában zajló sakkvilágbajnok-jelöltek… Tovább olvasom