Délmagyar logó

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 19°C | 30°C Még több cikk.

Elutasították a Pick óvását

Elutasították a Pick óvását
Első fokon elutasította a MOL-Pick Szeged óvását a Magyar Kézilabda-szövetség fegyelmi bizottsága, így marad a 18-18-as végeredmény, amit Tatabányán játszott a csapat. A szegedi klub még gondolkodik, hogy van-e értelme fellebbezni a döntés ellen.
Marad a 18–18-as végeredmény, elutasította a fegyelmi bizottság a MOL-Pick Szeged óvását, első fokon nem adott helyt a szegedieknek, akik több felvétellel is bizonyították, hogy játékvezetői műhiba történt a Tatabánya ellen lejátszott (2016. december 16.) NB I-es bajnoki meccsen.

Érdekes dolog az óvás, hiszen nagyon sokszor meglepetéssel szolgál, különösen, ha az indoklást nézzük. 

Most is másfél óráig tartott tanácskozás, a MOL-Picket Szögi Nándor operatív igazgató és Marko Krivokapics másodedző képviselte. A másfél órás megbeszélésen többször is elhangzott, hogy a szegedi csapatnak igaza van, de nem bizonyítható, hogy a játékvezetők megváltoztatták volna az ítéletüket, és az sem, hogy bármelyikük is ítélt volna a kérdéses szituációban valamit.

Mi történt? Az utolsó másodpercekben egyenlített a Bányász, Sego kapus előredobta a labdát, Thiagus Petrus a kezdőkörbe lépett, a játékvezetők jelt adtak a kezdésre, amikor a hazai játékosok közül ketten is akadályozták a dobásban a brazil légióst. Az új szabály szerint ezért azonnali kizárás (kék lap) és hétméteres járt volna a Szegednek. Ez viszont elmaradt.

A Pick hiába vitt három felvételt, mégsem tudta bebizonyítani az igazát, pedig jól látszik, hogy Andorka játékvezető a hátsó zsebében a lapért nyúl, miközben Matics edző a pálya közepén a játékosaival veszekszik, hogy miért követték el a szabálytalanságot. Ezek után lefújták a meccset, a Pick másnap alaposan kielemezte az esetet, majd december 19-én beadta az óvást. 

Lesz-e a folytatása az ügynek? A szegedi együttes még gondolkodik, hogy van értelme megtámadni a döntést, hiszen ezen a megbeszélésen még az is elhangzott, hogy nehéz meghatározni, hogy mi a játékvezetői műhiba. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Februárban folytatódik a kézilabda NB I/B

Öt Csongrád megyei csapat szerepel a kézilabda-másodosztályban, azaz az NB I/B-ben. Tovább olvasom