Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Elutasították a Valdor-Szentes óvását

Elutasították a Valdor-Szentes férfi vízilabdacsapatának az óvását. A bizottság szerint a zsűri hibázott, így marad a medencében elért 10-9-es BVSC győzelem.
A 10–9-es vendéggyőzelemmel végződött Valdor-Szentes–BVSC-Wáberer Hungária-Zugló férfi vízilabda-mérkőzést a hazai klub megóvta. A Kurca-partiak a következőkre hivatkoztak: a fővárosiak játékosát, Létay Krisztiánt 17 másodperccel a lefújás előtt harmadszor is kiállították a bírók. De Dőry Farkas lövését 6 másodperccel a dudaszó előtt blokkolták, így a labdabirtoklás joga visszaszállt a BVSC-re. Létay helyett bejöhetett volna egy játékos, de ő úszott vissza a pályára, holott kipontozódott, a szabálykönyv megfogalmazása szerint „illegális játékosnak” minősült. Ez büntetőhibának számít, amiért ötméterest kellett volna ítélni, amit ha értékesítenek a házigazdák, már nem veszíthettek volna.

Ezzel szemben a Magyar Vízilabda Szövetség versenybírói bizottsága elutasította a Kurca-partiak óvását, azzal indokolva a döntést, hogy a zsűri szentesi titkára, Mihály Gábor nem jelezte – az előírásoknak megfelelően – piros zászlóval a játékos mérkőzésből való kizárását, és ezt hangosbemondón sem közölte. Az érintett állítja, megtette, sőt a fővárosiak trénere, Märcz Tamás bólintással azt tudomásul vette. Ezt a szentesiek által beadott és bizonyítékként elfogadott videofelvétel nem igazolta, nem igazolhatta, hiszen az a meccs eseményeit kísérte figyelemmel.

– A szentesi mérkőzéstitkár annyiban hibázott, hogy nem figyelte, az általa jelzett szankció megvalósul-e, vagyis Létay Krisztián kizártként elhagyja-e a medencét, a meccset nézte – kommentálta a döntést, az eseményeket Lukács Dénes, a Valdor-Szentes vezetőedzője, aki azzal folytatta: mindenki tudja, a Szentesnek volt igaza, de azt megfelelő felvétel híján nem bizonyíthatta. Az ügyet a tréner a maga részéről lezártnak tekinti, a bennmaradásra koncentrálnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tisza Volán Szegedi Vízmű: már ma javíthatnak

Szlovák, cseh és szerb játékosokkal erősített a szerb jégkorongligában a Crvena zvezda, így már előzetesen tudni lehetett, hogy nehéz mérkőzés vár a Tisza Volán Szegedi Vízmű együttesére szombaton. Tovább olvasom