Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 17°C Még több cikk.

Elvárás: előrelépni

A kézilabda második vonalában is elkezdődött a pontvadászat, a dorozsmai csapatok ötvenszázalékosan vették az első akadályokat. A fiúk és a lányok idegenben vereséget szenvedtek, otthon viszont nyertek. Az elvárás, hogy a tavalyi helyezésnél előrébb végezzenek a gárdák.
A Szeged-Dorozsma névre hallgató férfialakulat keretében alapos változások történtek. Oszlánczi András abbahagyta a játékot, Bella Árpád helyét pedig Giricz Sándor foglalta el a kispadon. Érkezett Balda Ákos, Kiss Olivér (mindkettő Pick, előbbi kettős játékengedéllyel, utóbbi egy évre), Sziládi Tamás és Savanya Zsolt (utóbbiak Tisza Volán ifi). A vezetőség a lécet kissé magasabbra tette, a tavalyi 10. hely után a középmezőnyben kell végeznie az együttesnek – tudtuk meg a férfi és a női szakosztály elnökétől, Miksi Istvántól. Az anyagiakban nem dúskálnak – a város és a szponzorok „adják össze" a büdzsét –, de a bajnokság nyugodt végigjátszására, befejezésére rendelkezésre áll a pénz.

– Ismerem a csapatot – mondta Giricz edző –, ezért érdekes kihívás számomra velük dolgozni. A tapasztalat, a rutin megvan a játékosokban, a taktikai fegyelmen és repertoáron kellene javítani, bővíteni, és akkor elérhetjük a kitűzött célt.

A lányoknál is „mozgott" keret, távozott Fülöp Andrea (HNKC SE), Takács Bernadett (Békéscsaba), Renata Jancsarova pedig még nem teljesen harcképes, de visszatér és az edzőséggel (az ifjúsági korosztállyal dolgozik majd) kacérkodik. Asztalos Judit is ígérte, hogy ismét – tavalyhoz hasonlóan – számíthatnak rá, és a HNKC SE-vel szerződést bontó Dobó Andrea is a Szeged-Kiskundorozsma KSE-ben kötött ki. Giricz Sándor helyét a kispadon Ördögh József foglalta el, de előbbi menedzserként, szakmai tanácsadóként még a női csapatnál is vállal szerepet. Érkezett még Gagyi Erika, Raffai Kata (mindkettő HNKC SE, kettős játékengedély), Patocskai Éva, Mezei Virág és Kurucz Brigitta (utóbbi három Kiskunhalas), de számítanak még esetlegesen a vásárhelyi Teodora Bloj „kettőssel" való szerepeltetésére is.

Az elvárás, hogy az 1–6. hely valamelyikén zárja a bajnokságot az együttes, ehhez a körülmények, az anyagiak adottak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra éled Szegeden a Labdaház-kupa

Öt év után újból megrendezik Szegeden, a Labdaház-kupa amatőr teniszversenyt. Ladányi Zsigmond és… Tovább olvasom