Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Elvették Farkas Zsolt ob-aranyérmét

A zsombói Farkas Zsolt második helyen végzett az országos szériakrossz-bajnokságon. A tehetséges versenyzőt a szervezők fosztották meg a bajnoki címtől, hiszen a befejező kecskeméti futam előtt törölték a Kecelen elért eredményét. Ezután hiába lett második a zárófutamon, egy érdekes pontszámítás miatt nem ünnepelhette élete első bajnoki címét.
Farkas Zsolt és szerelőcsapata nagyon készült az utolsó bajnoki futamra a szériakrossz országos bajnokságon. Egész héten az autót szerelték, késő éjszaka is fent voltak, próbálták minél jobb állapotba hozni a járgányt. A fiatalok azért dolgoztak, hogy a zsombói Farkas Zsolt élete legnagyobb eredményét érje el, országos bajnok legyen. Erre megvolt minden esélye, hiszen a zárófutam előtt négy ponttal vezetett a kecskeméti ifj. Gombai Zoltán előtt. A kis Csongrád megyei csapat felfokozott hangulatban várta a zárófordulót. És ekkor jött az első meglepetés.

– Sok minden gyanús volt számomra – kezdte a beszélgetést Farkas Zsolt –, éppen ezért már egy nappal a verseny előtt telefonon érdeklődtem, hogy tényleg törölték a keceli eredményemet? Mivel már ekkor vitába keveredtünk, ezért azt mondtam, hogy majd a verseny előtt megbeszélünk mindent. A rajt előtt olyan indokot találtak, hogy „orvosi műhiba" miatt törölték az eredményemet. Számomra felfoghatatlan, hogy miért zártak ki. Kecelen a szabadedzésen összetört az autóm, ezért az ob-futamra az üllési Veszelka Lászlótól kölcsönkaptam a gépét. A helyi szervezők azt mondták: mehetek a kölcsöngéppel, versenyezhetek. Konkrétan nem indokolták meg a kizárásom. A versenyszabályra hivatkoznak, hogy tartalék autóval nem mehetnék. De nem futam közben cseréltem autót, hanem még a verseny kezdete előtt. Érthetetlen döntés, hiába reklamáltam, nem foglalkoztak velem. Óvásnak sincs sok értelme, ők már eldöntötték, hogy én nem nyerhetek.

Farkas Zsolt eddig kétszer volt ezüstérmes az országos bajnokságon. Érdekes, akkor is egy kecskeméti versenyző, Kiss György előzte meg. Most is egy kecskeméti pilóta, ifjabb Gombai Zoltán kaparintotta meg a bajnoki címet.

– Lehet, hogy összefüggés van a régi és a mostani dolgok között. Nem először babrálnak ki velem. Mivel a szervezők között is található több kecskeméti, és az utolsó verseny is a Bács megyei városban volt, így érdekük volt, hogy egy helyi fiú nyerjen. Pedig az idei sorozatban ötször lettem első, míg riválisom csak kétszer állt fel a dobogó legfelső fokára. Egyszer úgy, hogy én nem is voltam ott a versenyen. Többször előfordult, hogy leköröztem, rommá vertem, mégsem én lettem a bajnok.

A nagy kérdés, hogy mit hoz a folytatás. A zsombói sportoló nagyon csalódott volt. Idén erre tett fel mindent, szeretett volna bajnoki címet ünnepelni.

– A legrosszabb az egészben, hogy apukám és a barátaim is annyit dolgoztak az elmúlt időszakban, hogy az emberfeletti volt. Szereltünk napközben, nemegyszer éjszakákon át. Úgy érzem, az eredményeim alapján én voltam a legjobb, a szervezők mégis másképpen gondolták ezt, megfosztottak egy aranyéremtől. Folytatom-e? Nagy valószínűséggel más kategóriában még találkozhatnak velem. Most tele a hócipőm, és az sem lehetetlen, hogy hátat fordítok a szériakrossz-bajnokságnak.

Olvasóink írták

  • 1. Flashback 2008. január 22. 19:32
    „Nagyon sajnálom pedig szerintem te vagy bajnok. Jól nomyod! Ne adjátok fel, mutassátok meg hogy nem lehet csak úgy félresöpörni benneteket!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyemelés: Gábor Róbert az Eb-n járt

A Szegedi Lelkesedés SK utánpótlás-versenyzői több versenyen is dobogóra léptek. Közülük… Tovább olvasom