Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Emlékek az archívumból

Sorozatunkban szombatonként a Délmagyarország sportrovatának legérdekesebb cikkeiből szemezgetünk, a 10, 25 és 50 évvel ezelőtt történtekből válogatva. A 17. részben 2006, 1991 és 1966 kilencedik hetének híreiből idézünk fel egyet-egyet.

10 éve történt

Vb-re készültünk
Tíz évvel ezelőtt, 2006 nyarán labdarúgó-világbajnokságot rendezett Németország. Ahogy most, a franciaországi Európa-bajnokság előtt, úgy abból az alkalomból is kiemelt figyelmet szentelt lapunk az eseménynek, hiszen a március 3-i, pénteki számban arra figyelmeztettük az olvasót, hogy már csak 98 nap van hátra a vb-ig.

A szegedi Széchenyi térre szervezte a Pick Szeged, a Rádió 88 és a Délmagyarország a szurkolói klubját. Az eseményeket egy nagy kivetítőn lehetett követni, és kísérőrendezvények is színesítették a programot. Ilyen volt a műfüves futballtorna kicsiknek és nagyoknak, a lábteniszbajnokság, különböző koncertek és játékok, miközben neves sportolók érkeztek vendégnek a rajongók közé.

25 éve történt

Bajnok az SZJSC
A jégkorong OB II döntőjének visszavágóját Debrecenben, a nagyerdei műjégpályán rendezték. Az első találkozót Szegeden a hazai SZJSC nyerte hosszabbítás után 7–6-ra, ezek után jöhetett a mindent eldöntő meccs, amely előtt már biztos volt, hogy a hajdúságiak az OB I-be neveztek, így ott kezdték a következő idényt, míg a szegediek anyagiak hiányában maradtak az OB II-ben. És ha esetleg megint döntetlen lett volna a végeredmény, kétszer öt percben döntötték volna el a bajnoki cím sorsát.

Ahogy lapunk korabeli tudósításából megtudtuk, ez utóbbi eshetőségre minimális esélyt adott a vendégcsapat, mert „Pápai mesterhármasával köszöntött be a nagyerdei jégstadionba a Szeged, majd a 14. percben Kalocsa bezsákolt még egyet, ezzel megnyugodhattak a kedélyek". A duó ezután sem fukarkodott a gólokkal, Pápai Miklós 5, a Tisza Volán Szegedi Vízmű jelenlegi mestere, Kalocsa László 2 találatig jutott, a vége 7–4 lett, így az OB II-es bajnokságot az SZJSC nyerte.

50 éve történt

Taktikai edzőmeccs
1966. március 4-én kora délután felkészülési mérkőzést játszott a bajnoki rajtra készülő SZVSE és a SZAK labdarúgócsapata. A két edző közül a hazai vasutasok mestere, Kalocsay Géza így vélekedett: – Nekünk ez lesz a főpróba, ugyanis (Salgó)Tarjánban már mérkőzni kell. Ott szép játékot és egy pontot szeretnék.

Az ellenfél, a SZAK mestere, dr. Bánáthy János pesszimistább volt: – Amit én a csapatomtól várok, az nem újságcikkbe való!... Gyengék vagyunk.

Na, ki nyert? Persze, hogy Orovecz és Bozóki góljaival a SZAK 2–0-ra.

Eközben a Magyar Népköztársasági Kupában az alacsonyabb osztályú csapatok találkoztak. Szegeden a városiak és a járásiak csaptak össze a következő párosításban: Sándorfalva–Tápé, Juta– Szőreg, Postás–Baktó, Falemezgyár–Helyiipar, Bőrösök–Felsőfokú Vasútforgalmi Technikum.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZEAC: újra találkozott a doktorcsapat

SZEAC: újra találkozott a doktorcsapat
Egy éve írtunk először a SZEAC szenior kalapácsvetőiről, akik évről évre összejönnek, beszélgetnek, sztoriznak egy jót. Tovább olvasom