Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Ennyi helyzet nem maradhat ki: A-Híd Szeged-Szolnok 6-8

A férfi vízilabda OB I nyolcadik fordulójának csúcsrangadóján a bajnokság két nagy esélyese, az A-Híd Szeged és a Szolnok csapott össze az újszegedi sportuszodában, ahol a vendégek a sok helyzetet kihagyó hazaiak ellen 8-6-ra nyertek.

A-Híd Szeged - Szolnoki Dózsa-Közgép 6-8 (1-1, 2-1, 1-3, 2-3)
Férfi vízilabda OB I, 8. forduló. Szeged, újszegedi sportuszoda, 400 néző. Vezeti: Vogel, Fekete.
A-Híd Szeged: Nagy - Juhász, Tóth M., Seman 1, Decker Á. 1, Kiss 1, Szivós 3. Csere: Jansik, Kunac, Hegedüs, Molnár, Sánta. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Szolnoki Dózsa-Közgép: Decker - Gocsics 1, Jansik D., Hosnyánszky 1, Kis 1, Mitrovics 2, Vámos 2. Csere: Pásztor 1, Tóth P. Vörös, Nagy R., Hangay, Török. Vezetőedző: Kovács István.
Gól - emberelőnyből: 14/1, ill. 14/5.
Gól - ötméteresből: 2/-, ill. -/-.

Kikapott a Szeged a Szolnoktól. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)

Vincze Balázs:
- Nagyon sok helyzetet hagytunk ki, de a legtöbbet kihagytuk. A védekezéssel elégedett lehetek, de a vendégek mestere is. Szolnokon nehezebb lesz nyerni, mint itthon.

Számításaink szerint 13 emberelőny és két ötméteres maradt kihasználatlanul hazai oldalon. Ennyi helyzet és ziccer nem maradhat ki egy ilyen rangadón! Persze semmi sincs veszve, a bajnokság a rájátszásban dől el.

4. negyed (2-3)

8. perc:
Kovács István reklamál, ugyanis ő nem kért időt, mégis taktikai értekezletet kell tartania. Ilyet sem láttunk még. A fórt nem használja ki a Szolnok, de az utolsó másodpercekre már felúsztó szegediek láttán sem jön zavarba Vámos Márton, aki két másoperccel a vége előtt okos labdatartás után betalál. Ezzel eldönti a rangadót. 6-8

6. perc: Szegedi fór és időkérés. Decker Attila azonnal kapura húzza a Szivóstól kapott labdát, de testvére véd. Újra előnybe kerülünk, méghozzá kettős fórba, ugyanis Kis Gábor reklamálás miatt kap 20 másodperc pienőt. Nem hisszük el ami történik, de ez sem elég, Tóth Márton lövése épphogy súrolja a kapufát.

5. perc: Előnybe kerülünk, de Szivóson kívül senki sem mer lőni, a csapatkapitány próbálkozását viszont Decker Attila hárítja.

4. perc: Szivós nagyon finom passzal szolgálja ki Decker Ádámot, akinek testvére mellett egy védő is megnehezíti a dolgát, így lövésig sem jut. Az elvesztett labdával támadnak a vendégek, Vámos Márton pedig újra előnyhöz juttatja csapatát. 6-7

3. perc: Előnybe kerül a Szolnok, Gocsics pedig azonnal lő. Védhetetlen. 5-6 A szegedi csapatkapitány újra villan, Szivós Márton szinte ugyanonnan talál be, ahol az előbb. 6-6

2. perc: Végre! Szivós Mártonnak újra jól sül el a keze, éles szögből a rividbe talál. Szinte felrobban a sportuszoda, nagy az öröm. Újra egál! 5-5

1. perc: Most sem tudjuk elhozni a labdát a ráúszásnál, minden úszóversenyt a Szolnok nyert. Mitrovics remek labdát kap, de kapufát talál, majd Nagy Viktorhoz pattan a labda. Kiss Csaba lövése messze elkerüli a kaput.

Kikapott a Szeged a Szolnoktól. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)

3. negyed (1-3)


8. perc: Kiss Csaba eladja a labdát, érthetetlen hogy miért ejtette ki a labdát ellenfeéle kezébe, Sánta Dániel szerencsére labdát csen a túloldalon, Vincze Balázs pedig a negyed utolsó hazai támadása előtt időt kér. Szivós Márton nincs formában, semmi sem jön össze neki, majd a bírók el is veszik tőlünk a labdát, de senki sem érti miért. Hátránnyal vágunk az utolsó negyednek.

7. perc: Stefan Mitrovics kap labdát, Nagy Viktor a kapu jobb oldala felé mozog, Mitrovics viszont az ellenkező irányba lő kapásból. Ahogy tanítják. 4-5

6. perc: Szivós Márton labdát szerez, de a lövése már hiába erős, Decker hárítja.

5. perc: Emberelőnybe kerül Jansik kiállításával a Szolnok, Kovács István időt kér.

4. perc: Remek centerezés után Pásztor Mátyásnak nincs nehéz dolga, üres kapu előtt nem hibázik. 4-4 Jansik Szilárd vállalja az újabb büntetőt, de ez is kimarad. A második kihagyott szegedi ötméteres...

3. perc: Bravúros mozdulattal válaszolunk. Decker Ádám nyakában már a kapus is ott van, majdnem elsüllyed, de testvére feje fölött átejti a labdát, ami a képzeletbeli gólvonalon túlra csorog. 4-3

2. perc: Atya ég! Hosnyánszky Norbert az év egyik legszebb találatát szerzi, a vele szemben álló szegedi hóna alatt a víz felett egy centivel egy laza csuklómozdulattal a jobb alsóba lövi a labdát. Nagy Viktor keze és a kapufa között pont egy labdányi hely volt. Klasszis találat 3-3

1. perc: A Szolnok hozza el a labdát, de a védekezés mintaszerű hazai oldalon. Sajnos Decker Ádám lövését egy vendég blokk hatástalanítja.

Kikapott a Szeged a Szolnoktól. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)

2. negyed (2-1)


8. perc: Három gólos vezetés helyett szolnoki felzárkózás. Az előbbi hibát Stefan Mitrovics büntette egy bombagóllal. 3-2 Ötmétereshez jut a Szeged, de ezek nem Szivós Márton percei, a felső lécet találja el. Akár négy góllal is vezethetnénk, hazai szempontból a lehető legjobbkor jön a szünet, rendet kell tenni a fejekben.

7. perc: Kiss Gábor két kézzel víz alá viszi Szivós Mártont, a síp mégis néma marad. Büntetésül megint óriásit védekezik a Szeged. Szivós Mérton megúszik, de kihagyja a ziccert, a kapus kezére lövi... Ezért nagy kár, a közönség sem hiszi el.

6. perc: Remek védekezés után Török Béla csak középre tud lőni, ez természetesen csemege Nagy Viktornak. Időt kér a Szeged.

5. perc: Vincze Márk próbálkozott. Az önbizalmával nincs gond, de a lövés nem okoz gondot Deckernek.

4. perc: A szerencse is mellénk pártol, hiszen újra fórban Kiss Csaba lő, amelyre remekül mozdul Decker Attila, csakhogy egy szolnoki kézen megpattan a labda, így a másik sarokban köt ki a játékszer. Védhetetlen. Máris két góllal vezetünk! 3-1

3. perc: Remek labdaszerzés után fórhoz jutunk. Már úszik vissza a kiállított szolnoki, amikor Lukas Seman két védő szorításában a kapuba pöcköli a labdát! Óriási gól! Vezetünk! 2-1

2. perc: Egy-egy gyenge támadásvezetés után Nagy Viktor véd hatalmasat, sajnos Decker Attila a túloldalon lemásolja a teljesítményt. Mindkét világbajnok hálóőr most villant először.

Galéria kép

1. negyed (1-1)

8. perc: 26 másodperccel a negyed vége előtt Kovács István időt kér, de Hegedüs Gábor blokkol. Azt kaptuk, amire számítottunk: parázs csata és remek védelmek mindkét oldalon.

7. perc: Két szolnoki nem értette meg egymást, a Kis Gábor fejéről lepattanó labda a miénk, majd fórba kerülünk, de Jansik Szilárd csak a kapufát találja el.

6. perc: A Szolnok is fórhoz jut, de remek a szegediu védekezés, Vámos Márton nem tudta célba venni a kaput, két méterrel mellé lő.

5. perc: A harmadik emberelőnyünket is megkapjuk, ezzel már illene élni, épp ezért Vincze Balázs időt kér. Hosszas támadás végére tesz pontot Szivós Márton, kilövi a hosszú felsőt! 1-1

4. perc: Egyenlíthetnénk, de Tóth Márton lövése fölé megy, szerencsére Mitrovicsé is.

3. perc: Ezúttal mi veszítjük el a labdát, a kapunk közelében maradó olimpiai bajnok center, Kis Gábor ezt könyörtelenül ki is használja. 0-1

2. perc: Tóth Márton megint labdát szerez, de megint nem jó a centerezés, ezúttal Kiss Csaba rontja el. A túloldalon közben Hosnyánszky egy bődületes kapufával ijesztget.

1. perc: A ráúszást Vámos Márton nyeri, de azonnal megáll a meccs, mert elromlott az eredményjelző. Két perc alatt megjavították, újraindulás után pedig Tóth Mártomn azonnal labdát szerzett, de a centeretés nem jó.

12.50: Az egykori szegedi, Török Béla természetesen nagyobb tapsot kapott, mint a többi szolnoki, az A-Híd Szeged játékosainak bemutatásánál pedig már óriási a hangulat. A szurkolókra szokás szerint nem panaszkodhatunk, reméljük a játékkal is így leszünk a végén.

12.45: Üdvözöljük olvasóinkat az újszegedi sportuszodából. A sátor alatt már háromnegyed órával a kezdés előtt elfoglaltak minden ülőhelyet, de így is folyamatosan érkeznek a szurkolók.

A szolnokiak keretében továbbra sem szereepel a sérült Milan Alekszics, de két világ- és Európa-bajnok szerb és két olimpiai bajnok magyar így is van avendégeknél. A hazai keret teljes, mindenki remek állapotban várja a nagy rangadót.

A fiatalok már a vízbenA bajnokság szombati derbije nagyon izgalmasan alakult és az A-Híd Szeged szempontjából örömteli végeredménnyel zárult: a Vasas 10-10-es döntetlent tudott kiharcolni az eddig hibátlan Honvéd otthonában, így az utóbbihoz hasonlóan 19 pontos Vincze-legénység jobb gólkülönbségének köszönhetően a második helyre ugrott a tabellán.

Ennél is nagyobb szó lenne, ha a negyedik helyen álló Szolnoktól meglépne a Szeged, erre pedig itt a remek alkalom, hiszen 13 órától az újszegedi sportuszodában a Tisza-parti riválist fogadja.

Korábban:

Az 1954-es férfi vízilabda élvonalbeli pontvadászat mindkét város szempontjából történelmi volt, de más előjelekkel. A Szolnoki Dózsa a bajnokság történetének első vidéki győztese lett, ráadásul veretlenül, míg a Szeged addigi legrosszabb produkcióját nyújtva két pontjával az utolsó helyen végzett.

Ma már más időket élünk, reményeink szerint a magyar vízilabda sokadik aranykorszakát kezdte el a barcelonai hőstettel, amelynek bizony szolnoki és szegedi letéteményesei is voltak, így nem túlzás kijelenteni, hogy a soros ellenfél az egyik legnagyobb vetélytársa az A-Híd együttesének. Sőt a lehető legnagyobb! Soroljuk is, miért.

A mutatott játék és a keret alapján vitathatatlan: a Szegednek idén tavasszal volt az eddigi legnagyobb sansza először bejutni az OB I fináléjába, és a szakértők is erre számítottak. Hidegzuhanyként ért minket, hogy az esélyesebb Vincze-legénység a Szolnok elleni elődöntős párharcban kettős vereséggel bukta el a bronznál fényesebb érmet, ezért pedig vissza kell vágni!

A névsort elnézve erősebb keret nem is érkezhetne vasárnap az újszegedi sportuszodába, a 13 órakor induló csatában a bajnokság első számú esélyese lesz az ellenfél. A már említett világbajnokság második legfiatalabb magyarja, Vámos Márton nyáron a Vasasból igazolt Szolnokra, ahol olyan klasszisok várták, mint az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert és Kis Gábor, valamint az Európa-bajnoki és világbajnoki címmel is rendelkező szerb trió, Zivko Gocsics, Stefan Mitrovics és Milan Alekszics – utóbbi kettő BL-győztes is. Ott van a csapatban a szegedi válogatott, Török Béla is, aki éppen az A-Hídtól igazolt a riválishoz. Ne feledjük, hogy itt még a trénerek is a szakma krémjéhez tartoznak, hiszen a kapusedző az olimpiai bajnok Kósz Zoltán, míg a csapatot az a Kovács István irányítja, aki a Molnár Tamás és Szivós Márton fémjelezte Honvédot kilenc éve Euroliga-sikerre vezette.

A tavalyi itthoni alapszakasz-mérkőzést Decker Ádám és Decker Attilamiatt testvérharcként harangoztuk be, most pedig ez duplán igaz, hiszen a szegedi Jansik Szilárd öccse, Jansik Dávid is a szolnokiakat erősíti. A helyrajzi kérdést pedig még nem is vettük ide: Tisza-parti derbi elé nézünk. A két csapat között nincs olyan különbség, mint ötven idénnyel ezelőtt, így minden adott egy kiélezett rangadóra, amely hozzájárul ahhoz, hogy ez a párharc is igazi klasszikussá váljon.                                            

Olvasóink írták

 • 19. BarnaMiklós 2013. november 05. 10:06
  „Kedves 18. szbarat! Szívós Márton teljesítményének elemzéséhez ajánlom az alábbi, hivatalos adatokat a figyelmedbe, mielőtt "tizeznél":
  http://www.waterpolo.hu/store_pdf/MatchReturnData_214_20623.pdf .
  Én viszont örülök, hogy Szívós Márton a szegedi csapatban "okoskodik"...tegye még sokáig, erőt neki hozzá!”
 • 18. szbarat 2013. november 04. 17:14
  „Nem Vincze fia miatt kapott ki a Szeged, ne "hőbörögjünk" már emiatt, kb 1 percet játszott, hanem azért mert szinte mindent Szivósra játszanak. Lőtt 3 gólt, de kihagyott kb.10 helyzetet.Nem kellene ezt az utat járni, régen ugyan ez volt Varga Tamás időszakában,amikor itt játszott. Elég sok jó játékos, meg befejező ember van a Szegedben most.
  Még annyit vettem észre a meccsen, hogy a kelleténél egy kicsit többet okoskodik a vízben Szivós, mint amennyit kellene, ha ezt az energiáját is a játékra fordította volna,akkor 5 gólt lő, és döntetlen lett volna a meccs, mert győzelmet nem érdemeltünk ezen a meccsen.
  Kedves zehn, tavaly Eger lett a bajnok, nem pedig a Szolnok.”
 • 17. DenyWhite 2013. november 04. 15:00
  „Hát ez meg volt ez a meccs, de gondolom akkor omlott össze a csapat amikor a "mester"beküldte a fiát a kis Vincét!Persze mindenki röhögött!És így nem megy a játék!Tudni kellene hogy kinek hol a helye?!”
 • 16. zehn 2013. november 04. 07:26
  „Természetesen nem örülünk a vereségnek. Sajnos Pécsen is volt már egy kisiklás. Itthon ennek a csapatnak mindenkit vernie kellene. Nem történt katasztrófa, tavaly a Szolnok 6 vereséggel az alapszakaszban, negyedik helyről, lett bajnok. Jóhogy kell a fedett uszoda! Mint a falat kenyér. Nekünk is, a sportolóknak is! Ez már régóta jár a városnak! Hajrá Szeged!”
 • 15. hangman 2013. november 04. 07:04
  „Nincs nagy gáz, csak 3-1-nél sikerült kihagyni egy nagy ziccert, ami után visszajött a szolnok, no meg a Szívós büntetője is 3-2 körül volt, ami a kapufán csattant, nagyjából ennyin múlt a győzelem. Nincs gond menni kell tovább, tavasszal kell bajnokságot nyerni.”
 • 14. sikan 2013. november 03. 23:10
  „13. luckyrocky:
  "a legtöbbje valamilyen doktor, és ért is a szakmájához": sajnos a legtöbbje a sporttevékenysége melléktermékeként, mintegy ajándékként kapta a diplomáját (távolabbi rokonom is van köztük, egyikük gyermeke ma ellenfélként játszott itt!). Nem bíznám magam rájuk semmilyen ügyben (olyat is ismertem közülük, aki osztályvezetőként alibi munkáért, amit soha sem végzett, vett fel másik cégnél is fizetést, most is vezető az Önkormányzatnál)! A szegedi Önkormányzat éppen most nem költ sokat a focistákra, tudtommal amióta a falábú Kiss-Rigó fiókák (hála az égnek) nem itt kergetik a labdát, támogatást sem kapnak! De a kupavereség és a harmadik (!) Szolnok elleni vereség azért valami zavart sejtet, a nagy mellényt le kellene vetni! A stadionépítés helyett én is inkább uszodákra költeném az adóforintjainkat, nem a felcsúti lángész hóbortjaira!”
 • 13. luckyrocky 2013. november 03. 18:25
  „Mindenkinek igaza van. Kár ezekre a fiúkra egy fillért is áldozni. Mit adtak nekünk: csak három olimpiai bajnoki címet zsinórban, világbajnoki címet és még sok minden mást is, felsorolni is nehéz. Egy bakfitty a magyar focihoz képest. Inkább építsünk stadionokat, sokkal több pénzt hoz hiszen százak mennek focimeccsre. Az aztán az igazi, milliókat kereső falábú bunkók, akik elmehetnének vízügyi szakembereknek,hiszen a lábukkal már meg is szüntetik az árvízveszélyt. Ezek az ostoba vízilabdázók meg itt fürödnek a jó kis vízben, a "fene tudja miként", de a legtöbbje valamilyen doktor, és ért is a szakmájához. Szabadidejében meg képes vízilabdázgatni óriási pénzekért( nézzük meg a szegedi városháza hozzájárulását a focihoz és a vízilabdához) És végül hozzáteszem , hogy én is fociztam régen( szégyellem magam is a maiak miatt)”
 • 12. lacla 2013. november 03. 18:17
  „Egy rangadón ki lehet kapni szoros meccsen. Egy fedett uszodányival jobb volt a Szolnok, aki e vereség miatt leírja végleg a csapatot az nem is akarja a sikert a csapatnak igazán. A 3x-os olimpiai bajnokkal kapcsolatban viszont igaz a 10. hozzászóló véleménye, már lejárt az ideje az egykori nagyszerű játékosnak.”
 • 11. luckyrocky 2013. november 03. 17:47
  „1. - Szerinted miért nincs Szegeden fedett uszoda?
  4.- Azért mert most kikaptak, már nem is lehet őket szeretni? Amikor európai kupát, magyar kupát és bármi mást nyernek, akkor ők a legjobb fiúk? Nincs veled valami baj? Értékrendileg.”
 • 10. sikan 2013. november 03. 17:44
  „Ha a kiöregedett Molnár Papesz annyi ideig a játékra koncentrálna, amennyi időt az Áfonya cukrászdában és egyéb vendéglátóhelyeken tölt, talán nem ez lenne az eredmény! Már csak múltja van, mégis agyonfizetik, ide hozták levezetni! Inkább hajtós, feltörekvő fiatalok kellenének (igaz ez a PICK-re is, ott is vannak kivénhedt játékosok, akiknél már vannak jobbak!).”
 • 9. haresz 2013. november 03. 17:38
  „Lóherék vagytok. Eddig mindig a szezon végét szúrták el, most már az elejét is. Erre felesleges pénzt áldozni.”
 • 8. bambulla 2013. november 03. 16:59
  „bakker két büntetőt kihagyni
  meg csomó előnyt eltékozolni
  sajnos most jobb volt a szolnokiak kapusa, mint a mienk”
 • 7. csizmadialaszlo 2013. november 03. 16:44
  „Miért volna kár ,,ezeknek"? Nekünk is jó lenne, nem?”
 • 6. Zotya100 2013. november 03. 16:11
  „4. - A bajnokság elején, az első kudarc után ez igazán "szép" megjegyzés. Gratulálok.”
 • 5. szegedifiú 2013. november 03. 15:59
  „Nyert a mumus.”
 • 4. haresz 2013. november 03. 14:59
  „Ezeknek kár fedett uszoda!”
 • 3. zehn 2013. november 03. 14:49
  „Ez nagy csalódás!”
 • 2. Bábkacsa 2013. november 03. 14:25
  „Hajrá Pick Szeged!!!!!”
 • 1. zehn 2013. november 03. 13:21
  „Ja! Sátor alatt, mint egy vándorcirkuszban. Az ország harmadik városának évtizedek óta nem lelik normális, fedett sportuszodára. Röhej!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyobb rangadó már nem is lehetne: jön a Szolnok

Vasárnap 13 órakor a jelenlegi legnagyobb vetélytárs érkezik az újszegedi sportuszodába. Tovább olvasom