Délmagyar logó

2018. 11. 20. kedd - Jolán 2°C | 8°C Még több cikk.

Éremeső Párizsban

A közelmúltban Párizsban rendezték meg – huszonkét nemzet versenyzőinek részvételével – a tanulásban hátrányos helyzetű sportolók atlétikai Európa-bajnokságát.
A közelmúltban Párizsban rendezték meg – huszonkét nemzet versenyzőinek részvételével – a tanulásban hátrányos helyzetű sportolók atlétikai Európa-bajnokságát. Szegedet a hagyományoknak megfelelően Antal Andor edző két tanítványa, Biacsi Ilona és Biacsi Bernadett képviselte – remekül. Ilonának végre sikerült legyőznie legnagyobb riválisait, a lengyel lányokat, és 1500 méteren aranyérmet szerzett. Ezt 3000 és 5000 méteren nem tudta megismételni, ezeken a távokon második lett. Tagja volt viszont – testvérével, Bernadettel együtt – a 4x400 méteres győztes váltónak. Utóbbi egyéniben 800 méteren második, 1500 méteren harmadik lett.

A Puskás Ferenc-stadionban rendezték meg az atléták ifjúsági, junior- és utánpótlás-bajnokságát, melyen a Szegedi VSE sportolói kitettek magukért. Ez a megállapítás különösen Márton Anitára igaz, aki az ifjúságiak között megnyerte idei hetedik (súlylökés) és nyolcadik (diszkoszvetés) bajnoki aranyát. Összesen már harmincnál tart a sportág egyik legnagyobb ígérete, Eperjesi László edző neveltje. Belovai Dániel a juniorok között egy ezüsttel (súlylökés) és egy bronzzal (diszkoszvetés) gazdagodott. Az utánpótlás korosztályban Raffai Ramón a 3. helyen végzett gerelyhajításban. Bronzérmet szerzett még 100 méteres síkfutásban Szlatárovics Orsolya, míg 200-on az ötödik helyen ért célba. A fiúk hasonló távján Godaish Péter szintén az ötödik helyen zárta az ob-t, míg Tűhegyi Sára 800 méteren a negyedik legjobbnak bizonyult. Utóbbi három sportoló trénere Menyhárt Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Póló: hétfőn kezdenek Szentesen

Még egy nap és vége a pihenőnek. A szentesi vízipólósok – a férfiak és a nők egyaránt –… Tovább olvasom