Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Érmekben gazdag esztendő

A Szegedi VSE atlétikai szakosztálya évek óta a lét nem lét határán egyensúlyoz – de ez nem látszik meg a sportolók által elért eredményeken. Antal Andor vezetőedző tanítványai az idén kevesebb bajnoki aranyat szereztek, mint tavaly, viszont az egyéb elért helyezésekkel szorgalmasan gyűjtötték a pontokat.
– Felemás idényt zártunk – kezdte értékelését Antal Andor, a Szegedi VSE atlétikai szakosztályának a vezetőedzője. – Hogy miért mondom ezt? Azért, mert kevesebb bajnoki címet szereztünk, mint 2004-ben, viszont több pontot szereztünk és ennek köszönhetően az országos rangsorban a 18. helyről előreléptünk a 15-re. Ez egyértelműen fejlődést, a bázisunk szélesedését jelzi.

Márton Anita triplázott

És akkor nézzük azokat, akik bajnoki arannyal gazdagodtak 2005-ben. Az ifjúsági korcsoportú Márton Anita három elsőséget szerzett (súlylökés, diszkoszvetés, súlylökés fedett pályán), a serdülő korú Lengyel Attila nyakába kétszer (800 és 3000 méteres síkfutás) akasztottak aranyat, és „így járt" Biacsi Ilona is (utánpótlás korcsoport, 1500 méteres síkfutás, félmaratoni csapat), míg testvére, Biacsi Bernadett és Székely Orsolya egyszer-egyszer, a félmaratoni csapat tagjaként állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Az aranyakon kívül hét ezüst- és tizenhét bronzérmet szereztek a piros-kékek.

Nélkülöző szakosztály

– A nemzetközi porondon, a válogatott tagjaként is Márton Anita vitte a prímet – mondta a szakember –, az ifjúsági Európa-bajnokságon harmadik lett diszkoszvetésben. A kontinenstalálkozón kívül még három ízben ölthette magára a címeres mezt. Rajta kívül még Belovai Dániel, Szlatárovics Orsolya és a felnőtteknél Tubak Róbert képviselte egyesületünket a válogatottakban. Utóbbi a gyalogló Európa-kupán vett részt. De nem feledkezhetünk meg a Biacsi testvérekről sem, akik a speciális nevelésigényűek világbajnokságán ezüstig, míg a váltóban aranyig jutottak. Összességében, a lehetőségeinkhez képest a maximumot produkáltuk.

Az említett eredmények – Antal Andoron kívül – Eperjesi László, Menyhárt Zoltán, Kelemen Béla, Szabó Erzsébet és Kéri Ferenc edzők munkáját dicséri. A mérleg egyik serpenyőjét már telepakoltuk medálokkal, nézzük mit találunk a másikban! A szakosztály 1 millió 800 ezer forintból gazdálkodott az évben, amiből – nagyon szűkösen! – sikerült megoldani a versenyeztetést. Bár az is igaz, hogy időnként a szülőknek is zsebbe kellett nyúlniuk, fedezve a felmerülő utazási költségeket. És akkor még nem szóltunk arról, hogy az országban már csak három megyeszékhely nem rendelkezik rekortán (műanyag) borítású pályával: Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád. Azt hiszem ehhez nem kell külön kommentár...

– Ennél lejjebb már nem kerülhetünk az „értékrenden", ezután már csak a teljes önköltséges állapot következhet. Magától a klubtól semmilyen támogatást nem kapunk, de nem is csoda, hiszen éppen csak fenntartja magát. Fűtenek, világítanak ránk – komolyan mondom, örülünk, hogy fedél van a fejünk felett.

Világversenyek

A felkészülést 2006-ra november 15-én kezdte meg a szakosztály. A fiatalokra világversenyek várnak, Tubak Róbert a gyalogló Világkupán képviselheti egyletét, míg a Biacsi lányokra Svédországban fedett pályás világbajnokság, míg Angliában „normál" pálya Európa-bajnokság vár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még javíthat a Szentesi VK

A 2005/2006-os férfi vízilabda-bajnokságnak új edzővel vágott neki a Legrand-Szentesi VK. Berki… Tovább olvasom