Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Érmeket húztak a szegediek

Szegedi érmeket, sőt elsőséget is hozott az újszegedi sportcsarnokban rendezett, 19. nyílt evezős ergométeres országos bajnokság.
Négyszázhetvenöt induló, két sorban húsz gép, két nagy és több kisebb kivetítő, lelkes buzdítás (Húzd, húzd, húzd!), kétezer, ezer és ötszáz méter között váltakozó távok – előbbi az egyéni, a középső az adaptív számokban, utóbbi pedig a csapatversenyek során –, gyerekek, középiskolások, egyetemisták, érett emberek, rutinos versenyzők, megszokott és adaptív számok. Mindez a rövid összefoglalója az újszegedi sportcsarnokban lebonyolított 19. nyílt evezős ergométeres országos bajnokságnak, amelyet 2003 után immár másodszor rendeztek meg – ezúttal többek között a hazai evezősszövetség, a Concept II. Magyarország, a Démász-Szeged, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. szervezésében – a Tisza-parti városban.

A hazai klub, a Démász-Szeged versenyzői közül igazán nagyot „húzott" Radics Bence, aki az ifjúságiak könnyűsúlyú mezőnyében bajnoki címet szerzett. Ami pedig az ismétlőket illeti, a világ- és Európa-bajnok, olimpikon Varga Tamás könnyűsúlyban, Szabó Katalin pedig normálsúlyban védte meg 2008-ban elért elsőségét.

A versenyzők ergométeren modellezték a vízi csatákat az országos bajnokságon. Fotó: Karnok Csaba
A versenyzők ergométeren modellezték a vízi csatákat az országos bajnokságon.
Fotó: Karnok Csaba

Az esemény nagy visszatérője volt a Démász kétszeres világbajnoka, Haller Ákos, aki ma már az orvosi pálya mellett kevesebb időt szentel a sportolásnak, de ha teheti, mindig elindul a különböző versenyeken, és ezúttal hetedik lett.

– Az egyéni csúcsok megdöntését tűztük ki célként sportolóink elé, és szinte kivétel nélkül sikerült is ezt teljesíteniük nekik – mondta Dani Zsolt, a Démász-Szeged vezetőedzője, aki mellett Szierer János, Szabó Gábor és Radics Béla készítette fel a klub versenyzőit.

A Démász-Szeged versenyzőinek eredményei, felnőttek, normálsúly: 2. Tari János, könnyűsúly: 4. Kitka Gergely. Ifjúságiak, férfiak: 3. Fehér Szabolcs, könnyűsúly: 1. Pozsár Bence. Nők: 5. Bálint Sára. Egyetemi, egyéni, férfiak: 4. Kiss Viktor Bence.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeviép-Szeged: A hagyományok tiszteletében

Az előző évekhez hasonlóan ezúttal is megizzadt Szolnokon a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata, de… Tovább olvasom