Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Erődemonstráció: A-Híd Szeged Beton-FTC 17-8

Nem sok esélyt hagyott az A-Híd Szeged Beton együttese az FTC-nek a bajnoki rájátszás negyeddöntőjének első mérkőzésén: Molnárék 17-8-ra verték a fővárosiakat a vásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában.
A-Híd Szeged Beton VE - FTC-Fischer Klíma 17-8 (4-2, 5-1, 6-4, 2-1)

Vodafone férfi vízilabda OB. I. rájátszás, negyeddöntő, első mérkőzés.
Hódmezővásárhely, Gyarmati Dezső Sportuszoda, 300 néző. Vezette: Csanádi Zsolt, Füzesi Zsolt.

Szeged Beton: Baksa – Kiss 3, Kunac 2, Bálint, Molnár 5, Somogyi 2, Hegedüs. Csere: Juhász, Younger 1, Török 2, Kayes 2, Varga, Lehmann, Molnár D. (kapus). Edző: Vincze Balázs.

FTC: Kosztrov – Kincses 1, Illés, Ernyey 3, Paján 1, Sántavy. Csere: Francsics 1, Manhenc, Simon 2, Szöllősi, Mocsári, Sánta, Dolovic, Laboncz (kapus). Edző: Ambrus Tamás.

Emberelőny: 13/5 ill. 9/1.

Ötméteres: 2/1 ill. -.

Sárga lap: Ambrus Tamás (19. perc)

Kipontozódott: Sántavy (20. perc)

A visszavágót szerdán este 18 órakor rendezik a népligeti Fradi uszodába.

Vincze Balázs: Nehéze egy ilyen mérkőzésen végig koncentrálni, nem is sikerült. Nagy lépést tettünk a továbbjutás felé, szerdán ennek reményében utazunk a fővárosba. Múlthét csütörtökön a felkészülésben egy kemény ciklust kezdtünk el, amely túlmutat ezen a meccsen, a játékosokon ez látszódik is. A fókuszban már az Eger elleni haza mecsünk áll.

A további párosítás: Eger–Debrecen, Honvéd–Szolnok.

4. negyed (2-1)

8. perc:
Közben a szegedi Ultréák buzdítják szurkolásra a kilátogatókat.
Marad a labda a Fradinál, végül Molnár Dávid véd. Felhozza a Beton a labdát, még egy utolsó fór, de ez a vége. 17-8.

7. perc: Megint elhagyjuk a labdát, most már lankad a figyelmünk. 17 gól után azért megtehetjük. Vendég előny, Paján vágja a blokkba.

Nem volt kérdéses a Beton győzelme Vásárhelyen az FTC ellen. Fotó: Frank Yvette (galéria)


6. perc: Bálint vágja a blokkra, a kipattanó a miénk, de addigra lejár a fór. Nem baj, jön még egy. Azzal se megyünk többre. A Fradinak is jön az előny, Ernyey pattint mellé.

5. perc: Egy rossz támadás itt, egy ott. Majd megint itt. Molnár Dávid véd emgint bravúrral. Indulnánk előre, fór, időt kér Vincze Balázs.

4. perc: Nem jut messzire a Fradi támadása, gyorsan labdát vesztenek. Mi is, ez most nem jött össze.

3. perc: Jön a szegedi előny, meg a Török gól is, gólzáporos egy mérkőzés. 17-9. Somogyi szerez labdát, a szép támadás végén Török bombáz a blokkba.

2. perc: A szegedi támadás nem jut messzire, Ernyey viszont a harmadik góljáig. 16-8.

1. perc: Török hozza el a labdát, ismét. Előnyben jöhetünk, Somogyi nem is vár túl sokat. 16-7. Molnár Dávid hatalmasat véd, szép volt a fiatal kapustól.

3. negyed (6-4)

8. perc:
Kayes szerez labdát, Kunac meg a második gólját. 14-6. Paján 8 másodperccel a vége előtt, 14-7. Időt kér Vincze Balázs. 8 másodperc, török válllalja el, kapufa, de a kipattanót egyből bepaskolja Molnár. 15-7.

7. perc: Szegedi előny, de a kapusé a labda, Bálint nem éri el.

6. perc: Török szerez labdát a félpályánál, meg is indul vele, de a kapufát éri a labda. Félig a hátán voltak mondjuk. Kincses is betalál, nem igazán megy a védekezés. 13-6.

5. perc: Lehmannt szórják ki a visszaúszásnál, Francsics talál be. 12-5. A szegedi kapuban Molnár Dávid most már. A túloldalon Kunac is beköszön Laboncznak,13-5.

4. perc: Molnár negyedik gólját szerzi, 11-3. Előbb előnyt, majd ötöst harcol ki a Beton, Kiss Csaba megint, ez már bent. 12-3. Simon csavar Baksa kapujába, ez nem volt csúnya 12-4.

3. perc: Török célozza meg a rövidet, mire ellövi Laboncz odaér. Sánta lövi fölé a ziccert, Ambrus Tamás kap sárgát. Lehmann pedig büntetőt harcol ki. Kiss Csaba a kapufára vágja.

Nem volt kérdéses a Beton győzelme Vásárhelyen az FTC ellen. Fotó: Frank Yvette (galéria)

2. perc: Ferencvárosi fór, megint nem jutnak el lövésig.

1. perc: Török simán hozza el a labdát, az első labdát Kunac vállalja el, kapufa. Hegedüs kezébe pottyan a Fradi passz, Kiss Csaba  indul meg vele, Molnár középen ziccerben, nem is hagyja ki. 10-3.

2. negyed (5-1)

8. perc:
Juhász vállalja el távolról, kapufa. Fradi-fór, Ambrus Tamás kér időt. Körbe megy a labda, majd centerbe próbálják bejátszani, Molnár lehalássza. Előnyben jöhetünk a végén, Somogyi előbb elejti, utána viszont kőkeményen bevarrja a hosszúba. 9-3.

7. perc: Kayes és Lehmann centerben, most nagyon fogják őket. Paján tétlenkedik, dobjon vagy ne, végül rászánja magát de kimegy a blokkról.

6. perc: Előnyben a zöld-fehérek, Ernyey ezt is bevágja. Ő is kettőnél jár. 8-3.

5. perc: Kayes gólját tanítani kellene. Megint víz alól csavar a kapuba. 8-2. Baksa védi az első valamirevaló pesti lövést, Juhász hozhatja fel a labdát. Kayes most kissé elmérte.


Nem volt kérdéses a Beton győzelme Vásárhelyen az FTC ellen. Fotó: Frank Yvette (galéria)

4. perc: Gyorsan labdát szerez a Szeged, nagy iramban jövünk, Younger hozza fel a labdát, szétnéz, inkább elvállalja. Jól is tette. 7-2. A vásárhelyi születésű Lehmann is a vízben.

3. perc: Jön a szegedi előny, Younger a kapusba vágja, a kipattanó Kiss Csabáé. Megy a szélre Töröknek, onnan meg a kapuba. 5-2. Illés vágja rá, Baksa véd. Laboncz majdnem félpályán, Molnár indul rá, kiáll a kapus, de el se indul, Molnár üres kapuba küldi a labdát- 6-2. Pillanatnyi szünet, az óra megadta magát.

2. perc: Varga Péter ellen ítélnek kontrát, Ambrus Tamás kér időt. Younger szerez megint labdát, nem tud mit kezdeni a szegedi védelemmel a fővárosi gárda. Juhász adja erőből Töröknek, a kapást Laboncz kezéről pattan ki a medencéből.

1. perc: Török is a vízben, gyorsan el is hozza a labdát. Az első támadás nem jut messzire, a bejátszást leszedi Laboncz. Younger szerez labdát a másik oldalon, megint mi jöhetünk.

1. negyed (4-2)

8. perc:
Kayes hatalmasat küzd a labdáért két emberrel, megvan, pörget, egy centivel mellé. Ez a vége.

7. perc: Manhenc szerez labdát, fórban jöhet a Fradi. Leteleik az előny, de Simon talál be. 4-2.

6. perc: Kosztrov akarta átejteni egész pályán Baksát, a szegedi kapus elkapja, Kiss Csaba indul, ott is a második gólja. Laboncz áll be a Fradi kapuba. 4-1.

5. perc: Kayes marad üresen középen, szép ejtés, Kosztrov nem tud kiemelkedni addig. 3-1.

4. perc: Kiss Csaba ejti el a labdát, majd Hegedüs és Bálint közé dob. Senki nem tud érte menni. Kettős fór, mindkettő letelik, mire Ernyey Baksa kapujába talál. 2-1.

3. perc: Kincses maradt már csak a szegedi kapunál, ráfordul, de Baksa véd. Molnárral szemben nem ilyen szerencsés Konsztrov. 2-0. Letelik a támadóidő, oldalra dobja ki a labdát az FTC.

Nem volt kérdéses a Beton győzelme Vásárhelyen az FTC ellen. Fotó: Frank Yvette (galéria)

2. perc: Molnárt fojtogatják centerben, víz alatt próbál kapura fordulni, pörget, de mellé. Ernyey lóbál, majd bőven fölé. Hegedüs góljába fújnak a bírók, kontra.

1. perc: Ernyey és Hegedüs küzd a labdáért, a bíró kikéri, és bedobás. Mi jöhetünk, mindjárt fórban. Nem sokáig várat magára az első gól, Kiss Csaba vágja be. 1-0. Kunac bekkel jól, nem tudnak lőni a zöldek.

17.55: Az összeállításból egyedül Turzai Gábor hiányzik, bár köpenyben sétált az uszodában.

17.50: Sok szegedi szurkoló érkezett a patinás vásárhelyi uszodába, szépen hangoltak már a meccs elején is. Kezdődik a Bemutatás, még ezen a meccsen is zúg az uszoda.

Korábban

Ma már újabb feladat vár a magyarkupa-győztesre: megkezdődik a rájátszás, a negyeddöntő. Cserhalmi Julianna, a klub elnök asszonya örömteli hírről tájékoztatta lapunkat: „A mai, FTC elleni mérkőzésre ingyen jöhetnek be a szurkolók, azonban a bejáratnál elhelyezünk egy urnát, amelyben pénzadományt gyűjtünk, amelyet a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola által létrehozott alapítvány kap majd meg."

Olvasóink írták

  • 1. Lacimaci 2012. március 27. 02:38
    „jo edzomerkozes volt akkor, onbizalmat ado, hajra Beton”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második, harmadik vonal: tizenöt meccs, egy helyen

A hétvégén több mint egy tucat megyei, alsóbb osztályú együttes játszott bajnokit. Tizenöt mérkőzés… Tovább olvasom