Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Erőfelmérőnek jó volt: Kecskemét-Szeged 1-0

Szeged - Három játékrészes felkészülési mérkőzésen az NB II-es Szeged 2011 az NB I-es Kecskemét ellen idegenben 1–0-ra kikapott – ez volt az alapozó időszak első veresége.

Ha tehetném, hívnám az Ozone Network tévécsatornán megismert óriásköltöztetőket, és megkérném őket, legyenek oly kedvesek, és telepítsék át Kecskemétről Szegedre a Széktói stadiont. Nyugati szemmel semmi extra nincs ugyan az 1962-ben átadott, majd 2002-ben felújított létesítményben, ám éppen egy ehhez hasonló, extrák nélküli stadion hiányzik a Tisza-parti városból. Kiváló centerpálya 4300 ülő- és 2000 állóhellyel – mondjuk körülötte a salakos futópálya még a régi időket idézi –, fedett VIP-páhollyal, sajtóterasszal, remek öltözőrészleg, szép klubház, egy megkímélt kettes és még két, láthatóan használatban lévő hármas és négyes edzőpálya, valamint az egykori salakos helyén éppen az elmúlt időszakban átadott, kifogástalan minőségű műfüves talaj. Persze a remény mindig él, főleg mióta már az önkormányzat asztalán pattog a labda stadionépítés kapcsán, így aztán lehet, hogy néhány év múlva már Kecskemét irigyeli majd a szegedi lehetőségeket.

A Szeged 2011 is reménykedik, mégpedig egy olyan tavaszban, amely alapján tagja lesz a nyártól immár csak egycsoportos NB II-nek. És éppen ezt a reményt támasztotta alá szerdán a Kecskeméten vívott felkészülési mérkőzés. A rendhagyó időtartamú, kétszer harminc-, majd egyszer negyvenperces játékrészekből álló meccs első órájában jól láthatóan Gálhidi György edző alapcsapata lépett pályára. A vendégalakulat remekül helytállt az egykori válogatott támadó, Horváth Ferenc irányította, agresszív, Póti és az argentin Diaz révén néha durva le- és visszatámadást alkalmazó, az NB I-ben 12. helyén álló Kecskemét ellen – érdekes, a Szeged is 12., csak az NB II Keleti csoportjában.

Erőfelmérőnek jó volt: Kecskemét-Szeged 1-0. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)

A Tisza-partiak felvették a gyors játék ritmusát, és ha Kis Róbert pontosabb – Borszékit lábon lőtte ziccerben –, vagy Ámán játékvezető nem kegyes a hazaiakkal Jovánczai 16-oson belüli felrúgásánál, akár vezethettek volna. A sorcserék után ugyan az éhségérzetet keltő névvel megáldott Salami révén megszerezte a győztes gólt a Kecskemét, ám a vendégek játéka – főleg az alapcsapaté – megfelelő volt. Ezt támasztotta alá a meccs végi Gálhidi-nyilatkozat is.
A tréner a mérkőzés alatt főleg biztatott és dicsért hol magyarul, hol angolul, néha korholt is, majd utána így vélekedett: – Az első hatvan perccel elégedett voltam, a maradék negyvennel már nem annyira. A fáradtság látszott rajtunk, ám erőfelmérőnek tökéletes volt ez a találkozó. Szombaton Algyőn, a Makó ellen folytatja a felkészülést a Szeged 2011.

Kecskemét-Szeged 2011 1-0 (0-0, 0-0)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés, Kecskemét.
Kecskemét: Borszéki - Mogyorósi, Vaskó, Póti, Forró - Hullám (Pekár), Szavics, Balázs Zs. - Jonassveli, Diaz, Rajczi. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Szeged 2011: Trepák - Farkas M.,Pertrók, B. Kapic, Dedic - Markovics (Borbély), Ulvicki - Kéri (Farkas Z.), Kis R., Timm - Jovánczai. Vezetőedző: Gálhidi György.
Gólszerző: Salami (67').

Gálhidi György: - Az első két játékrésszel, azaz 60 perccel elégedett voltam, a záró negyven perc viszont nem tetszett. Érződött a fáradtság a csapaton, de erőfelmérőnek kiváló volt ez a találkozó.

A mérkőzés három játékrészből állt, az első két periódus 30 percig, az utolsó harmad 40 percig tartott.

100. perc: A hazaiaknak volt még két lehetőségük, de a Szeged 2011 tartotta magát, így 1-0-ás vereséget szenvedett élvonalbeli ellenfelétől.

75. perc: Vezet a Kecskemét, egy remek kiugratás után Salami lőtte a labdát a szegediek kapujába. 1-0

Erőfelmérőnek jó volt: Kecskemét-Szeged 1-0. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)

60. perc: Továbbra sem esett gól Kecskeméten. Az utolsó fél órára a Szeged 2011 szinte sort cserélt, a következő a felállás: Belecsan - Laczkó, Tóth I., Farkas M., Radnai - Ulviczki, Borbély - Geiger, Sztipancsevics, Farkas Z. - Varga B. A Kecskemét is sokat cserélt, főként NB III-as játékosok kaptak lehetőséget.

45. perc: Balázs Zsolt baloldali beadása után veszélyesen pattant Pótiról a kapu felé a labda, de Trepák bravúrral védett, majd az ellentámadásnál Jovánczait buktatták a 16-oson belül. Jogos lett volna a tizenegyes, de a bíró sípja néma maradt.

30. perc: Mindkét oldalon volt egy-egy veszélyes beadás, de gólt még mindig nem látott a kecskeméti közönség. Nenad Dedic kiharcolt egy szegedi szögletet, de nem alakult ki belőle lehetőség, ezzel le is zárult a három harmados mérkőzés első játékrésze.

Erőfelmérőnek jó volt: Kecskemét-Szeged 1-0. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)

15. perc:
Komoly helyzet eddig nem alakult ki. A Kecskemét támadóbb szellemben játszik, de a Szeged 2011 védősora remekül teljesít. A vendégektől egy helyzetet jegyezhettünk fel: Marian Timm a 16-os jobb szegletéből beadta a labdát, de a hazaiak lefülelték a játékszert a jó ütemben érkező Jovánczai Zoltán elől.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés

Három edzőmeccs, három győzelem, 11–2-es gólkülönbség. Eddig remekül alakult a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapatának felkészülése a mérkőzések szempontjából, hiszen Gálhidi György együttese megverte a Baját (2–0), a HFC-t (5–1), valamint az Orosházát (4–1) is. Az első jelentős erőpróba viszont ma vár az alakulatra, amely az NB I-ben a 12. helyen álló, néhány napja a korábban a válogatottban is megfordult Rajczi Pétert, valamint tegnap a siófoki Mogyorósi Józsefet is leigazoló Kecskemét vendége lesz 15 órától a Széktói stadion műfüves pályáján.

Figyelem és fegyelem: Gálhidi György (jobbról) ma Kecskeméten vezeti a csapatát. Fotó: Schmidt Andrea
Figyelem és fegyelem: Gálhidi György (jobbról) ma Kecskeméten vezeti a csapatát. Fotó: Schmidt Andrea

Edzőmeccsek

Ma az alábbi edzőmérkőzéseket játsszák a megyében: 17.30, Makó: Makó–Nagyszentmiklós (romániai). 18 óra, Hódmezővásárhely: HFC–Orosházi Rákóczi. 18.30, Mórahalom: Mórahalom–Baja.

– Nagyon pozitívan értékelem az eddigi edzésmunkát és a felkészülési meccseket is. Keményen, szorgalmasan dolgozunk, fokozatosan egyre nehezebb ellenfelekkel játszunk, ebbe beleillik a Kecskeméttel szembeni találkozó is. A héten valamivel könnyebb a program, lépcsőzetesen kapcsolódtak be a játékosok a munkába, így lesz, aki frissebben, más terheltebben kap szerepet. A következő két hétben megnyomjuk főleg az erőnlétet, miközben már a technika és a taktika is dominál majd. Igyekszünk a támadófutballra koncentrálni, és egy olyan játékot kialakítani, amit elképzeltem, és a tavaszi céljainknak megfelel. Örülök, hogy kevés sérültünk, betegünk volt eddig, csak Laczkó János hagyott ki egy hetet, míg Kéri Péter és Farkas Márton küzdött apróbb betegséggel. Két, elsősorban támadó szellemű romániai játékost tesztelünk a mai meccsen, ők Marosvásárhelyről érkeztek, meglátjuk, mit tudnak, a hírük mindenesetre jó – nyilatkozta Gálhidi.

A csapat ma a közös ebéd után kel útra Kecskemétre, a szlovák támadó, Marian Timm pedig már mint szerződtetett játékos (fél plusz két év) léphet pályára.

Olvasóink írták

  • 1. Szczerbiak 2013. január 30. 23:09
    „Hajrá Szeged!

    Köszi a képekért!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Váradi Márton - négy évtizede a klubnál

Az EDF DÉMÁSZ-Szeged fiatal kajakosainak edzője, (62) évtizedek óta a klub sikereiért dolgozik. Tovább olvasom