Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Erős ember nagy fájdalmai

Nagy Péter, a Szegedi Lelkesedés SK olimpikon súlyemelője a héten látott újból munkához, elkezdte az alapozást. A napokban azonban elkezdett fájni a foga, így elkísértük az egykori szegedi vízilabdáshoz, Magdits Györgyhöz.
„Beférsz?" – szólt az első mondat Nagy Péterhez, miután leparkoltunk a gépkocsival az újszegedi garzon előtt. „Ugye viccelsz? Simán!" – jött a válasz az olimpikon súlyemelőtől, Nagy Pétertől. Csak néhány percig tartott az út, míg megérkeztünk az újszegedi Bérkert Klinikához. Az egykori szegedi vízilabdás, Magdits György ajánlotta fel, hogy átnézi Péter fogait.

„Beférsz?" – jött az újabb kérdés, miközben beült a fogorvosi székbe az Universiadé bajnoka, a +135 kilogrammban versenyző sportoló. „Viccelsz? Ebbe még Mezei Ricsi, a Pick egykori kiválósága is simán belefért!" – válaszolt már Magdits doktor. Péter ekkor már nem volt annyira virgonc, a nagy ember, hazánk legerősebb sportolója izgult. Nem kicsit, nagyon.

– Éppen tegnap kezdett el fájni. Nem kötelező a válogatottnál fogorvoshoz járni, azonban én jobbnak láttam, hogy átnézessem a fogaimat – vette át a szót a székben ülve Nagy.

Megvan a bűnös! Nagy Péter fájdalmasan, de kibírta Magdits György fogkezelését. Fotó: Frank Yvette
Megvan a bűnös! Nagy Péter fájdalmasan, de kibírta Magdits György fogkezelését.
Fotó: Frank Yvette

– Van baj, jókor jött, mert itt az egyik fog napok múlva „berobbant" volna. Fontos minden sportolónak, hogy félévente átnézesse a fogait, mert ha komollyá válik a probléma, akkor edzéseket kénytelenek kihagyni.

„Beleférsz?" – jött harmadjára is a már ismert kérdés. „Ebbe tényleg nehezen!" – fogröntgenre ment át a másik szobába a Lelkesedés SK válogatott versenyzője, de a mellény a mellkasán megakadt. „Megoldjuk!" A doktor úr és asszisztense, Viki nem jött zavarba, végül Péteren landolt a mellény.

A röntgen megmutatta, hogy két foggal is gond van. Jött egy injekció, majd még egy. Az Eb-bronzérmes súlyemelő arcán nem sok mosoly volt. „Jaj!" – kérem, még egy ilyen nagy embernek is akadnak fájdalmai. Több mint egy óráig tartotta nyitva a száját Nagy Péter, de jelentjük, túlélte az első kezelést, délután edzett, este pedig moziban volt.

– Egy biztos, hogy minden élsportolónak azt ajánlom, hogy nagyon figyeljen a fogaira, sok-sok sérülés kiinduló pontja a rossz fog. Péter még időben jött, mehet edzeni, készülhet az őszi lengyelországi világbajnokságra – szólt búcsúzásként Magdits György fogorvos és szájsebész.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szivós Márton: örök emlék marad a világbajnokság

Az A-Híd Szeged friss világbajnok vízilabdázója, Szivós Márton és válogatott társa, Hosnyánszky… Tovább olvasom