Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Erős és bő az UTC futsalkerete

Szeged - Hétfőn idegenben kezdi meg a futsal NB I 2012–13-as idényét az előző bajnokság meglepetéscsapata, a szegedi UTC, amely Szombathelyen mutatkozik be 18 órától.
Immár megszokott, hogy a futsal NB I lebonyolítása szinte évről évre változik. Ezúttal sincs másképp, az új verzió a következő: a 11 csapatos alapbajnokságban mindenki játszik mindenkivel oda és vissza, majd az így kialakult végeredmény után az első hat és a 7–11. helyezettek is lebonyolítanak még egy oda-visszavágós szakaszt úgy, hogy az addig megszerzett pontokat viszik tovább.

Figyelni kell: Tombácz kapus (balról), Hernády és Trucz akcióban. Fotó: Frank Yvette
Figyelni kell: Tombácz kapus (balról), Hernády és Trucz akcióban. Fotó: Frank Yvette


– Ebben a rendszerben azért jobban kiderül, hogy az egész bajnokságban ki szerepel jól, így igazságosabb lesz a végeredmény. Az egyenes kieséses szakasz azért igazságtalan, mert akár a nyolcadik is lehet bajnok. Több más sportág is bizonyította ezt a tételt: hiába szerepelt egy csapat jól az alapszakaszban, amelyet megnyert, a play-offban kiesett. Az együttesünknek az első hat közé jutás a célja, és így a rájátszásban minőségi csapatokkal küzdhetnénk – vélte Brinszky Adrián, az UTC edzője.

Őszi program

Az UTC Futsal Team idei bajnoki programja, 1. forduló, augusztus 27. (hétfő), 18 óra: Haladás–UTC. 2. forduló, szeptember 3. (hétfő), 19: UTC–Aramis. 3. forduló, szept. 10. (hétfő), 18.30: Veszprém–UTC. 4. forduló, szept. 17. (hétfő), 19: UTC–Gödöllő. 5. forduló, szept. 24. (hétfő), 19.30: Üllő FC Cső-Montage–UTC. 6. forduló, október 8. (hétfő), 19: UTC–Debrecen. 7. forduló, okt. 15. (hétfő), 18.30: Győr–UTC. 8. forduló, okt. 29. (hétfő), 19: UTC–Csömör. 9. forduló, november 5. (hétfő), 19.30: Berettyóújfalu–UTC. b UTC–MAFC. 11. forduló, szabadnapos: UTC. 12. forduló, nov. 26. (hétfő), 19: UTC–Haladás. 13. forduló, december 3. (hétfő), 18.30: Aramis–UTC. 14. forduló, dec. 10. (hétfő), 19: UTC–Veszprém. 15. forduló, dec. 17. (hétfő): Gödöllő–UTC.

A szakember kellemes helyzetben van, hiszen a csapatához csak jöttek a játékosok.

– Mindenki maradt az előző keretből, ehhez jött még Podonyi, Fülöp, Gahwagi, Domonkos, Polczer, Takács R., így elmondhatom, bő és erősnek tűnő a keretünk. A felkészülés arra volt jó, hogy kialakítsuk a keretet, megbeszéljük a teendőket, és egyeztessünk a nagypályás csapatokkal a jövőt illetően. Szerencsére partnerekre találtunk minden szinten, így pedig bizakodó vagyok – mondta Brinszky.

Hétfőn 18 órakor kezdődik az UTC számára az NB I, mégpedig a leghosszabb túrával: a Haladás vendége lesz a szegedi alakulat.

– Szombathelyre szeretnénk ütőképes kerettel elutazni, és ez a tervünk az egész bajnokságban, mert akkor bárhol bárki ellen győzelmi esélyekkel lépünk pályára. De az tény, hogy a Vas megyei városban az előző szezonban nem sok sikerélménye volt az ellenfeleknek. A Haladás volt az a csapat, amely a saját szereplésünkön kívül elnyerte a tetszésemet – jegyezte meg végül Brinszky.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged 2011: folytassa Vácott!

A labdarúgó NB II Keleti csoportjának második fordulójában a Szeged 2011 Vácra látogat, ahol ma 17.30-kor lép pályára. Tovább olvasom