Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Erősítés Újvárosból

Röplabda - Utánpótlás-válogatottal, a 197 centiméter magas centerrel, a Dunaferrből érkező Bokor Gáborral (22) kötött – egyelőre egyéves – szerződést a HPQ-Szeged férfi röplabdacsapata.
Habár még a felkészülés kezdete is odébb van, nem beszélve a bajnoki rajtról, a HPQ-Szeged férfi röplabdacsapata már a nyári holtszezonban megerősítette keretét. Amellett ugyanis, hogy az elmúlt idény meglepetésgárdája, az NB I Ligabajnokság kiemelt csoportjában újoncként a negyedik helyen végzett HPQ megtartotta értékeit, elsősorban a fiatalokat – akik iránt elég nagy volt az érdeklődés –, egy U23-as válogatott center is aláírt tegnap a Sramli csárdában rendezett sajtótájékoztatón.

– Az elmúlt idénybeli negyedik hely csak úgy tartható meg, ha minőségi játékosokkal erősítünk, mivel a közvetlen riválisok is így tesznek – vélte Varga Tamás, a klub elnöke. – Nagyon nehéz lesz újra eljutni az elődöntőig, de azt gondolom, Bokor Gábor leigazolásával megadtuk magunknak a lehetőséget.

Ahogy rövid bevezetőjében a sportvezető is elmondta, Bokor Gábor az új játékos. A 197 centiméter magas center 1987. december 6-án született, Kecskeméten nevelkedett, majd az elmúlt szezonban a Dunaferrben szerepelt, és U23-as válogatott.

Bokor Gábor (jobbról) egy évre írt alá. Fotó: Segesvári Csaba
Bokor Gábor (jobbról) egy évre írt alá.
Fotó: Segesvári Csaba

– A röplabda mellett a dunaújvárosi főiskola gazdálkodás–menedzsment szakára jártam, és fontos ok volt, hogy a három elvégzett év után folytathassam a tanulmányaimat. Még egy esztendő van hátra a suliból, és ennyi időre is írtam alá, aztán majd meglátjuk, hogyan alakul a sorsom – mondta a szimpatikus fiatalember.

A szegedi csapat ugyan kivívta a nemzetközi szereplés jogát, ám anyagi okokra hivatkozva ebben a szezonban biztos nem vállalja a szereplést. Ez viszont lehet, hogy büntetést vonhat maga után.

– A nyolc magyar csapatból csak egy, a Kaposvár vállalta az indulást. Azaz a magyar szövetségnek hét, rajtunk kívül még két férfi és négy női együttest is meg kellene büntetnie. Bízunk abban, hogy az ésszerű vállalásunkat figyelembe veszik, hiszen mi tisztességgel szeretnénk végigjátszani a hazai bajnokságot – jegyezte meg Varga Tamás.

A HPQ-Szeged augusztusban kezdi meg a felkészülést a szeptemberben induló bajnokságra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érmekért a Világjátékokra

Pénteken kezdődtek meg a küzdelmek Tajvanon, a nem olimpiai sportágak világeseményén, amelyen a 74… Tovább olvasom