Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Érvényesült az emberelőny: Szeged-Cegléd 4-1 - galériával

Szeged - Emberelőnybe, majd gólhátrányba került a Szeged 2011 az első félidőben. Ám a másodikra feltámadt a csapat, és érvényesítette létszámfölényét és magabiztosan intézte el a Ceglédet, amely eddig a dobogó harmadik fokán állt.

Szeged 2011-Cegléd 4-1 (0-1)

Szeged, Vasutas-stadion, 1200 néző. Vezette: Iványi Z. (Medovarszki, Szvetnyik).

A kezdők:
Szeged 2011:
Trepák (Czirbus, 78.) - Podonyi, Tóth I., Magyar Gy., Radnai - Kulacsik, Puskás Cs., Batik, Folmer (Reyes, 59.), Orosz (Gahwagi, 82.) - Bernáth. Edzők: Kolozsvári János, Takács László.
Cegléd: Miski - Robson, Ladiszlai, Buzás, Vincze Z. - Kenderes (Markó, 76.), Nagy L., Koncz Zs., Farkas I. - Busa (Bácskai, 29.), Balog M. (Kása, 84.). Edző: Ványi Zsolt.

Így szurkoltak a szegedi ultrák a Cegléd ellen NB II-es bajnokin


90+2. perc: vége a mérkőzésnek, szegedi parádé egy félidőben, négy gólra: Szeged 2011-Cegléd 4-1.

90+1. perc: szól a Szép volt, fiúk, vastaps.

90. perc: Iványi megmutatta, hogy két perc a ráadás.

89. perc: szegedi egyérintőzés Pirló, Batik vezetésével, parádé!

87. perc: Bernáth, 4-1! Magyar előreíveléséből Bernáth került helyzetbe, és ezt már nem hibázta el: a 16-os vonaláról lőtt Bácskai mellett a kapuba, 4-1. 

85. perc: Koncz Zs. sárga, megfogta Puskás száját, fejét. 

84. perc: mára az utolsó csere: Balog M. helyett Kása a pályán.

Didergő, de lelkes szurkerek a Szeged 2011 meccsén. Fotó: Garai Szakács László (galéria)

82. perc: Orosz helyett Gahwagi jön. Kulacsik szöglete a hosszúra száll, Bernáth átveszi, éles szögből lő, de Bácskai és a kapufa közösen ment. 

81. perc: Bernáth lő, Bácskai öklöz fölé.

78. perc: szegedi kapuscsere: Trepák nem bírja a gyűrődést, szegényt meggyötörték, helyette jön Czirbus.

76. perc: ceglédi csere: Kenderes helyett Markó érkezett.

74. perc: percenként szegedi sanszok, örömjáték a javából ez!!

Szeged 2011-Cegléd 4-1 (0-1) - a meccs képei. Fotó: Schimdt Andrea (galéria)

72. perc: előbb Kulacsik, majd Bernáth húzza meg a bal oldalt, de szögletre mentenek a ceglédiek.

70. perc: 3-1, Batik! Orosz beadását kifejeli Buzás, az érkező Batik ballal, félfordulatból a 16-os vonaláról a bal alsóba lő, 3-1.  

67. perc: Orosz harcos labdaszerzése után három az egyben viszi kapura a labdát a Szeged, ám elügyetlenkedi a trió. A szöglet után Vincze a gólvonalról fejelte ki a labdát. Puskás pedig sárgát kapott.

65. perc: 2-1, Batik! A második szöglet után Magyar belsőzte középre a labdát, amelyet Batik magasra felugorva bólintott a bal felső sarokba az ötösről, 2-1.

64. perc: két gyors szegedi szöglet egymás után. Lendületben a csapat, érzi a közönség is.

60. perc: Koncz került helyzetbe, de Trepák bátor vagy inkább önfeláldozó vetődéssel repült elé, a két játékos összeütközött, az elé pattanó zsugát pedig Balog M. keresztbe ellőtte a kapu előtt. Mindketten jól vannak.

58. perc: Folmer helyett Reyes a pályán.

Didergő, de lelkes szurkerek a Szeged 2011 meccsén. Fotó: Garai Szakács László (galéria)

52. perc: Batik nem gondolkodott sokat, az elé pattanó labdát ellőtte 18 méterről, de a labda mellément.

50. perc: Orosz és Robson ütközött kőkeményen, Orosz megúszta, a brazil viszont a földön maradt. Nincs komoly baj.

49. perc: Puskás bal oldali beadását Magyar bólintotta az ötösről fölé.

48. perc: 1-1, Orosz! Egy újabb szép támadás, amelynek végén a védők között Batik ugratta ki Oroszt, aki átvette a labdát, majd ballal a bal alsóba tüzelt a jobb oldali ötös sarkáról, 1-1.

48. perc: Bernáth készít le Folmernek egy labdát, ám mielőtt a csatár lőne, a labda furcsán pattan fel a 16-os körívén, így oda a helyzet.

47. perc: remek szegedi támadás a jobb oldalon, Podonyi beadása rövid, a védők végül felszabadítanak.

Szeged 2011-Cegléd 4-1 (0-1) - a meccs képei. Fotó: Schimdt Andrea (galéria)

46. perc: a csapatok a pályán, mehet a második játékrész. 

Vége az első félidőnek, az első gólt kapta hazai pályán a Szeged 2011, amely így egyelőre vesztésre áll. Az látszik, hogy a Cegléd rutinos, labdabiztos csapat, és egyetlen helyzetét - amely hazai hibából született - kihasználta. De van még egy félidő!

45. perc: Ladiszlai rosszul, Bernáth jól számította ki Radnai ívelését, fájdalom, a szegedi sután találta el a labdát az ötösön belül...

43. perc: Orosz vitte az alapvonalig a labdát, beadott, Kulacsik pedig a 16-osról kapásból lőtt, de Bácskainak nem volt gond felszedni az erőtlen labdát.

Didergő, de lelkes szurkerek a Szeged 2011 meccsén. Fotó: Garai Szakács László (galéria)

41. perc: 0-1, Koncz Zs. Rosszul alkalmazta a lestaktikát a Szeged, a kilépő Koncz Zs. pedig a kapus alatt helyezett a kapuba, 0-1.

40. perc:  a bal oldalról középre vezényelt Orosz nem tétovázott, jó 23 méterről rászúrta, de sajnos négy-öt méterrel mellément a labda.

38. perc: Medovarszki asszisztens zászlója leesik a tartójáról, nagy a derültség. Visszatette. 

34. perc: Radnai beadását Folmer készíti le Bernáhnak, aki elől az ötösön belül Bácskai védett, Folmer középre visszafejelte a labdát, ám a felugró Bernáth alacsony volt, Buzás mentett.

Szeged 2011-Cegléd 4-1 (0-1) - a meccs képei. Fotó: Schimdt Andrea (galéria)

29. perc:
Busa helyett érkezik a cserekapus, Bácskai. 23 m-es szabadrúgás, ám a sorfal ment.

27. perc: hosszú indítás, Bernáth és Buzás startol, meg Miski, aki érthetetlen módon felemelt kézzel próbál meg fejelni a16-oson kívül. Piros lap!

26. perc: Buzás kap sárga lapot, Bernáthot feleslegesen a félpályánál rúgta agyon.

24. perc: Robsont ápolják, összefejelt az egyik szegedivel, de már felkelt és jár.

22. perc:  Koncz szabadrúgásból a jobb oldali oldalvonal mellől ad középre, Magyar kifejeli a labdát.

Didergő, de lelkes szurkerek a Szeged 2011 meccsén. Fotó: Garai Szakács László (galéria)

19. perc: Kulacsik nagy bedobását Magyar megcsúsztatja, Bernáth meg sem mozdul, Miksi mégsem tudja elsőre megfogni, aztán meg Iványi ad neki egy szabadrúgást. 

17. perc: Orosz első szegedi beadása, Folmernek egy kicsit alacsony, aki előredőlve csúsztat mellé.

15. perc: remek passz Folmertől Bernáthnak, aki a 16-oson belül egy testcsellel becsapja a védőt, szemben van Miskivel, de tol egyet még a labdán, majd a kapusba tüzel.

Szeged 2011-Cegléd 4-1 (0-1) - a meccs képei. Fotó: Schimdt Andrea (galéria)

14. perc: Kulacsik ugratta ki Bernáthot, ám Ladiszlai becsúszva mentett.

13. perc: nagy kereszt Koncztól, Vincze átvette, beadta, Balog M. pedig a kapuval szemben 6 m-ről, teljesen egyedül csúnyán melléfejelt.

9. perc: szegedi szabadrúgás a bal oldalról, tíz méterre az oldalvonaltól, Bernáth azonban a sorfalba lövi a labdát.

5. perc:  most Bernáth lép ki a ceglédi jobb oldalon, ellövi, Miski véd, a kipattanót pedig elüti a berobbanó Folmer elől.

Didergő, de lelkes szurkerek a Szeged 2011 meccsén. Fotó: Garai Szakács László (galéria)

3. perc:
  formás szegedi támadás, Bernáth ugratja ki Kulacsikot, aki túlcselezi magát, és erőtlenül a vendégkapusba lő.

1. perc: a Szeged fehérben, a vendégek piros mezben és fekete gatyában. Indulhat a meccs!

14.29: a csapatok már a játékoskijáróban, az első osztályú kerethez tartozó bíró, Iványi Zoltán vezeti fel, majd ki a pályára őket. Hűvös van, de így is van nagyjából 1200 néző.

14.20: a Szeged 2011 és a Cegléd is befejezte a melegítést, míg Mózes Ervin szegedi jegyző 2-0-s félidő után 3-1-es hazai sikert remél.

14.16: gyülekezik a szurkolósereg, a Pulz utcai bejártnál jegyezte meg egy középkorú drukker: - Nem gondoltam volna, hogy Szegeden futball miatt sorban kell állni a belépésnél!
Néhány éve még mi sem...

Tiszteletre méltó ellenfél érkezik ma a szegedi Vasutas-stadionba. Biztos és felépített háttérrel rendelkezik a Cegléd, amely ennek megfelelően szerényen, de annál magabiztosabban áll a labdarúgó NB II Keleti csoportjának harmadik helyén. A keretében Koncz Zsolt révén Csongrád megyei, szentesi kötődésű játékost is találhatunk, aki nyáron a Szeged 2011 látókörében is benne volt.

– Mindegyik bajnoki címre esélyes csapat ellen, így a Szolnok, a Mezőkövesd és a Békéscsaba otthonában is partiban voltunk ellenfelünkkel. Most hazai pályán következik az eddigi legnehezebb ellenfél. A Ceglédben akad több olyan rutinos játékos is, aki megjárta az első osztályt, labdabiztos, mellette pedig a fiatalok tehetségesek. Az előbbi kategóriába tartozik Nagy L., Koncz Zs., Farkas I. és Vincze Z., az utóbbiba pedig Balogh M., Kenderesi, így rettentően nehéz dolgunk lesz. Ha a Pest megyeiek labdát szereznek, azonnal négyen-öten robbannak ki, és indulnak a rivális kapuja felé, ha viszont labdát vesztenek, rögtön

A várható kezdő

A Szeged 2011 várható kezdőcsapata: Trepák – Laczkó J. vagy Podonyi, Magyar Gy., Tóth I., Radnai – Kulacsik, Batik, Puskás, Orosz – Bernáth, Folmer.

megpróbálják visszaszerezni, és ezt minden eszközzel igyekeznek megvalósítani. A nyíregyházi támadójátékot és a nyírségi mérkőzést megelőző négy bajnoki védekezését várom csapatomtól, emellett ugyanúgy szükséges az a lelkes játék, amely hazai pályán eddig jellemzett bennünket. Meg kell hálálnunk azt a biztatást és bizalmat, amely a nézőtérről jön, és ebben az osztályban egyedülálló – mondta Kolozsvári János, a Szeged 2011 egyik trénere, aki még megjegyezte: az adminisztratív gondok elhárulása után bemutatkozó Orosz Márktól azt várja, hogy még lendületesebbé tegye a támadójátékot. Orosz a Szeged 2011 másik trénerének, Takács Lászlónak tanítványa volt a Ferencvárosban, majd három évig Olaszországban élt, onnan igazolt talján csapata megszűnése után a Tisza-parti alakulatba.

Kell a segítség: a szegedi labdarúgóknak nagy szükségük lesz az ultrák biztatására a tabella harmadikja ellen. Fotó: Karnok Csaba
Kell a segítség: a szegedi labdarúgóknak nagy szükségük lesz az ultrák biztatására a tabella harmadikja ellen.
Fotó: Karnok Csaba

A Szeged 2011–Cegléd mérkőzés ma 14.30-kor kezdődik a Vasutas-stadionban. A fordulóból már lejátszották: Újpest II.–Debrecen II. 1–6.

Olvasóink írták

 • 10. Ebgondolat 2011. november 30. 11:11
  „´88 végén vagy ´89 elején még olyan párosítás is volt a Magyar Kupában, hogy egy napon játszották a Szegedi Dózsa v Rába ETO (0-1) és a Szeged SC (azt hiszem, akkor ez volt a neve) - Újpesti Dózsa meccseket. Hatalmas havazás és vagy 20 cm-es hó volt, de mindkét meccsen rengeteg ember volt kint. Emlékszem még egy Szeged-Vasas (0-3?) Magyar Kupa elődöntőre is, amit a SZEOL pálya salakos pályáján játszottak, szintén a nagy hó miatt és szintén nagyon sok ember előtt! Ahol van LABDARÚGÁS, ott nem tényező az időjárás!”
 • 9. Larsson 2011. október 15. 21:52
  „Bűn rossz színvonalú lehet az nb2, ha nem esik ki a szeged...”
 • 8. laca74 2011. október 15. 21:39
  „Gratula az egész csapatnak!”
 • 7. ultra 2011. október 15. 18:54
  „Nyertünk ez a lényeg!
  Körülbelül 1500 néző előtt !

  CSAK A FOCI !”
 • 6. szegediultra 2011. október 15. 18:40
  „Szép volt srácok!! gratula!!”
 • 5. dagi822 2011. október 15. 18:28
  „Holnap megyünk a sálakért!!!HAJRÁ SZEGED!!!”
 • 4. jcsabi 2011. október 15. 17:01
  „Szép volt !!”
 • 3. Ebgondolat 2011. október 15. 16:42
  „Kezdem úgy érezni, hogy van csapatunk!!”
 • 2. ultra 2011. október 15. 09:45
  „HAJRÁ SZEGED”
 • 1. szegediultra 2011. október 15. 09:10
  „HAJRÁ SZEGED!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megyei foci: Deszken nyert a Baks

Tizenhárom meccset rendeznek ma a Csongrád megyei kötődésű labdarúgó-bajnokságokban. Eredmények. Tovább olvasom