Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Esküvő után gyermekvárás

Ágner Zoltán (30) négy esztendőt követően tért vissza a Szeged Beton férfi pólócsapatába. A balkezes vízilabdás a hét végén házasodik, novemberben apa lesz, de a sportsikerekben sem szeretne lemaradni.

Ágner Zoltánnak nem ismeretlen az újszegedi sportuszoda légköre. Egyrészt ellenfélként is jó pár meccsen vízbe ugrott ott már, másrészt a Szeged Beton játékosaként a 2004/2005-ös évadban tagja volt a bajnoki bronzérmes együttesnek.

– Nagy sikert értünk el, ami elsősorban annak volt köszönhető, hogy egységes volt a gárda, mentálisan erősek voltunk. Nem volt klikkesedés a csapaton belül, egyfelé toltuk a szekeret, egymásért is hajtottunk.

Bronz után távozás

A legutóbbi legnagyobb bajnoki sikert követően Ágner mégis megvált a klubtól. Elmondása szerint nem önszántából...

– Az akkori edzőm, Gyöngyösi András nem találta megfelelőnek a teljesítményemet. Pedig úgy terveztem, az egyéves szerződésem után szívesen hosszabbítanék, de hát ez nem így alakult. „Tojással" voltak néha szakmai szóváltásaink, akadtak olyan dolgok, amit ő, voltak olyanok, amit én láttam másképpen. Úgyhogy elváltak útjaink, amitől én egyáltalán nem repestem, de mivel profi vagyok, jobb híján tudomásul vettem a döntést.

A nagy terveket szövögető Pécs gárdájába igazolt, ahol meghatározó játékossá nőtte ki magát.

Kováts Nóra és Ágner Zoltán a bajnoki szezon végére tartogatja a nagy lagzit. Fotó: Miskolczi Róbert
Kováts Nóra és Ágner Zoltán a bajnoki szezon végére tartogatja a nagy lagzit.
Fotó: Miskolczi Róbert

– Én is úgy éreztem, hogy jobban megy a póló, mint Szegeden, de ebbe belejátszott az is, hogy a fájós vállamat megműttettem, ami szerencsére remekül sikerült. Egyre jobb, gólerősebb lettem, és nem tagadom, egy pici elégtételt is éreztem akkor, amikor a Szeged ellen jól ment. Dac nem munkált bennem, egyszerűen csak jó akartam lenni.

Pénz nélkül nem megy

Sikerült bizonyítania, máskülönben augusztus 4-től nem Kásás Zoltán foglalkozásain szenvedne.

– Azt gondolom, hatalmas megtiszteltetés egy LEN-kupát nyert gárdába igazolni, de ehhez némi szerencse és véletlen is szükségeltetett – vallotta be a balkezes szélső. – Jól éreztem én magam Pécsett is, csakhogy volt csapatomnál komoly anyagi problémák jelentkeztek. Hogy mást ne mondjak, több hónapja nem kaptam pénzt. Ígérgetéseket annál többet, de mint tudjuk, abból aztán végképp nem lehet megélni. El akartam menni pénzt keresni külföldre, csakhogy májusban megtudtam, hogy szerelmem, Nóri novemberben egy kisbabával ajándékoz majd meg. A külföldi légióskodás így kútba esett, itthon akartam csapatot keresni.

Kétszeres bajnok

Ágner Zoltán 1978. október 10-én született Budapesten. A balkezes jobbszélső az Újpest utánpótlás csapataiban kezdett el pólózni – még csak 16 éves volt, amikor már néhány meccs erejéig a lilák bajnokságot nyert felnőtt gárdájában is szerephez jutott. Innen az ELTE-BEAC együttesébe vezetett az útja, majd lehúzott egy évadot a Vasasban, négyet pedig az Egerben. A Szeged Beton VE-be 2004 nyarán érkezett, innen egy idény után a Pécsbe távozott, ahonnan négy idényt követően most visszatért a Csongrád megyei székhely csapatába. A legnagyobb sikerei között kell említeni az Újpesttel és az izraeli ASA Tel-Avivval nyert bajnoki címét (1994, 2004), a Szegeddel szerzett bronzérmét (2005).

Lehmann segítsége

Talált, méghozzá egy kiválót, anyagilag az egyik legstabilabbat, olyat, amelynél az adott szónak rangja van, ahol fel sem merülhet a játékosban, hogy átverik.

– Lehmann Pistával már régóta jó viszonyt ápolunk, a vele történt beszélgetéskor tudtam meg, hogy a Beton a szerb Vejzagics helyére egy gólerős balkezest keres. Mondtam is neki viccesen, amúgy én ráérek... Természetesen nagyon szerettem volna újra felhúzni a Szeged sapkáját, de ehhez kellett Pista is, aki beszélt Kásás Zoltán edzővel, ő pedig Körtvélyessy Péter elnök úrral. Felvették velem a kapcsolatot, tudtomra hozták, hogy az elmúlt években nyújtott teljesítményemet meggyőzőnek találták, de rendkívül korrektül, őszintén elmondták azt is, az újpesti Létay az első számú kiszemelt. Boldog voltam, amikor megtudtam, hogy végül mégis én lettem a „befutó". Hatalmas bennem a győzni akarás, a bizonyítás, és látva a többieket, ezek a tulajdonságok keretünk összes játékosánál megfigyelhetők. Ebből pedig kizárólag csupa jó dolog sülhet ki...

Szombaton kimondják a boldogító igent

Ágner Zoltán két éve talált rá élete párjára, a Szeviép-Szeged és a Pécs egykori kosarasára, Kováts Nórára. – Nóri eddig a menyasszonyom volt, szombattól viszont már a feleségem lesz – mondta büszkén Zoli. – Most még csak szűk családi körben mondjuk ki a boldogító igent, de jövőre, a bajnokságot követően tartunk templomi esküvőt, és akkor lesz a lakodalom is. Novemberben pedig már szülők is leszünk, akkor jön a világra szerelmünk gyümölcse, Bendegúz. Hát csoda, ha annyira izgatott vagyok?

Olvasóink írták

  • 1. Yucca 2009. augusztus 11. 18:44
    „Sok boldogságot és sok gólt itt Szegeden! Hajrá Beton!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igor Kos a Pickben

A Pick Szeged vezetői tegnap megegyeztek Igor Kossal, így a 40-szeres horvát válogatott kézilabdázó 2010. június 30-áig a Tisza-partiakat erősíti. Tovább olvasom