Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Eső várta a magyarokat Duisburgban

Tegnap megérkezett, sőt már edzett is a 36. világbajnokság helyszínén, Duisburgban a magyar kajakos és kenus válogatott, soraiban kilenc Démász- Szegedi VE-versenyzővel.
1979, 1987, 1995, 2007. A számokból is kitűnik, a németországi Duisburg negyedik alkalommal látja vendégül a világ síkvízi kajakosait és kenusait. Ám ezúttal nem fogadta kedvesen a mieinket a város. Ugyanis esős időjárás és 20 Celsius-fok várta a magyar küldöttséget tegnap Duisburgban. A piros-fehér-zöld gárda egyik része – huszonnyolc versenyző, azaz az olimpiai számokban indulók – már délelőtt, a másik stáb pedig – tizennyolc sportoló – délután érkezett meg a világbajnokság helyszínére.

Magyar rajtszámok

A magyar válogatott tagjai a világbajnokságon az 519-től az 556-ig terjedő rajtszámokat kapták. A Démász-Szegedi VE kilenc sportolójának számai a következők, 528-as: Csamangó Attila, 529-es: Fürdök Gábor, 531-es: Gyökös Lajos, 533-as: Horváth II. Gábor, 534-es: Joób Márton, 545-ös: Sík Márton, 546-os: Vajda Attila, 550-es: Janics Natasa, 551-es: Keresztesi Alexandra.
És hogy ez miért lehet érdekes? Mert akár televízión keresztül is láthatjuk a szegedi kedvenceket. Az eseményről ugyanis szombaton és vasárnap is élő közvetítést láthatnak a szurkolók az m1-en és az Eurosporton. Szombaton 14 órakor az 1000 m-es, vasárnap 9 órától a 200 m-es, míg 15 (m1), illetve 16 (Eurosport) órától az 500 m-es döntőket nézhetik meg.

Ami a spanyolországi Pontevedrában hátrány lehetett, az esemény színhelyére utazás, az most biztos nem lesz gond. A válogatott ugyanis mindössze hét percre lakik a vb-nek otthont ad pályától. A szervezők kilencvenegy nemzet zászlaját vonták fel, ám a pontos létszám még kérdéses, mert nem érkezett meg minden küldöttség. A rendezők bizakodnak, és 850 versenyzővel számolnak a 277 futam alatt. A pálya Németország legnagyobb sportparkjában, erdős környezetben fekszik, ami kellőképp szélvédetté teszi a vízfelületet.

És ezt a kiváló miliőt tegnap már ki is próbálták a magyarok. Akiknek azért nem maradtak el az utazásnál szokásos gondok: megint vesztek el lapátok, például Kovács Kataliné, Kolonics Györgyé, ám Angyal Zoltán szövetségi kapitány bízott abban, hogy legkésőbb a ma esti megnyitóig elkerülnek, így a mieink már a saját eszközeikkel vághatnak neki a csütörtökön kezdődő eseménynek.

A németek a szegedi eseményt alaposan feltérképezve a tavaly látott, jól bevált go cam-rendszerrel közvetítik a vb-t. Változás még, hogy a képernyő szemszögéből lesznek a pályák számozva, azaz a nézőkhöz legközelebb lesz az egyes pálya.


Négy változás az EB-hez képest

A pontevedrai Európa-bajnoksághoz képest négy helyen változott meg a magyar válogatott kerete. A már amúgy is két számban érdekelt Gyertyános Gergely helyett Boros Gergely került a K4 200 m-es egységbe. C1 500 m-en Vajda Attila helyett Sáfrán Mátyás vívta ki az indulási jogot, míg a nőknél Patyi Melinda helyére Benedek Dalma ül az 500 m-es négyesbe, Patyi viszont Paksyt váltja a 200 m-es párosban Szabó Gabriella társaként.
A magyar vb-csapat, férfi kajak, 1000 m, K1: Benkő Zoltán, K2: Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor, K4: Gyökös Lajos, Kökény Roland, Vereckei Ákos, Horváth I. Gábor. C1: Vajda Attila, C2: Kolonics György, Kozmann György, C4: Metka Márton, Mike Róbert, Sáfrán Mátyás, Balázs Gábor. 500 m, K1: Vereckei, K2: Kammerer, Kucsera, K4: Sík Márton, Boros Attila, Csamangó Attila, Bozsik Gábor. C1: Sáfrán Mátyás, C2: Kolonics, Kozmann, C4: Sarudi Pál, Balázs Péter, Joób Márton, Horváth II. Gábor. 200 m, K1: Gyertyános Gergely, K2: Gyertyános, Beé István, K4: Kadler Viktor, Beé, Boros Gergely, Babella Balázs. C1: Bozsik Attila, C2: Horváth II., Fürdök Gábor, C4: Sarudi, Balázs P., Joób, Horváth II.
Nők, 1000 m, K1: Kovács Katalin, K2: Kozák Danuta, Szabó Gabriella, K4: Paksy Tímea, Fazekas Krisztina, Keresztesi Alexandra, Benedek Dalma. 500 m, K1: Kovács, K2: Paksy, Benedek, K4: Paksy, Kovács, Fazekas, Benedek. 200 m, K1: Janics Natasa, K2: Szabó, Patyi Melinda, K4: Paksy, Kovács, Fazekas, Patyi. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét Szegeden készül a Ferroép-Szeged

Az ötnapos kunfehértói edzőtáborozás után tegnaptól már ismét Szegeden készül a bajnoki idényre a… Tovább olvasom